Ferrari Scuderia Black Eau de Toilette Review

Last updated: juni 5, 2024

Scuderia Black is een uitstekende geur, die je goedkoop kan verkrijgen. Je kunt een fles kopen voor ongeveer €35 en het ruikt genoeg naar Boss Bottled om als een goedkoper alternatief voor die geur te worden beschouwd.

Het is zoet, licht kruidig en ruikt goed genoeg. Het is geen geur die je omver blaast, maar het is iets dat je met een beperkt budget kunt pakken en waar je veel gebruik van kunt maken, vooral tijdens de herfst en lente.

Appel en wat lichte pruimen geven het een sappige scherpte, terwijl het kaneelkruid vermengd met amber en vanille de boel opwarmt.

Als je een beperkt budget hebt, is Ferrari een merk dat een goede prijs-kwaliteitverhouding kan bieden bij nagenoeg al hun geuren.

Het is een mooie veelzijdige geur die casual kan worden gedragen en complimentjes zal opleveren terwijl jouw centjes gespaard worden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Scuderia Black?

Topnoten: citrus, limoen, bergamot, appel en pruim
Hartnoten: kardemom, kaneel, roos en jasmijn
Basisnoten: ceder, amber, muskus en vanille

De eerste paar minuten van Scuderia Black zijn waar de fruitnoten het meest schitteren. De rode appel en pruim vormen samen met bergamot een interessant paar. De limoennoot moet niet heel sterk zijn, want ik merk er bijna niets van.

Het is een warme en zoete geur in de trant van Le Male, maar dit is natuurlijk veel meer een verwijzing naar Boss Bottled. De Ferrari-geur heeft meer kruidigheid, geleverd door de kaneel en kardemom dan de Hugo Boss, maar ze lijken behoorlijk op elkaar.

Dus als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor de Hugo Boss-bestseller, is dit een perfecte optie. Nogmaals, niet exact hetzelfde, maar je komt aardig in de buurt.

Terwijl het opdroogt, begin ik meer van de houtachtige noten, vanille en amber te ruiken. De pruim en appel worden achtergrondspelers en het kruid van de kaneel is minder intens dan voorheen.

Dit is ongeveer wat je van deze geur gaat krijgen: warmte, zoetheid, licht kruidig, hout. Scuderia Black is een vrij eenvoudige en lineaire geur, maar dat betekent niet dat het slecht is.

In de laatste stadia van de draagtijd kan het moeilijk zijn om de afzonderlijke ingrediënten te ontleden.

Het is een warme en frisse geur, met een fruitig/romig zoet aroma. Niet baanbrekend, maar het biedt wat je nodig hebt.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Qua projectie begint het behoorlijk sterk, maar gaat snel over in een gematigde geur. Het goede eraan is dat het zo goedkoop is, dat je het meerdere keren kunt spuiten om het beste opnieuw naar boven te halen – zonder dat je dat een fortuin kost.

Ik krijg er een 4-5 uur fatsoenlijke levensduur van en een paar uur meer als ik de sprays verdubbel (wat ik aanraad om te doen). De prijs zorgt er immers voor dat je de fles niet hoeft te sparen.

Bij de meeste goedkope geuren krijg je geen uitstekende prestaties, maar deze zit eigenlijk aardig boven het gemiddelde. Er zijn genoeg anderen die het nog niet eens een volle 2 uur zullen volhouden.

Ik droeg Scuderia Black in de zomer, maar het werkt echt niet op het heetst van de dag. ‘S Nachts was het prima, maar ik zou dit aanraden tijdens de koelere maanden van het jaar.

Je kunt het op het werk, op school of een avondje uit dragen. Solide veelzijdigheid in koude tot gematigde temperaturen. Je kan er dus gerust meer dan een half jaar van genieten, gezien het vaak barre weer in onze Lage Landen.

Plaats een reactie