Thierry Mugler Angel Muse Review

Thierry Mugler Angel Muse Review
Thierry Mugler Angel Muse Review

Angel Muse van Thierry Mugler heeft mijn hart gestolen. Onlangs ben ik erachter gekomen waarom ik zo enthousiast ben over de droge afdronk en het heerlijke hazelnoot-/cacaoaroma. Het is de herkenning van de opening van Dior Homme Intense, met die gedeelde vetiver noot, die me aanspreekt.

Hoewel Angel Muse veel vrouwelijker en zoeter is, is er een subtiele overeenkomst die me aangenaam verrast. Uiteindelijk onthult Angel Muse zich als een droge, warme, zoete en werkelijk geweldige geur.

Het kan zijn dat sommige mensen de opening niet meteen waarderen (en ikzelf ook niet echt). Bovendien kunnen patchouli en vetiver voor sommigen een afknapper zijn. Maar persoonlijk vind ik dat de houtachtige/aardse geur uitstekend werkt. Het is mogelijk dat anderen het als overdadig ervaren.

Het goede nieuws is dat deze geur zich verbetert naarmate je hem langer draagt. Hij bezit een indrukwekkende kracht en blijft langdurig aanwezig op de huid. De romigheid is fantastisch en dit parfum biedt een toegankelijke, zij het buitengewoon unieke ervaring. Angel Muse behoort zonder twijfel tot de beste Angel-parfums en is een waar genot voor liefhebbers van gourmand-geuren.

Stap in een betoverende ontdekkingsreis met Angel Muse. Deze geur weet te verrassen, te intrigeren en te verleiden. Thierry Mugler heeft opnieuw een meesterwerk gecreëerd dat zowel elegant als onderscheidend is.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Thierry Mugler Angel Muse Eau de Toilette 50 ml
bol.com
Laatste update:: mei 15, 2024 - 12:33 pm

Hoe ruikt Angel Muse?

Angel Muse is een intrigerende geur die mijn aandacht trekt, vooral omdat patchouli vaak een onvoorspelbaar element is voor mijn neus als het gaat om het al dan niet waarderen van een geur. In de opening word je begroet met een krachtige uitbarsting van patchouli, die harmonieus samensmelt met de zoete geur van hazelnootcrème en een vleugje fruit.

De grapefruit voegt een sprankelende, scherpe frisheid toe aan de samenstelling. In combinatie met de patchouli en roze peper in de topnoot kan Angel Muse in het begin een aardse kwaliteit hebben, met een subtiele hint van ruwheid. Hoewel de opening niet direct indrukwekkend is, ontwikkelt de geur zich op een positieve manier.

Angel Muse doet me denken aan I Love NY for Holidays van Bond No. 9, omdat het dezelfde heerlijke, zoete geur van versgebakken lekkernijen combineert met patchouli. Natuurlijk heeft het ook sterke overeenkomsten met de oorspronkelijke Angel-geur.

Maar ik moet zeggen dat Angel Muse het beter doet en zich uiteindelijk onderscheidt van de geur van Bond No. 9. De toevoeging van de vetivernoot was een uitstekende keuze, omdat het een aardse en houtachtige nuance toevoegt die zorgt voor meer diepte.

Angel Muse is verrassend zacht en behoudt toch die unieke aardse geur, en dat is werkelijk fantastisch.

Naarmate de geur zich ontwikkelt, komen de tonen van vetiver en hazelnoot sterker naar voren. Naast de romige kwaliteit van de hazelnootcrème, vermoed ik dat er ook tonkaboon in het parfum aanwezig is.

De geur straalt warmte uit en omhult je met een vleugje kruidigheid van roze peper en de dominante patchouli.

Maar waar Angel Muse echt schittert, is tijdens het drogen. Zodra de grapefruit naar de achtergrond verdwijnt, vormen alle componenten een harmonieus geheel. De geur van hazelnootcrème is absoluut het hoogtepunt van deze geur, althans voor mij.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de projectie geeft Angel Muse mij nooit het gevoel dat het te luidruchtig of zwaar is, en ik zou de sillage als gematigd omschrijven. Misschien aan de bovenkant van dat spectrum. Je hoeft niet veel te sprayen en je zult de kamer niet overweldigen. Mugler heeft een uitstekende balans gevonden tussen de noten en de prestaties.

Gedurende het grootste deel van de draagtijd zal de projectie enkele voeten van de huid af te ruiken zijn, voordat het uiteindelijk langzaam afzwakt.

De levensduur van Angel Muse is ook geweldig, het blijft de hele dag zonder problemen aanwezig. Op zijn hoogtepunt blijft het ongeveer 10 uur hangen. Meestal valt het binnen de 8-10 uur, met de meeste keren eerder richting de lagere cijfers. Desondanks biedt het nog steeds voldoende prestatie.

Wat het klimaat betreft, is deze geur geschikt voor herfst/winter en zal waarschijnlijk niet ideaal zijn in de hitte van de zomer. Je kunt Angel Muse casual, romantisch of zelfs bij een avondje uit in een nachtclub dragen. Het is een zeer veelzijdige geur.

Hoewel het niet echt geschikt is voor formele gelegenheden, zou het met een lichtere toepassing prima zijn voor op het werk of vergelijkbare situaties.

Muse is warm, uitnodigend en heeft een bepaalde sensualiteit. Het wordt behoed voor een overdreven zoete en overweldigende indruk door de aanwezigheid van vetiver en patchouli, wat deze geur juist aantrekkelijker en volwassener maakt.

Plaats een reactie