Montblanc Emblem Eau de Toilette Review

Montblanc Emblem Eau de Toilette review doos en fles

Montblanc Emblem heeft een aroma dat over het algemeen zeer aangenaam is om te dragen. De levensduur laat een beetje te wensen over, maar het is niet verschrikkelijk met zo’n 6 uur.

Ik weet niet of dit ooit mijn persoonlijke favoriet kan worden, maar het is een gewoon een zeer goede geur voor meer formele aangelegenheden tijdens de herfst en winter. Makkelijk te dragen, veelzijdig genoeg en degelijke prestaties.

Voor mij mocht het allemaal wat krachtiger zijn, maar Emblem is en blijft een goede geur voor mannen die iets zoeken dat zowel in casual als formele situaties gedragen kan worden.

Emblem zal nooit overheersen of aanstootgevend zijn, maar is wel merkbaar genoeg om complimentjes op te leveren.

Zie ook: Dit zijn de beste parfums voor mannen!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Montblanc Emblem?

De opening van Emblem geeft me een explosie van grapefruit die wordt vergezeld door een koele rush van kardemom, peper en viooltjesblad. Na een paar minuten begin ik meer kaneel in de compositie op te nemen. Het is interessant dat ik hier een warm en omhullend gevoel ervaar.

Ondertussen gaat er een soort rilling door deze Mont Blanc. Ik denk dat de grapefruit en het viooltjesblad voor dat verkoelende gevoel zorgen. Terwijl kaneel en kardemom het warme gevoel geven.

Ongeveer 20 minuten na het aanbrengen verschuift Emblem weg van de opening van de citrustopnoot en krijg ik een kruidig en licht gekruid aroma. Het viooltjesblad is daar, net als de salie, die het die aardse kwaliteit geeft.

De kardemom blijft overal vrij consistent. Ondertussen is er een delicate hint van romige tonkaboon, die op de achtergrond blijft tijdens het drogen.

De salie-noot die binnenkomt, blijft redelijk gematigd tijdens zijn piek, voordat hij zich terugtrekt naar de buitenste randen van het aroma. Emblem heeft een mooie mix tussen gezellig en aromatisch, licht zoet en pittig. Het is fris en niet een die om aandacht schreeuwt.

Later heeft Emblem een warme, goed gebalanceerde zoetheid. Het is viooltjesblad, kaneel, tonkaboon en kardemom op dit punt tijdens het dragen.

De veranderingen overal zijn vrij subtiel, maar er is wat gejockey tussen de ingrediënten, naarmate de tijd verstrijkt.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Qua projectie heeft Mont Blanc Emblem een lichtere tot matige sillage. Het is geen beest, maar je weet dat je hem aan hebt. Het wordt gewoon een deel van je dag en niet iets dat stoort tijdens het dragen. Bij de opening vormt het een stevige bubbel rond de drager.

De levensduur is niet uitstekend maar ook niet verschrikkelijk. Na ongeveer 6 uur wordt het een complete huidgeur en begint dat langzame verdampingsproces. Het zit in het midden van het peloton, in dit opzicht.

Seizoensgebonden zou ik dit als herfst- / wintergeur gebruiken, omdat dit voornamelijk voor het koude weer is ontworpen. Gematigd klimaat, zou ook goed zijn. Ik zie mezelf nooit naar Emblem grijpen tijdens de zomermaanden. Het warme kruid en de latere zachtheid passen gewoon niet bij echt warm weer.

Het is meer een casual-business dan een echte casual geur. Je kunt het ‘s nachts dragen, maar het is ingehouden, dus verwacht geen soort clubmonster.

Het is echter aantrekkelijk genoeg om gewaardeerd te worden als iemand anders dichtbij genoeg komt.