Paco Rabanne 1 Million Elixir Review

Paco Rabanne Million Elixir Review
Paco Rabanne Million Elixir Review

Wanneer het gaat om de wereld van geuren, heeft de 1 Million collectie van Paco Rabanne al lange tijd een stevige reputatie opgebouwd. Met de release van 1 Million Elixir is er weer een nieuwe toevoeging aan deze geliefde lijn. Laten we eens kijken naar wat deze geur te bieden heeft.

Om te beginnen kan gezegd worden dat 1 Million Elixir zeker een van de betere edities is in de 1 Million serie. Hoewel het misschien niet helemaal kan tippen aan het origineel, of aan de verfijning van 1 Million Prive, overstijgt het toch de andere geuren in deze collectie.

Het opent met een onweerstaanbaar akkoord en het eerste kwart van de draagtijd is simpelweg het beste deel van deze geur. Echter, na verloop van tijd nemen vanille en tonkaboon het volledig over, en hoewel dit niet per se slecht is, mist het een zekere dynamiek. De latere delen van deze geur wisten mij niet zozeer te enthousiasmeren.

Niettemin, het eerste deel van 1 Million Elixir is zeker krachtig genoeg om een kans te wagen of zelfs een aankoop te overwegen. Deze geur bevindt zich in dezelfde categorie als de populaire Stronger With You-lijn en Ultra Male. Het moet wel gezegd worden dat laatstgenoemde veel zoeter is en een kruidigere kaneeltoets heeft.

Hoewel 1 Million Elixir zeker overeenkomsten vertoont met andere geuren in de collectie, heeft het ook een uniek karakter dat het onderscheidt van zijn voorgangers. Het is niet precies hetzelfde als een van beide geuren en dit zorgt ervoor dat het een op zichzelf staande, onderscheidende geur is.

Wat betreft de aantrekkingskracht van de geur, kan gesteld worden dat het behoorlijk aantrekkelijk is. Bovendien presteert 1 Million Elixir op een niveau dat voldoet aan de verwachtingen die je zou hebben van een geur uit de 1 Million serie.

Als je een fan bent van deze iconische collectie en op zoek bent naar een nieuwe toevoeging, dan is 1 Million Elixir zeker het proberen waard.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt 1 Million Elixir?

De geur opent met een verfrissende toets van appel, die niet overdreven sterk of snoepachtig is, maar wel bijdraagt aan de fruitigheid van deze geur. Naast de appel zijn er ook bijdragen van davana, osmanthus en Damascena roos die een fruitige geur toevoegen zonder zelf fruitig te zijn. Bovendien lijkt Elixir door deze noten bijna een amberachtig aroma in de basis te krijgen, hoewel de exacte noot of combinatie hiervoor verantwoordelijk is nog niet precies duidelijk is.

De davana aan de top geeft de geur een drogere houtachtige, kruidige en fruitige geur, die echter vrij snel vervliegt.

Wat meteen opvalt vanaf het begin en gedurende de hele draagtijd is de vanillenoot. Nou ja, eigenlijk zowel vanille als tonkaboon, maar laatstgenoemde wordt later in de ontwikkeling van de geur sterker. In het begin overheerst vooral de vanille.

De Damask roos is bloemiger dan zoet, maar draagt toch bij aan de topnoot. Nadat de appel is weggeëbd en de davana verdwenen is, komt de roos samen met een vleugje rokerig en fris cederhout naar voren.

Deze rozengeur is echter niet traditioneel rood van karakter. Het is lichter en zoeter, meer roze of wit dan je wellicht zou verwachten. Deze rozengeur zal gedurende de hele draagtijd een van de belangrijkste noten blijven.

Hoewel het niet expliciet vermeld wordt en niet extreem intens aanwezig is, is er wel een hint van kaneel waarneembaar. Cinnamal wordt vermeld in de feitelijke chemische ingrediënten en was ook een noot in de originele 1 Million, dus het is geen gekkigheid als je het opmerkt.

Naarmate de geur opdroogt, wordt deze minder fruitig zoet en meer gedomineerd door vanille en tonkaboon. Gedurende de rest van de draagtijd zullen de andere noten slechts strijden om een plekje onder deze twee dominante noten.

Roos, patchouli/ceder, en een vleugje overgebleven appel dragen bij aan de warme en frisse aard van deze geur.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

1 Million Elixir is een krachtige geur, vooral in het begin. Hoewel het niet extreem overheersend is qua projectie en geurverspreiding, valt het zeker bovengemiddeld op.

Wat deze geur kenmerkt, is zijn consistentie. Het begint niet groots en vervaagt snel. Integendeel, de projectie neemt langzaam af en je kunt er langdurig van genieten, hoewel het hoogtepunt niet extreem intens is.

Wat betreft de levensduur blijft 1 Million Elixir tot wel 10 uur op mijn huid aanwezig. Het lijkt te variëren tussen 8,5 en 10 uur, maar bij mij gaat het niet langer door dan dat. De prestaties rechtvaardigen zeker de prijs.

Qua seizoensgebondenheid is deze geur meer geschikt voor de herfst en winter. Het wordt niet aanbevolen om het bij hoge temperaturen te dragen, waardoor de zomer en een groot deel van het voorjaar uitgesloten zijn.

1 Million Elixir biedt een uitstekende optie als avondgeur. Het is verheugend om te zien dat deze lijn terugkeert naar zijn oorspronkelijke focus op avondgebruik, vergelijkbaar met het origineel. Lucky en Parfum hadden niet dezelfde uitstraling.

Deze geur is gericht op een jonger publiek, maar heeft toch een volwassen karakter. Verwacht echter geen geur die geschikt is voor formele gelegenheden of kantoor. 1 Million Elixir is bedoeld om complimenten te ontvangen en mee uit te gaan.

Plaats een reactie