Louis Vuitton Afternoon Swim Review

Louis Vuitton Afternoon Swim Review
Louis Vuitton Afternoon Swim Review
Last updated: juni 3, 2024

Voor de zomermaanden ben ik dol op citrusgeuren, en deze nieuwe toevoeging aan mijn collectie weet me echt te betoveren met zijn sappige sinaasappelnoten. Normaal gesproken behoort sinaasappel niet tot mijn favoriete citrusnoten in parfums, maar in combinatie met bergamot is het een waar genot.

Afternoon Swim is geen overdreven complexe geur, noch een opvallende signatuurgeur. Maar als je op zoek bent naar een geweldige geur voor de zomer die bestand is tegen de hitte, dan stelt deze geur niet teleur.

Voor het type en de stijl van deze parfum is Afternoon Swim simpelweg fantastisch te noemen. Het heeft weliswaar een meer beperkt gebruik, maar binnen die context is het een genot om te dragen.

Maar is de prijs het waard? Als de prijzen van Louis Vuitton een strekking zijn voor je budget, twijfel ik of je voor deze geur zou kiezen. Er zijn alternatieven zoals Dior Homme Cologne die vergelijkbare resultaten bieden en betaalbaarder zijn.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Louis Vuitton Afternoon Swim
bol.com
Laatste update:: juni 16, 2024 - 4:06 pm

Hoe ruikt Afternoon Swim?

Laten we meteen duidelijk zijn: dit parfum is niet erg complex. Het draait voornamelijk om citrusnoten, dus als dat niet jouw voorkeur heeft, probeer dan een ander parfum van Vuitton.

Afternoon Swim opent met prominente sinaasappelnoten. Ik kan mandarijn ruiken, maar een andere variëteit sinaasappel lijkt de overhand te hebben, samen met een stevige dosis bergamot.

Het doet me sterk denken aan geuren zoals Dior Homme Cologne of Allure Homme Sport Cologne van Chanel, maar dan met verschillende citrusnoten en meer gember. Minder kruidig en harsachtig dan de Chanel-variant.

De toevoeging van de gembernoot bevalt me wel, omdat het Swim wat meer substantie geeft dan slechts een dunne en vluchtige citrusgeur. Bovendien is gember een van mijn favoriete specerijen, dus het trekt echt mijn aandacht.

Een andere geur die me te binnen schiet is Millesime Imperial van Creed. Zowel deze LV-geur als Millesime Imperial hebben een ambergrisnoot in de basis, maar hier is het veel lichter aanwezig.

Persoonlijk ben ik dol op een goede zomercitrusgeur, en Afternoon Swim is daar een uitstekend voorbeeld van. Het is helder, sappig en bruisend, net als loungen bij het zwembad of wandelen langs een zeedijk tijdens de warmere maanden.

Naarmate het parfum zich ontwikkelt, krijg ik meer bergamot op mijn huid in plaats van de sinaasappelgeur, en net genoeg ambergris om een vleugje ziltheid aan de compositie toe te voegen.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Meestal zijn dit soort colognes geen krachtpatsers. Afternoon Swim is daar geen uitzondering op. Het bevindt zich aan de lichtere kant van matig en zal op zijn hoogtepunt ongeveer 1,2-1,8 meter van de huid af projecteren, voordat het geleidelijk dichterbij trekt.

Hoewel deze Vuitton pas later in het dragen echt een huidgeur wordt. Het heeft voldoende substantie om gedurende lange tijd vleugen van het aroma te verspreiden.

Op mijn huid bleef het zo’n 5-6 uur aanwezig. Niet geweldig of een marathonloper qua houdbaarheid. Maar nogmaals, dat is te verwachten bij een zomerse citrusgeur. Maar gezien de prijs zou je misschien willen dat het meer te bieden had.

Afternoon Swim is een veilige unisex geur om te dragen. Ik zou het voornamelijk overdag dragen, vooral in de zomer, maar het is ook prima in het voorjaar. Het zal niet de perfecte keuze zijn voor het nachtleven, een avondje uit of een verleidelijke geur. Maar het is waarschijnlijk geen slechte keuze voor een zwembadfeestje of een strandfeest.

Draag het casual of semi-formeel wanneer de temperaturen beginnen te stijgen in jouw omgeving. Dit is een geur waar ik dol op was om buiten te dragen, gedurende de zomer. Gewoon op het strand, de boulevard of andere activiteiten die je in de vakantiestemming brengen.

Plaats een reactie