Davidoff Cool Water Review

Davidoff Cool Water Review
Davidoff Cool Water Review
Last updated: juni 5, 2024

Cool Water van Davidoff is niet exact hetzelfde als vroeger, de geur heeft subtiel enkele veranderingen ondergaan.

Hoewel het niet dezelfde indrukwekkende prestaties levert als vroeger, blijft het een solide keuze, vooral gezien de aantrekkelijke prijs. Ik ben van mening dat de meeste gesprekken over veranderingen enigszins overdreven zijn. Cool Water is de ideale keuze voor de juiste man.

Deze geur biedt een aangename veelzijdigheid en weerspiegelt daadwerkelijk iets wat mannen graag dragen. Persoonlijk geniet ik van de verfrissende aspecten van het aroma en de latere aquatische tonen.

Hoewel ik geen groot liefhebber ben van zeepachtige geuren, weet Cool Water hiermee wel raad. De groenachtige tabaksnuance is tevens een hoogtepunt voor mij. Hoewel ik er niet altijd naar verlang, kan het behoorlijk aantrekkelijk zijn.

Is dit de allerbeste geur? Nee, maar het is een eenvoudige en gemakkelijke keuze voor beginners of als dagelijkse geur voor heren. Je blijft geen 30+ jaar bestaan als je volkomen waardeloos bent. Cool Water is een mannengeur die moeiteloos gedragen kan worden, met enkele uitstekende eigenschappen en een gerespecteerde reputatie.

Voor mij is Cool Water een parfum dat ik spaarzaam zou gebruiken. Ik hoef het niet dagelijks te dragen, maar af en toe terugkeren naar deze geur bezorgt me een nostalgisch genot.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Cool Water?

Bij het openen van Cool Water wordt je begroet door een duidelijke aquatische geur, versterkt door de toevoeging van munt en tabak. Het is behoorlijk scherp. De tabak heeft een groene en onbewerkte geur, vergelijkbaar met die van Dreamer van Versace.

De geur heeft ook een lichte kruidigheid, waar een verfrissende koude lucht doorheen waait. Het is zeer verfrissend en schoon, met subtiele tonen van lavendel en neroli bloemige essentie.

Na verloop van tijd transformeert Cool Water in een meer zeepachtige en houtachtige geur, wat vaak wordt vergeleken met Green Irish Tweed of Chez Bond. Persoonlijk zou ik zeggen dat het meer in de buurt komt van laatstgenoemde, maar het heeft absoluut een sterkere aquatische geur dan beide parfums.

Is Cool Water beter dan een van deze geuren? Waarschijnlijk niet, maar het is wel veel voordeliger geprijsd dan die prijzige geuren. De rozemarijn in Cool Water is subtiel aanwezig en voelt niet al te zwaar aan, hoewel hij wel waarneembaar is, zij het niet erg prominent.

Daarna, na de zeepachtige fase, ontwikkelt Cool Water zich tot een meer aquatische geur met een ondertoon van droog hout. Je kunt marine tonen, munt en lavendel ruiken. De tabaksnoot vervaagt geleidelijk, terwijl de neroli enigszins aanwezig blijft. In de basis zijn er droge eikenmos en sandelhout te herkennen.

Uiteindelijk verschijnt er een lichte muskusnoot. Voor mij zijn het de munt- en aquatische elementen die deze geur kenmerken. Het is als een verfrissende oppepper, niet al te complex, maar nog steeds aantrekkelijk na al die jaren.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de projectie heeft Cool Water nooit een overdreven sillage gehad, maar in het verleden was het sterker. Nu is het meer gematigd, maar het vervalt niet tot een huidgeur. Om het oude niveau van sillage te bereiken, is waarschijnlijk een extra spray of twee nodig.

Desondanks presteert het prima op mijn huid. Ik merk dat het ongeveer een uur lang een solide geurspoor achterlaat. Daarna blijft het nog steeds zo’n 1-1,2 meter van de huid af hangen. In de latere draagfase wordt het geleidelijk subtieler.

Wat betreft de langdurigheid lijkt het ook minder lang mee te gaan. In het verleden kon ik er meer dan 8 uur van genieten, maar nu haalt het ongeveer 6 uur, soms bijna 7 uur. Dit kan echter aan deze specifieke batch liggen die ik nu probeer, maar ik denk niet dat dit een geïsoleerd geval is.

Als we het vergelijken met veel andere geuren uit die tijd die nog steeds verkrijgbaar zijn, heeft Cool Water eigenlijk niet veel van zijn essentie verloren. Het is de moeite waard om te kopen als je jarenlang van de geur hebt genoten, zelfs tot op de dag van vandaag.

Is Cool Water een veelzijdige geur? Absoluut, altijd al geweest. Het is geweldig voor op kantoor of casual gelegenheden. Het is niet extreem verleidelijk, maar wel aantrekkelijk genoeg om complimenten te ontvangen. Hoewel nog steeds veel mannen het dragen, is het aantal waarschijnlijk minder dan vroeger, dus tegenwoordig zul je opvallen als je deze cologne van Davidoff draagt.

Wat betreft seizoensgebondenheid is Cool Water ideaal voor warm weer, waarbij het verfrissende aquatische aroma heerlijk is wanneer de temperaturen stijgen. Hoewel je het eigenlijk het hele jaar door kunt dragen, is het misschien niet ideaal voor de wintermaanden, omdat het niet echt het gevoel van een koud klimaat overbrengt. De verfrissende aspecten komen vooral tot hun recht wanneer de lente en zomer aanbreken.

Plaats een reactie