Versace Man Eau Fraîche Eau De Toilette Review

Last updated: juni 3, 2024

Versace Man Eau Fraiche is een geur van Versace die speciaal voor mannen is ontworpen.

Als je schoon en fris wilt ruiken, is dit het parfum voor jou.

Hoewel het is ontworpen voor mannen, kunnen vrouwen het ook gebruiken. Het kan ook worden gebruikt om een cadeau te geven aan een speciaal iemand of om je genegenheid voor die persoon te uiten. Parfums zijn een van de meest attente geschenken die je aan iemand kunt geven.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

De compositie van Versace Man Eau Fraîche

Met tonen van palissander en ceder tegenover calone en ambergrijs, is Eau Fraîche een uitgesproken houtachtige, aquatische geur. In feite vat dit het karakter van de geur heel goed samen. Laten we het echter in meer detail onderzoeken.

Topnoten

 • Bergamot
 • Citroen
 • Rozenhout
 • Carambola

Eau Fraîche opent met pittige bergamot en citroen als eerste noten voordat het wat poederachtig rozenhout onthult. Een bijzonder intrigerende noot in het hoofd was de carambola (stervrucht), die bijzonder aantrekkelijk en scherp was in plaats van overdreven zoet.

Hartnoten

 • Groene appel
 • Calone
 • Dragon
 • Peper

We duiken heel snel het hart in waar tonen van frisse groene appel volgen op de carambola’s. Ondertussen proeven we wat dragonkruiden met scherpe peper voor wat verfrissende aquatische noten. Tijdens dit alles komt een vleugje calone naar voren om een uitgesproken aquatisch thema te bieden.

Basisnoten

 • Meloen
 • Ambroxan
 • Cederhout

Terwijl Eau Fraîche opdroogt tot aan de basis, verdwijnt de groene appel in wat meer aan meloen doet denken. De meest levendige noten hier zijn echter wat poederachtig cederhout en aquatische noten van ambroxan.

In plaats van ambergrijs, ga ik hier voor ambroxan, omdat we nog steeds die tonen van aquatische pijptabak-muskus krijgen, maar het voelt vrij synthetisch aan.

Presentatie

Net als de inhoud is de fles niet erg spannend. Het glas is helderblauw met zigzag details over de randen. Bovenop bevindt zich een metalen plaat, waarop de verstuiver en een acrylkap worden geklemd.

Wat betreft de verstuiver, deze presteert erg goed en geeft een mooie, dikke nevel wanneer deze op de juiste manier wordt aangebracht.

Ondertussen is de verpakking eigenlijk veel interessanter dan de flacon zelf. De geur wordt gepresenteerd in een karton in alligatorleerstijl in dezelfde lichtblauwe kleur als de fles. Zilveren letters sieren het oppervlak met een reflecterende blauwe band die de dop van de fles voorstelt.

Wanneer draag je Versace Man Eau Fraîche

Ten eerste is Eau Fraîche een ongegeneerde zomergeur. Draagbaar vanaf half mei, het zou geen geur zijn die veel effect zou hebben tijdens de koudere maanden. Het zou echter een geschikte geur zijn voor tijdens of na je training.

Wat het tijdstip van de dag betreft, is dit een geur voor overdag die perfect zou zijn voor het weekend, een dag op het strand, een picknick of zelfs een barbecue met de jongens.

Wat betreft de leeftijdscategorie, dit is een geur die het beste past bij jongere mannen vanaf hun tienerjaren tot halverwege de twintig. Evenzo is het een duidelijke casual geur die niet echt op kantoor of waar dan ook formeel kan worden gedragen.

Ten slotte is de mannelijkheid relatief matig en grenzend aan mild. Omdat het een vage en vluchtige geur is, is het verfrissend zonder opdringerig te zijn.

Hoe beleven anderen Versace Man Eau Fraîche?

Ten eerste lijkt het erop dat Eau Fraîche over het algemeen een vrij veilige geur is. Niemand houdt er overdreven van en vrijwel iedereen die het heeft getest, vindt het een onschuldige en lichte geur.

Zoals vermeld in de inleiding van deze recensie, heeft eau Fraîche een sterke aanhang binnen de geurgemeenschap. De zogenaamde “fragheads” beschouwen Eau Fraîche als een onvergetelijke eigentijdse klassieker die een “complimentmagneet” is voor een dagje strand.

Met andere woorden, draag dit in de zomer en je laat een spoor van vrouwen achter.

Ik geef echter toe dat ik hier verbaasd over was na het testen van de geur. Het is erg zwak en het zou me verbazen als iemand het gemakkelijk zou kunnen ruiken aan een voorbijganger in de hitte.

Over het algemeen vonden vrouwen die het probeerden het charmant, fris en onschuldig, maar zeker niet de “beastmode” geur die veel mensen beweren. In feite vonden mensen het over het algemeen best aangenaam, maar verder weinig inspirerend en nogal banaal.