Hoe gebruik je parfum op reis? Tips om te reizen met parfum.

Last updated: mei 29, 2024

Een geur is iets dat je outfit en uitstraling echt bij elkaar kan brengen. Sommige mensen kunnen niet zonder, ook niet als ze op reis gaan. En bovendien, waarom zou je niet heerlijk willen ruiken tijdens je reis? Er zijn veel redenen waarom je je geur mee op reis zou moeten nemen, maar om een geur mee te nemen, moet je deze dingen in gedachten houden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe neem je geuren mee op reis?

Bepaal eerst welke geur het beste past bij het doel en de bestemming van de reis. Denk aan dingen als:

  • Hoe is het weer daar?
  • Welke activiteiten ben ik van plan daar te doen?

Zorg er vervolgens voor dat je een fles van het juiste formaat hebt en zorg ervoor dat deze veilig is opgeborgen. Het laatste wat je wilt, is dat het over je hele bagage morst.

En tot slot, als je wat op je gaat spuiten voor de vlucht, zorg er dan voor dat je het niet te veel gebruikt. Je bevindt je in een afgesloten ruimte en hebt veel mensen heel dicht bij je.

De fles en zijn geur

Wanneer je je geur meeneemt op reis, wil je waarschijnlijk je favoriete geur meenemen. Elke geur wordt geleverd met een unieke fles. Sommige hebben echt coole ontwerpen, maar ze kunnen veel ruimte innemen. Ruimte is altijd een probleem tijdens het reizen.

Het kan dus een goed idee zijn om gewoon de fles mee te nemen, en niet de doos.

De luchthaven heeft ook eigen regels. Zoals je wellicht weet, mag je alleen vloeistoffen meenemen die verpakt zijn in maximaal 100 milliliter. Dus als je alleen handbagage hebt, zorg er dan voor dat je fles maximaal 100 milliliter is, anders wordt hij in beslag genomen en dat wil je echt niet.

Voor de meeste geuren zal dit geen probleem zijn. De meeste, zo niet al jouw flessen zijn waarschijnlijk 100 milliliter of minder. Meer meenemen is onnodig, omdat je tijdens een gemiddelde reis waarschijnlijk toch niet zoveel geur zult gebruiken.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat je je geuren in een goedgekeurde tas moet bewaren. Dit zijn van die verzegelde kleine plastic zakjes, dezelfde die je krijgt als je een geur koopt op de luchthaven.

Aan de andere kant kan je zoveel meenemen als je wilt in ingecheckte bagage. Dus als je om wat voor reden dan ook een fles van 250 milliliter mee wilt nemen, stop deze dan in je ruimbagage.

De grootste zorg voor de ingecheckte bagage is lekkage. Ingecheckte bagage krijgt een serieus pak slaag. Het wordt overal rondgegooid. Daarom is het misschien een goed idee om wat aandacht te besteden aan hoe je je geur erin bewaart. Het is altijd een goed idee om het naast zachte voorwerpen te leggen. Dat zal waarschijnlijk geen al te groot probleem zijn met bij ingecheckte bagage, want het zal hoogstwaarschijnlijk 90% kleding zijn. Je kunt het ook in sokken wikkelen of in noppenfolie wikkelen. Je wilt echt niet dat je geur morst.

Flessen in reisformaat

De meeste reizen duren niet langer dan pakweg een maand. Het is dus misschien wat overdreven om hele grote flessen mee te nemen. Zelfs de fles van 100 milliliter is best veel voor slechts een paar weken. Overweeg daarom flessen in reisformaat. Je kan bijvoorbeeld een kleinere fles kopen. Of heb kleine flesjes waar je je geur in doet. Zo neem je niet meer mee dan je nodig hebt.

Je kunt op deze manier ook veel meer verschillende meenemen. Stel dat je voor 3 weken naar Spanje gaat. Je bent van plan om naar de clubs te gaan, te chillen op het strand en wat sightseeing te doen. Al deze drie activiteiten kunnen wel een andere geur gebruiken. Nu is het waarschijnlijk niet wat je wilt doen om 3 relatief grote flessen van 100 milliliter mee te nemen. Het neemt veel ruimte in beslag en er is altijd het risico dat het morst of het helemaal kwijtraakt.

Kleinere flesjes zijn meestal wat duurder, dus dat is een nadeel van ze, maar het kan de moeite waard zijn om meer geuren mee te nemen. Afwisseling is altijd leuk.

Een goedkopere optie is om naar een groot warenhuis te gaan waar ze geuren verkopen en te vragen of ze monsters hebben of dat ze wat in een kleine reisverstuiver kunnen doen. Deze zijn geweldig omdat je net genoeg geur mee kunt nemen in een klein, relatief veilig flesje.

Of neem een kijkje naar deze handige vervulbare reisflesjes

De bestemming waar je naartoe gaat

Een ander heel belangrijk ding om in gedachten te houden is de bestemming van de reis. Er zijn zoveel plaatsen in de wereld, allemaal met verschillende klimaten en omgevingen.

Niet elke geur is geschikt voor elke gelegenheid. Dus waar ga je heen? Ga je naar een erg koude, besneeuwde plek, zoals Noorwegen? Of misschien een heel mooi, warm land als Thailand? Zoals je je kunt voorstellen, kun je niet één geur meenemen naar beide plaatsen. De donkere, rijkere geuren werken heel goed bij koud weer, maar zijn niet zo goed bij warm weer.

Als je naar een land met hoge temperaturen gaat, kies dan over het algemeen voor iets fris en niet agressiefs. Iets opvallends, maar niet overweldigend. Een goede optie is Acqua Di Gio Profumo van Giorgio Armani of Prada Luna Rossa Black. Deze zijn vers, niet aanstootgevend en doen het over het algemeen heel goed bij warm weer.

Als je naar een kouder land gaat, ga dan voor iets rijks en donkers, of iets aan de zoetere kant. Iets dat de kou echt complimenteert. Een pittige geur zoals Viktor & Rolf’s Spicebomb doet naar mijn mening altijd zijn werk. Spicebomb is een van mijn favorieten, maar er zijn er zoveel meer die het werk net zo goed doen. Denk aan iets als Valentino Uomo of Yves Saint Lauren’s La Nuit De l’Homme , ze werken ook heel goed bij koud weer.

Natuurlijk kun je je bestemming verder ontleden en wat specifiekere keuzes maken. Naar mijn mening moet je gewoon gaan met degenen waarvan je denkt dat ze heel goed werken. Meestal doen ze dat wel. Vertrouw op je eigen neus. Wil je deze geur ruiken als het ijskoud is, of als het voelt alsof je in de zon zit? Zo niet, laat het dan.

Wat is het doel van jouw reis

Een reis naar het buitenland kan vele doelen hebben. Je kan op zakenreis gaan of een uitje met vrienden of familie doen. Misschien wil je bezienswaardigheden gaan bekijken, wat steden verkennen, op het strand liggen of uitgaan. Een reis kan vele doelen hebben. Al deze doeleinden vragen om een andere geur. Een zware, zoete clubgeur is waarschijnlijk niet wat je wilt dragen naar een zakelijke bijeenkomst.

Als je op zakenreis bent, wil je gaan voor iets rijks, verfijnds en niet te speels. Misschien iets mannelijks, iets waardoor je eruitziet en je zelfverzekerder voelt. Een geur als Creed Aventus kan deze plek opvullen.

Misschien is het enige doel van je reis om uit te gaan. De hoofdgeur die je in dat geval mee moet nemen, is een clubgeur. Je zult niet veel meer doen dan uitgaan en op het strand liggen, dus je clubgeur is hier je belangrijkste geur. Iets als Paco Rabanne’s One Million of Jean Paul Gaultier’s Ultra Male is een zeer goede keuze. Er zijn nog veel meer clubgeuren, dus beperk jezelf niet. Ik heb nog een artikel geschreven over clubbing-geuren dat je hier kunt vinden.

Er is ook een verschil tussen uitgaan in een warm en een koud land. In een warmer land kun je gaan voor een meer frisse clubgeur, terwijl je in een kouder land zeker voor een zoetere moet gaan.

Als je bezienswaardigheden wilt gaan bekijken, heb je de gemakkelijkste keuze. Bij het verkennen van een stad en het bewonderen van de schoonheid ervan, kun je echt met alles gaan. Gewoon een hele fijne, subtiele geur gaat echt geweldig. Omdat je veel onderweg bent, zou ik een lekkere, opvallende en sterke geur aanraden, zonder aanstootgevend te zijn. Als je een kenmerkende geur hebt, kun je die gewoon gebruiken, of misschien een leuke in de stad zelf ophalen.

Een leuk trucje voor prachtige herinneringen

Een ding dat ik erg leuk vind en dat ik meer probeer te doen, is dit leuke ‘trucje’. Het is eigenlijk dit, je koopt een compleet nieuwe geur die je nog niet eerder hebt gehad. Dan gebruik je die geur tijdens de reis. Dit werkt het beste als je een stedentrip maakt, want je kunt echt alles gebruiken. Dus als je het tijdens je trip gebruikt, zal je geest de geur gaan verbinden met de trip. Dus als je weer thuis bent, zal je geest je elke keer als je die specifieke geur ruikt, herinneren aan de geweldige tijden en herinneringen die je daar hebt gemaakt.

Je geest is echt krachtig en onze reukzin is direct verbonden met ons ’emotionele brein’. Dit is de reden waarom een bepaalde geur je soms echt terug kan brengen. Het is een beetje hetzelfde als bij bepaalde nummers, die momenten en herinneringen van vroeger kunnen oproepen. Met een geur zal het echter een stuk gemakkelijker zijn omdat je het gewoon op sprayt. Je zou er niet veel naar hoeven te luisteren zoals bij een nummer.

Maar dit is echt een gaaf idee dat ik zelf veel meer ben gaan gebruiken. De beste momenten zijn wanneer je onverwacht een vleugje van de geur opsnuift, waardoor je teruggaat naar goede tijden. Ik raad dit iedereen ten zeerste aan.

Je kunt deze truc ook combineren met iets dat hierboven is genoemd. Koop er een op het vliegveld, of wanneer je bent geland. Zo ontstaat er een nog sterkere verbinding met de geur.