Hugo Boss – Bottled (No.6) Eau De Toilette Review

Hugo Boss - Bottled (No.6) Eau De Toilette Review

Naar mijn mening is Bottled een tijdloze klassieker. Het is aangenaam, veelzijdig, sexy en lijkt goed te werken bij alle temperaturen buiten de meedogenloze zomer.

Is het je geld waard? Ik vind van wel. Hoewel het geweldig ruikt, presteert het niet per se zo goed als andere potentiële geuren. De prijs is dan wel weer in orde en je hebt de zekerheid dat je een echte kwaliteitsgeur in huis haalt.

Topnoten: Citroen, Appel
Hartnoten: Kruidnagel, Geranium
Basisnoten: Ceder, Vetiver, Sandelhout

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Boss Bottled (N°6)?

Mijn eerste indruk van nummer 6 was dat het een echt zuivere geur is. Het voelde meteen aan als een potentiële dagelijkse geur en iets waar mensen om je heen positief op zouden reageren.

De appelnoot valt mij het meest op, en de manier waarop het zich vermengt met de kaneel, doet me een beetje denken aan appelstrudels.

Aan de top wordt de appel gecombineerd met een ietwat zure pruim, hoewel ik echter nog steeds geneigd ben om de hele compositie zoet te noemen. Het eerste deel is meer een fruitige geur, met onderliggende kruiden. Daarna verandert het geheel en worden deze noten minder dominant.

Naarmate we verder komen, beginnen de vanille- en houtnoten er echt door te komen. Sandelhout, cederhout en andere houtsoorten beginnen vanaf de basis op te stijgen. De vanille, die altijd aanwezig was, neemt het grootste deel van de pruim en appel over.

De vanillenoot geeft het die zachte zoetheid waar ik van hou, maar ik heb niet het gevoel dat Boss Bottled te ver in de categorie ‘zoet’ gaat (tijdens het drogen). Dit komt omdat vooral de noten van sandelhout en ceder het een houtachtige basis geven, die het mannelijk en intrigerend lijkt te houden.

Wat ik uiteindelijk overhoud, is een houtachtige vanillegeur met sterke geuren van appel en kaneel. Het is romig, fris en toch zoet.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Dit is geen projectiebeest, maar ook geen doetje. Er zijn betere opties voor mannen die een krachtige, schreeuwende geur willen. Boss Bottled is zacht tot matig van geur, maar nog steeds behoorlijk sensueel.

Wat de levensduur betreft, zou ik zeggen dat het matig is met een 4-6 uur fatsoenlijke projectie. Dat is niet absoluut verschrikkelijk, maar er zijn goedkopere alternatieven die beter presteren.

Boss Bottled is een veelzijdige geur. Het past in de meeste situaties, behalve bij extreme hitte en vochtigheid. Eerlijk gezegd, vond ik het over het algemeen niet geweldig tijdens de warme zomermaanden. De rest van het jaar werkt het erg goed.

Buiten het seizoensaspect is deze Hugo Boss-geur dus zeer veelzijdig. Het kan werken voor jongere mannen, maar is niet beperkt tot die categorie. Niet dat dit het meest volwassen parfum is, maar oudere mannen zouden dit zeker kunnen dragen.

Ik heb dit casual, semi-formeel en in een kantooromgeving gedragen. Het werkte perfect bij alle drie.

De mannelijke zoetheid zal complementen opleveren en kan worden gebruikt voor dates. Bottled is niet echt een clubgeur, in die zin dat je een projectiebeest wilt. Als je subtiliteit wilt, kan het wel.