Burberry Brit For Men Eau de Toilette Review

Burberry Brit For Men Eau de Toilette
Last updated: mei 28, 2024

Ik hou echt van dit spul. Brit is een geweldige keuze voor dagelijks gebruik in de herfst- of wintermaanden van het jaar. Het heeft geweldige prestaties en is veelzijdig genoeg om in alle omgevingen, van school tot kantoor, te werken. Het is niet per se een ‘sexy’ geur, maar het ruikt verdomd goed en is aantrekkelijk genoeg bij de dames.

Ik zou het zeker als een aankoop beoordelen.

Er zijn in lange tijd niet veel geweldige releases van dit merk geweest. De Mr. Burberry-serie was misschien wel redelijk, maar geen absolute ‘must-have’. Gelukkig kunnen we na al die jaren nog steeds genieten van Brit, een van de absolute topgeuren van Burberry.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Burberry Brit?

Topnoten: Kardemom, Bergamot
Hartnoten: Cederhout, Roos, Nootmuskaat
Basisnoten: Muskus, Tonka Boon

Mijn onmiddellijke impuls bij het ruiken van Burberry Brit is om het te vergelijken met andere Burberry-geuren, zoals London. Terwijl Londen meer een ruige, houtachtige, tabaksgeur is, lijkt Brit me veel zachter.

De opening is fris en verrukkelijk en je wordt onmiddellijk aangetrokken door het subtiele kruid van de nootmuskaat/gember/tonka-noten; en het vrij poederachtige aroma, dat het in evenwicht houdt. De citrusnoten van mandarijn en bergamot zijn bovenaan aanwezig en zorgen voor hun gebruikelijke helderheid. Dit vormt een mooi contrast met de frisse kruidigheid van de rest van de compositie.

De opening wordt echt gedomineerd door deze ingetogen combinatie van citrus en frisse kruiden. Er hangt een vleugje zoetheid in Brit tijdens deze fase van het dragen, de citrus en tonkaboon lijken dat effect te creëren. Toch heeft de geur ook een subtiele hint van groene buitenlucht.

Wat interessant is aan Brit is dat het wilde rozen bevat, maar dat het niet extreem wordt, zoals bijvoorbeeld Dunhill Desire. Brit is op geen enkele manier een schreeuwerige geur.

Ik denk dat het echt fantastisch gelukt is om verschillende elementen in harmonie te krijgen in plaats van één dominant kenmerk te hebben.

Met Brit krijg je een warm kruid, frisse groene/houtachtige noten met een vleugje citrus door de mandarijnnoot, en een babypoederachtige afdronk.

De dry-down is de moeilijkste periode voor de meeste mannen bij deze geur, zou ik zeggen. De donkere poederachtige roos zal voor sommige mensen niet leuk zijn, maar het is erg goed gedaan.

Nogmaals, het is geen supervrouwelijke of in your face roos. Het wordt verzacht door tonkaboon, een basis van cederhout, met noten van gember, kardemom en nootmuskaat.

Sillage , levensduur en veelzijdigheid

Wat de levensduur betreft, is dit echt een goede performer en duurt het meestal ongeveer 8 uur. Het is op geen enkele manier een projectiebeest, maar weet zichzelf perfect te presenteren als een gematigde geur.

Het heeft altijd stevige sillage op mijn huid gehad, consistent, maar geen geurbom. Het is meer een sterke starter die dan lichter wordt na een paar uur. Voor een groot deel van de draagtijd zal het een vrij intieme geur zijn.

Desalniettemin, in al mijn jaren dat ik verschillende flessen van deze geur heb, ben ik nog nooit teleurgesteld geweest door de prestaties. Het blijft presteren.

Burberry Brit is een veilige optie voor de herfst- of wintermaanden, net als Burberry for Men. Ik denk echter dat Brit meer een wintergeur is. Ik draag het meestal op koudere dagen, maar af en toe gebruik ik het ook als casual avondgeur, doorheen het hele jaar.

Brit for Men is dus geen zomergeur, maar kan ook bij de meer gematigde temperaturen van de lente worden gedragen.

Burberry Brit is een veelzijdige geur die op het werk of zelfs voor de klas kan worden gedragen. Het zal niet overheersen en het ruikt vrij schoon en aangenaam.

Hoewel tienerjongens het kunnen dragen, heeft het niet die echt jeugdige uitstraling en is past het beter bij volwassen mannen.