Versace Bright Crystal Eau de Toilette Review

Versace Bright Crystal Eau de Toilette

Bright Crystal is een fantastische optie voor vrouwen die iets willen dat licht, elegant en mooi is. Ik geniet veel meer van Bright Crystal dan van bijvoorbeeld Versus, waar ik nochtans echt van hield.

Ik denk dat het een veel meer ‘universele’ aantrekkingskracht heeft dan sommige andere geuren.

Hoewel de openingsact behoorlijk scherp kan zijn, ben ik dol op de combinatie van yuzo en granaatappel. Het is sappig en heerlijk. De uitvoering hier is echt goed en ik vind het leuk dat het niet zomaar een bos bloemen wordt.

De pioenroos en yuzo vormen een stevig dynamisch duo, dat blijft hangen voor de hele duur. Het is nog steeds een bestseller en de mooie reviewscores zijn een logisch gevolg van een goed product. Dit is een blinde koop.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Bright Crystal Eay De Toilette?

Topnoten: Yuzu, Granaatappel
Hartnoten: Lotus, Magnolia, Pioen
Basisnoten: Hout, Muskus, Amber

De eerste opening van Bright Crystal is een explosie van sappige granaatappel en citrusgeur van de yuzo, gevolgd door een hart van bloemige noten die het evenwicht geven. Ik begrijp helemaal waarom het woord ‘helder’ (Bright) aan de naam is toegevoegd, want dit parfum heeft een zeer aangenaam en vrolijk gevoel.

Yuzo heeft een ongewoon maar toch herkenbaar aroma en granaatappel is bijna altijd een genot om te ruiken in parfums.

Versace heeft geweldig werk geleverd door het niet te bloemig of te fruitig te laten worden en in plaats daarvan de sappige/aquatische elementen geleidelijk een beetje naar de achtergrond te laten verdwijnen om Bright Crystal dat extra beetje klasse te geven.

De top van de compositie is scherp en toch sappig, terwijl er een waterige geur onder zit. Dan beginnen de bloemige noten naar voren te komen en nemen een deel van die scherpte weg.

Van de bloemige noten kan ik de pioenroos het duidelijkst onderscheiden. De lotusnoot is ook aanwezig maar komt bij mij niet zo sterk over en de magnolia pik ik niet echt op. Misschien ligt dat gewoon aan mij?

De laatste stadia van Bright Crystal bestaan voor mijn neus voornamelijk uit pioenroos en yuzo, aangevuld door de waterige lotusbloem en een licht stukje hout in de basis. Het hout trekt niet veel aandacht, maar ik kan het ruiken, als ik me erop concentreer.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is het een zachte tot matige geur. Het is niet zwak, maar het zal mensen ook niet verstikken met zijn sillage.

Hoewel het geen zware geur is, blijft het de hele dag hangen. Bij het testen van Bright Crystal haalde ik er meer dan 8 uur uit en bijna zelfs 10. De prestaties voor een EDT zijn erg goed, vooral voor een citrus als belangrijkste ingrediënt.

Dit parfum kan eerlijk gezegd bij bijna elke gelegenheid worden gebruikt. Ik zou niet zeggen dat het een ‘sexy’ geur is, maar het is erg aantrekkelijk en perfect te dragen tijdens een date. Het is echter beter geschikt voor dagelijks gebruik en is geen gedurfde geur voor het nachtleven.

De helderheid en de fruitige/bloemige geur maken Bright Crystal een ideale geur voor de warmere dagen van het jaar. Ja, het is prima in de kou van de winter, maar voelt zich meteen thuis in de lente/zomer.