Serge Lutens Ambre Sultan Review

Serge Lutens Ambre Sultan Review
Serge Lutens Ambre Sultan Review
Last updated: juni 9, 2024

Ambre Sultan van Serge Lutens is een opmerkelijke geur die gebaseerd is op amber en zich duidelijk onderscheidt van andere geuren in dezelfde categorie. Het is een geur die niet voor iedereen is weggelegd. Het is geen mainstream product dat de massa zal bekoren, maar ook niet zo exclusief dat het door iedereen om je heen zal worden gehaat.

Wat deze geur echter wel doet, is een buitengewoon goed samengestelde ervaring bieden. Het is speciaal bedoeld voor degenen die op zoek zijn naar een ambergeur met een vleugje kruidigheid en een subtiel vleugje “vuilheid”, zij het niet in extreme mate.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Ambre Sultan?

De geur van Ambre Sultan begint met een krachtige ambernoot, vergezeld van een uitgesproken harsachtig aroma en een royale dosis kruidigheid. Koriander, laurierblad en verschillende andere kruidige specerijen spelen een prominente rol in de opening van deze geur.

Hoewel ik had verwacht dat het een warmere en zoetere parfum zou zijn, ontwaar ik voornamelijk de geur van sandelhout en de eerder genoemde kruidige noten. Na verloop van tijd ontwikkelt zich een lichte zoetheid, maar dit blijft subtiel en niet overdreven.

Ambre Sultan onthult eigenlijk een oosterse rokerigheid, met hints van wierook, en een herkenbare geur van mirre. Ongeveer 10 minuten na het aanbrengen komt deze combinatie naar voren en doet me denken aan andere geuren die ik eerder heb beoordeeld op deze site, hoewel ik de namen niet kan herinneren.

Naarmate de geur verder evolueert, wordt deze juist droger en begint er een vleugje vanille doorheen te schemeren, waardoor de samenstelling romiger aanvoelt in combinatie met het sandelhout.

Na het eerste uur of twee weet je eigenlijk wat je kunt verwachten van deze geur van Serge Lutens, omdat het een vrij lineair karakter heeft vanaf dat punt. Het is een droge en rokerige harsgeur, met subtiele zoete vanilletonen, een solide basis van sandelhout en een kruidigheid die wordt geleid door een dominante noot van laurierblad.

Let op: het laurierblad is veel sterker aanwezig dan ik had verwacht in deze compositie, dus wees hiervan bewust voordat je tot aankoop overgaat.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de verspreiding van de geur, is de sillage niet enorm, maar wel solide. Ambre Sultan heeft voldoende kracht om opgemerkt te worden door mensen die dichtbij zijn, maar niet vanuit de andere kant van de kamer.

De langdurigheid van deze geur is ook behoorlijk goed, met een levensduur van ongeveer 7-8 uur op mijn huid. Er zijn geen problemen met de prestaties van deze geur.

Qua seizoensgebondenheid is Ambre Sultan absoluut geschikt voor koud weer. Niet per se midden in de winter, maar eerder op een frisse herfstdag. Het heeft een verfijnde en elegante geur die geschikt is voor zakelijke, semi-formele of formele gelegenheden. Deze geur is uniseks en heeft een zekere aantrekkingskracht, maar ik zou het niet per se als sexy omschrijven.

Plaats een reactie