Ralph Lauren Polo Black Eau de Toilette Review

Ralph Lauren Polo Black Eau de Toilette review
Last updated: juni 11, 2024

Polo Black ruikt geweldig en heeft enerzijds een uniek gevoel voor jongens die zich willen onderscheiden van de rest. Aan de andere kant is deze volkomen veilig en zeer veelzijdig in zijn toepassingen.

Ik wou dat de projectie en de levensduur beter waren, maar voor wat het is, is dit een mooie eau de toilette. Voor de duidelijkheid: het is geen slechte kwaliteit, maar ik zou gewoon meer van een krachtpatser genieten.

De mangonoot heeft het voordeel dat hij heerlijk en aantrekkelijk is, en mijn inziens in de meeste mannengeuren te weinig wordt gebruikt. Daarom kan het de indruk wekken uniek te zijn, terwijl de rest van de compositie vrij alledaags is.

Door de jaren heen ben ik Polo Black steeds meer gaan waarderen. Het is op dit moment een beetje ondergewaardeerd.

Het is een alleskunner, waar mensen van genieten en die een solide waarde biedt. Ik raad aan om het eens te proberen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Polo Black?

Topnoten: Citroen, Mango, Mandarijn
Hartnoot: Salie
Basisnoten: Sandelhout, Patchouli, Tonka Boon

De opening van Polo Black heeft een opvallende mango-noot, die vergezeld wordt door een onderliggende houtachtige specerij, geleverd door de patchouli- en salie-noten. Dit is een fruitig type aroma, maar het is niet overdreven zoet, zoals sommige andere tropische geuren die er zijn.

Ik vind het echt interessant hoe de salie speelt met de mango, wat op zich een vrij unieke keuze is voor een fruitige noot in een herengeur.

Afgezien van de mango is in het begin eveneens mandarijn aanwezig, wat deze een extra tropische aantrekkingskracht geeft. De citrus is sappig en samen met de mango krijgt Polo Black een waterig aroma, dat energiek en verfrissend is. De kruidige en aardse noten geven het in het begin wat extra diepte, maar overheersen nooit de fruitnoten.

Tijdens de droogperiode beginnen de houtachtige noten meer op de voorgrond te treden. De zachte en vertrouwde noot van sandelhout komt door en ik kan ook de tonkaboon ruiken, wat een van mijn favoriete noten is.

Ook de citroen en mandarijn zijn er nog een beetje, wat de toplaag een extra citrusachtige toets geeft. De citrus is lekker, een welkome aanvulling eigenlijk, maar is niet de hoofdattractie.

Voor mij is de openingsact van Polo Black het meest dynamische aspect van deze geur. Je krijgt een interessante ontwikkeling en contrast tussen fruit, kruiden en hout. Daarna wordt het geheel veel meer een lineaire aangelegenheid.

Uiteindelijk is het mango, citrus als achtergrond, sandelhout en tonkaboon. Deze geur van Ralph Lauren wordt minder sappig en laat meer van zijn droge houtachtige element doorkomen.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Polo Black is een gematigd type geur met een goede projectie, maar in dat opzicht is het niet echt geweldig. De levensduur is ook matig.

Ik haalde bij elke test een 6 à 7 uur op mijn huid. Verwacht dus geen compleet monster met zijn sillage of uithoudingsvermogen.

Het leuke aan deze geur is dat je hem het hele jaar door kan gebruiken. Het werkt vrij goed in de zomer, maar kan ook worden gedragen (en is beter), in de herfst- en wintermaanden.

Ik zou zeggen dat deze geur een ‘dressy’ casual is, in die zin dat het goed werkt voor werk en school, maar het kan indien nodig ook dienen voor een avondje uit. Het heeft een mooie veelzijdigheid.

Is het een aantrekkelijke geur? Ja, vrouwen lijken hier echt van te genieten. Het zal vrij vaak complementen krijgen en kan een leuke go-to zijn voor jongere jongens om te dragen op een date en dergelijke.

Polo Black is het type geur dat een vrij universele aantrekkingskracht heeft en niet polariserend zal zijn.