Zijn er momenten waarop je beter geen parfum kan dragen?

Ondanks de vele voordelen van het dragen van parfum, zijn er momenten waarop je er beter geen kunt dragen. Sommige gebeurtenissen als begrafenissen, reizen met het vliegtuig of elke omgeving waar je jezelf in een besloten ruimte bevindt zijn niet zo geschikt voor een sterk parfum.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Wanneer draag je best geen parfum?

  • Tijdens een vlucht
  • Tijdens een begrafenis
  • In een kleine, gesloten ruimte

Hoewel parfum over het algemeen als positief gezien wordt, zijn er altijd een paar uitzonderingen. De eerste is wanneer je met het vliegtuig reist. Als je met het vliegtuig reist, ben je heel dicht bij andere mensen. Als je parfum draagt, vooral een sterk parfum, kan dat erg vervelend worden voor de mensen die naast je zitten. En het is nog erger als je een lange vlucht hebt. Over het algemeen kun je het beste geen parfum dragen als je met het vliegtuig reist. Het is een beetje onattent voor de mensen die naast je moeten zitten.

Een andere setting waar parfum een beetje misplaatst kan zijn, zijn begrafenissen. Deze zijn triest en stoer, en het dragen van parfum, vooral een schreeuwerig, voelt niet op zijn plaats. Dit is een dag van rouw, geen dag van lekker ruiken of mooi uitzien. Je kunt echter ook iets subtiels en schoons gebruiken, zoals Escentric Molecules Molecule 01, omdat dit een product is dat niet echt naar een geur ruikt , maar over het algemeen kun je het beste geen parfum dragen.

Ten slotte is het het beste om geen parfum te dragen als je weet dat je lange tijd in een afgesloten ruimte zult zijn. Vliegtuigen zijn een goed voorbeeld, maar er kunnen ook andere plaatsen en settings zijn waar je lange tijd naast iemand zit. Om voor een lange tijd niemand in je buurt te overstemmen, kun je het beste geen parfum dragen als je weet dat je lange tijd dicht bij veel mensen bent.

Nu is er een andere setting waar je misschien voorzichtig moet zijn met parfum, namelijk tijdens bruiloften. Dit wil niet zeggen dat je geen parfum mag dragen tijdens een bruiloft; bruiloften zijn het perfecte moment om je lekkerste geuren op te snuiven. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze dag niet over jou gaat (tenzij dat natuurlijk zo is! Als dat zo is, kun je dit deel negeren!).

Dit is misschien niet zo’n groot probleem als ik het zou beschrijven, maar tijdens een bruiloft moet je een parfum dragen waar je van houdt, maar een die niet te overheersend is. Trek niet de aandacht door een luid en sterk parfum te dragen. Deze dag staat in het teken van het getrouwde stel, dus laat alle aandacht voor hen!

Natuurlijk moet je zeker je favoriete parfum voor deze dag uitkiezen, maar zorg er wel voor dat het niet te krachtig of opvallend is!