Hoeveel parfums moet je hebben en hoe gebruik je ze?

Last updated: mei 30, 2024

Het bezit van een parfum is een vanzelfsprekendheid in ieders garderobe.

Over het algemeen zou je minimaal twee parfums moeten hebben. Eén enkele parfum kan niet elke setting en gelegenheid dekken, terwijl twee of meer dat wel kunnen. Het ene gebruik je voor de warmere seizoenen en het andere de koudere seizoenen. Vanaf hier kun je je collectie uitbreiden met deze twee parfums als basis.

Hoewel over het algemeen twee parfums worden aanbevolen, kun je met slechts één wegkomen. Toch is meerdere absoluut de beste manier om te gaan.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Moet ik meer dan één parfum hebben?

Het bezit van meer dan één parfum wordt aanbevolen, maar is geen noodzaak. Met slechts één parfum beperk je echter je parfumkeuzes, omdat je er een nodig hebt die het in elke omgeving goed doet. Een zoete en verleidelijke geur past niet goed op kantoor, en een frisse en zachte geur past bijvoorbeeld niet goed bij een overvolle club.

Probeer een geur te kiezen die een algemeen gewaardeerde en veilige geur heeft. Je wilt iets dat je kunt dragen, ongeacht het seizoen of de gelegenheid; je wilt een kenmerkende geur.

Om deze geur te vinden, moet je er rekening mee houden dat je hem zowel tijdens de warmere als de koudere seizoenen wilt kunnen dragen. Ga niet met iets overdreven zoets, maar ook niet met iets overdreven vers. Zoek een solide middenweg; misschien een parfum op basis van bloemen of een parfum op basis van groene of houtachtige noten.

Zoals eerder vermeld, is het bezit van meer dan één parfum absoluut de beste keuze. Hoewel het geen noodzaak is, is het zeker aan te raden om er meer dan één te bezitten, zodat je dingen kunt veranderen!

KAN je elke dag dezelfde geur dragen?

Je kunt zeker elke dag dezelfde geur dragen. Het enige nadeel hiervan is dat het na een tijdje een beetje saai kan worde.

Elke dag dezelfde geur dragen is prima. In feite is dit de manier waarop de meeste mensen het doen. Als je echter altijd dezelfde geur draagt, kan het een beetje muf worden voor zowel jezelf als de mensen om je heen.

Als je echter meerdere geuren bezit, kan je vaker roteren. Maar houd er rekening mee dat je gemakkelijk wegkomt met elke dag dezelfde geur te dragen. Niks mis met lekker ruiken!

Hoe kies of combineer je meerdere parfums?

Over het algemeen moet je minimaal 2 parfums hebben. Met 2 parfums heb je een parfum voor koud weer en voor warm weer, zodat je het hele jaar door een passende geur hebt. Meer parfums zijn aan te raden, zeker als je het een en ander wilt kunnen afwisselen.

Over het algemeen wordt echter aanbevolen om ten minste twee geuren te bezitten. Slechts één geur kan prima zijn, maar het is best moeilijk om een enkele geur te vinden die in elke situatie goed werkt. Warm weer vereist een ander soort geur in vergelijking met koud weer, en een geur die geweldig is voor dates of een avondje uit, is waarschijnlijk niet een geur die goed werkt op kantoor.

Twee parfums combineren

Het bezit van twee parfums is wat ik beschouw als de basis. Waar het bezit van één parfum veel van de opties wegneemt, omdat je er een nodig hebt die goed werkt in elk seizoen, is dat niet het geval met een 2-parfumcollectie.

Als je twee parfums bezit, kies dan voor een geur voor warm weer en een geur voor koud weer. In tegenstelling tot wanneer je maar één geur bezit, kun je nu kiezen voor één parfum gericht op zoete noten en één extreem fris parfum. Je bent meteen in staat om dingen om te schakelen, waardoor je geurrepertoire interessanter ruikt.

Idealiter kies je voor een geur die is gericht op zoete tonen, zoals vanille of kaneel, en een geur die is gericht op frissere tonen, zoals citroen, bergamot of zelfs roos.

Drie parfums combineren

Wanneer je je collectie begint op te schalen naar drie parfums, raad ik je aan om te kiezen voor een geur voor warm weer, een geur voor koud weer en een geur die daar tussenin zit.

Zo heb je voor elk seizoen een passende geur, maar moet je ook het een en ander afwisselen. In plaats van de hele zomer hetzelfde parfum te dragen, heb je een andere optie om dingen fris en interessant te houden!

Vier parfums combineren

Met vier parfums kun je echt beginnen met het opbouwen van een interessante collectie. Hier kan je verschillende opties verkennen; misschien ga je met twee geuren voor warm weer en twee geuren voor koud weer, of misschien ga je voor een geur voor warm weer, een geur voor koud weer en twee geuren die meer geschikt zijn voor bepaalde omgevingen.

Je kunt een parfum kopen dat geschikt is voor op kantoor en bijvoorbeeld voor een avondje uit. De keuze is aan jou; met vier parfums krijg je veel vrijheid in je keuzes!

Vijf+ parfums bezitten

Als het gaat om het bezitten van vijf of meer parfums, kun je echt spelen zoals je wilt. Ik zou nog steeds de basis van een parfum voor warm en koud weer aanraden, en bovendien zou je er een moeten hebben die het hele jaar door goed werkt.

Maar afgezien van die drie, kun je krijgen welke je wilt. Je kunt een parfum krijgen dat geschikt is voor op kantoor, een voor een avondje uit, een voor dates en misschien zelfs een voor feestelijke gelegenheden zoals bruiloften.

Wat je ook kunt doen, is meer parfums voor warm weer en koud weer kopen. Zo wissel je elk seizoen af, waardoor je het interessant houdt. De opties zijn hier open en er gaat echt niets mis. Haal die parfums die je lekker vindt!