Prada L’Homme Review

Prada L'Homme Review
Prada LHomme Review
Last updated: juni 11, 2024

Ik ben dol op Prada L’Homme, een geweldige geur. Hoewel het niet de meest langdurige of projecterende geur is, heeft het een eenvoudige maar opmerkelijke geur. De Prada L’Homme-lijn heeft overeenkomsten met Dior Homme, maar elke geur heeft zijn eigen unieke karakter.

De geur van Prada L’Homme spreekt me aan, hoewel ik het graag wat sterker had gehad. Vooral de irisnoot is fantastisch, samen met het frequente gebruik van amber door het merk. Het verspreidt een frisse en lichtzoete geur, met subtiele veranderingen na verloop van tijd en heerlijke bloemige accenten.

Ik vind het niet nodig om deze geur aan mijn collectie toe te voegen, omdat ik al een volle fles Dior Homme heb die een vergelijkbaar doel dient. Maar voor mannen die een discrete optie zoeken voor werk of formele evenementen, is Prada L’Homme een uitstekende keuze.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Prada L’Homme?

Prada L’Homme opent met een prominente irisnoot, die een verfrissende en poederachtige bloemengeur creëert. Hoewel het enige overeenkomsten heeft met Dior Homme Eau, onderscheidt het zich door het weglaten van cacao, leer en bergamot.

De dominante irisnoot is zeldzaam in mannengeuren en vormt een harmonieus geheel met neroli en vioolnoten, omhuld door de kenmerkende amber van Prada. Hoewel de geur een subtiele zoetheid heeft, bevat het geen fruitige of gekonfijte elementen, maar presenteert het een lichte bloemige zoetheid. L’Homme is een eenvoudige cologne met een stevige basis van cederhout, vleugjes peper en een hint van patchouli, wat het een meer genderneutrale aantrekkingskracht geeft.

Prada L’Homme heeft variaties in intensiteit tussen de neroli-, viool- en geraniumnoten in verschillende stadia, maar desondanks worden de prachtige iris- en ambernoten nooit overschaduwd. De basisnoten vullen elkaar aan en laten de belangrijkste attractie – de schone en poederachtige essentie – ongehinderd stralen.

Omdat deze geur niet zo poederachtig is als sommige andere varianten in de Prada L’Homme-serie, bereikt het een opmerkelijke balans met zijn goed gemengde noten.

Sillage, levensduur een veelzijdigheid

Prada L’Homme heeft een gematigde projectie met een subtiele aanwezigheid. Soms vergeet ik zelfs dat ik het draag, maar het is zeker niet zwak. Het heeft een gematigde geur gedurende de eerste twee derde van het dragen, waarna het geleidelijk lichter wordt. Het legt de nadruk op subtiliteit in plaats van een krachtige en overdonderende parfum.

De duurzaamheid op mijn huid is meestal zo’n 6-7 uur, redelijk maar niet uitzonderlijk. Ik zou willen dat L’Homme iets meer kracht had, omdat het naar mijn mening echt een elite status zou geven, vooral in dit genre van geuren.

De veelzijdigheid van deze geur maakt hem geweldig. Hij is geschikt voor het hele jaar door en past goed bij informele situaties, zonder te overheersen. Het geeft een verfijnde uitstraling die geschikt is voor zakelijke omgevingen. Tijdens een date heeft het eerder een schone en elegante vibe dan een overdreven sexy uitstraling.

Prada L’Homme is zeker aangenaam om te dragen, maar heeft mogelijk niet het vermogen om mensen direct te betoveren. Het is wellicht niet de beste keuze voor tieners en jongere mannen die iets dynamischer verkiezen.