Paco Rabanne Invictus Victory Eau de Parfum Review

Paco Rabanne Invictus Victory Eau de Parfum
Last updated: juni 6, 2024

Victory geeft je een jeugdige, gourmand zoetheid die aantrekkelijk en gemakkelijk te dragen is.

De opening is interessant. De korte citroen is een leuke touch, waarvan ik zou willen dat het wat langer duurde. Goede rokerigheid van de wierooknoot.

Het vervolg van de geurontwikkeling wordt nooit indrukwekkend complex. Het is nog steeds erg goed, het trekt alleen niet mijn aandacht op dezelfde manier als de opening.

Het is net de lang verloren broer van de Pure XS-lijn en heeft enkele overeenkomsten met zoiets als Code Profumo. Invictus Victory gaat echter zwaarder op de vanille en tonkaboon en kan voor sommigen een beetje te plakkerig zijn.

Als je niet van dat soort geuren houdt, zal Victory niets voor jou zijn.

Als je er wel van houdt dan krijg je er een verleidelijke geur voor jonge(re) mannen die je gedurende meer dan 8 uur in de kijker zal zetten. Dit is een perfect geschenk!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Invictus Victory?

Topnoot: Peper
Hartnoten: Lavendel, Wierook
Basisnoten: Amber, Vanille, Tonka Boon

De openingsact geeft me een lekkere dosis citroen, een algemene warmte en een peperige kick om het geheel af te ronden. De roze peper geeft het net dat extra beetje een warme vibe, maar is niet super overweldigend in de mix.

De marketing overdrijft absoluut met de citroennoot, omdat het de zwakste van het stel is en vrij snel is verdwenen.

Het heeft ook een rokerigheid aan het begin. Dat komt van de olibanum-noot, die de mirre vervangt die in de Pure XS-geuren zit. Kortom, wierook. Later ruikt het meer naar generiek hout, gewoon smooth.

Als het opdroogt, wordt het meer een vanille en amber geur met een vleugje lavendel. Maar nu alles samenkomt, krijgt Invictus Victory ook een chocoladegeur. Een soort mix tussen vanille en chocolade.

Geen zoete melkchocolade, let wel, meer een rauwe cacao.

Dan volgt een dikkere afdronk met minder lavendel. De vanille gaat domineren, met daaronder de tonkaboon en amber die afwisselend om jouw aandacht strijden.

De lavendel en de algemene houtigheid worden uiteindelijk helemaal naar de achtergrond geduwd naarmate de tijd vordert.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Qua sillage komt Victory op mij niet over als een krachtpatser. In het begin is het sterk, maar grotendeels is het middelmatig. Je krijgt een mooi geurspoor, maar de projectie was niet enorm van de huid.

Toch is het een solide presteerder en voelde nooit zwak aan mijn neus.

Met de lange levensduur van meer dan 8 uur krijg je met Victory zeker waar voor je geld.

Op kleding gaat het zelfs dagenlang mee.

Deze geur past het beste bij kouder weer en zal je beste maatje worden tijdens de winter en herfst. De koudere dagen aan het begin van de lente zijn ook mogelijk, maar daarna wordt het onaangenaam.

Victory is meer een geur voor een jongere man, zoals de meeste andere Invictus-geuren. Het heeft een mooie aantrekkingskracht op het nachtleven en zou de aandacht moeten trekken met zijn gourmand stijl.

Plaats een reactie