Lacoste Eau De Lacoste L.12.12 Rouge Eau De Toilette Review

Lacoste Eau De Lacoste L.12.12 Rouge Eau De Toilette Doos en Fles
Last updated: mei 31, 2024

Ik vind L.12.12 Rouge leuk en denk dat het vrij uniek ruikt, MAAR de levensduur laat te wensen over. Als je een fles goedkoop kunt verkrijgen (rond de €40/100ml), is het zeker het proberen waard. Misschien zijn het gewoon slechte prestaties vanwege mijn huid, en zou het beter werken bij iemand anders.

Ik waardeer waar Lacoste hier voor ging, maar misschien ben je beter gediend met een fles Polo Black, die op zijn minst enige overeenkomsten heeft met L.12.12. Rouge.

Rouge had wel veel potentie om een mooie geur te zijn voor de zomermaanden. Ik hou echt van de geur, de mix van mango en kruiden werkt goed met elkaar. Naar mijn mening is het gewoon niet genoeg om de volle prijs te betalen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Eau de Lacoste L.12.12 Rouge?

De opening van Eau de Lacoste Red benadrukt echt het unieke karakter van deze geur. Het heeft absoluut zijn eigen gevoel, wat ik waardeer, terwijl het enigszins vertrouwd aanvoelt en niet te extravagant is.

De mango-noot die vanaf het begin een van de hoofdrolspelers is, doet me echt denken aan zoiets als Polo Black. Hoewel, de mandarijnlikeur en theenoten sturen het geheel in een andere richting. Rouge is echt een mooie zomerse geur, die geweldig zou zijn als casual geur samen met een van de kenmerkende poloshirts van het merk.

L.12.12 Rouge is een vrij heldere maar toch gelaagde ervaring, waarbij de tweede golf van noten ongeveer 10-15 minuten na het dragen echt doorkomt. Gember en zwarte peper geven het een mooie aardse en pittige kick die een grote rijkdom geeft aan wat eigenlijk een eenvoudige zomerse/casual geur zou moeten zijn.

Tijdens deze fase vallen de noten van mango en mandarijn wat terug en komen de kruiden meer naar voren. Er is ook een kardemomnoot, die een aanzienlijk deel van de dry-down begint over te nemen.

Deze flanker in de L.12.12. collectie is fris en warm door het gebruik van kruiden, waardoor het zich onderscheidt van veel zomerse geuren die de ‘koele’ citrusroute opgaan.

Het is eerlijk gezegd een vrij unieke geur, waar ik Lacoste alle eer voor moet geven.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

De projectie is redelijk goed, althans in het begin. Ik paste het toe voordat ik eropuit ging om boodschappen te doen en vond het heerlijk om het van mijn huid te krijgen. Ik dacht dat ik een mooie zomergeur had gevonden met een behoorlijke sillage.

De levensduur lijkt echter vrij zwak te zijn. Ik ben echt dol op de drydown van deze geur, een soort mix van kruiden, hout en fruit in de buitenlucht … maar het is van korte duur.

Lacoste L.12.12 Rouge wordt binnen een paar uur een huidgeur. Natuurlijk, als je er echt veel van sprayt, zal je een langere levensduur krijgen. Naar mijn ervaring is de gemiddelde duur rond de 5-6 uur max.

L.12.12. Rouge is het beste als een zomers casual geur. Ik heb het gevoel dat je dit overdag naar het werk, school of buitenshuis kan dragen.

Ik kan dit niet classificeren als een sexy of nachtleven-achtige geur en ik zou het ook aan de meer jeugdige kant van het spectrum plaatsen.

Plaats een reactie