Nautica Voyage N-83 Eau de Toilette Review

Last updated: juni 3, 2024

Net als andere Nautica-geuren is Voyage N-83 een goede, goedkope optie voor de man die een eenvoudige maar goed ruikende en degelijk presterende dagelijkse geur zoekt.

Zeker voor de prijs is het echt een solide keuze. Ik denk echter dat Nautica een paar betere opties heeft in deze prijsklasse, die dezelfde, zo niet veel betere resultaten zullen opleveren, afhankelijk van je persoonlijke smaak.

Het is een mooie, schone, zeepachtige geur, maar niets bijzonders en er zijn betere flankers van hetzelfde merk. Hoewel dit nog steeds een van hun betere releases is, vooral gelet op het aantal saaie dingen die Nautica de laatste tijd heeft uitgebracht.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Voyage N-83?

Topnoten: Zeenoten, Pepermunt en Petitgrain olie (stengels en blaadjes)
Hartnoten: Kardemom, Nootmuskaat en Lavendel
Basisnoten: Muskus, Sandelhout en Ceder

N-83 opent met een merkbare explosie van de ‘zeenoten’, waardoor het een gedefinieerde oceanische geur krijgt. Voor mij is het minder verwant aan de originele Voyage en meer in de trant van Tommy Bahama Set Sail St. Martinique, niet precies hetzelfde, maar de zoute zeenoten zijn vergelijkbaar.

De originele Voyage heeft noten van citrusvruchten, waaronder sinaasappel, maar N-83 wijkt daarvan af en kiest in plaats daarvan voor iets dat fris en schoon is met ondertonen van musk en zachte lavendel.

Na de top krijg je een koele en pittige munt met een vleugje petitgrain. Geen van beide is zo uitgesproken in de compositie, maar je zult hun geur voor een tijdje krijgen. Het komt in het begin vrij kruidig over met lichtere musk, met die mariene noot die alles doordringt.

Wat je uiteindelijk krijgt met Voyage N-83 is een semi-zeepachtige aquatische geur, met wat frisse, schone kruiden en kalmerende lavendel. Het overspoelt je niet met citrusnoten of andere fruitige noten, zoals de meeste andere aquatische geuren.

N-83 is een vrij eenvoudige en ongecompliceerde geur, dat is geen slechte zaak, het is niet bedoeld als een rijke complexe formule … gewoon een goedkope geur die goed ruikt.

Ik denk dat Nautica N-83 de verwachtingen perfect inlost. Deze geur is ook wat mannelijker is dan Voyage met minder fruit en is schijnbaar ingetogener.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Qua projectie is N-83 volledig matig. Dit is er niet een die een kamer zal vullen, tenzij je er helemaal overboord mee gaat.

De levensduur is ook niet zo geweldig. Ik denk dat dat een gebied is waar het niet voldoet aan het origineel. Na 4-6 uur vervaagt het tot een huidgeur. Tijdens de eerste 3 uur zal je het wel merken.

Het is goed voor casual of op kantoor (maar geen formele werkplek), vooral in de zomermaanden, wat het geval is met vrijwel elke Nautica-geur. Ik zou zeker neigen naar vrijetijdskleding of wat buitenactiviteiten zoals het strand.

Dit is veel meer een startersgeur, dus het kan een goede optie zijn voor jongere mannen. Als je ouder bent, zal het van een vrij beperkt gebruik zijn, omdat andere situaties en je ervaringen beter zullen aansluiten bij andere parfums.

Plaats een reactie