Hermès Un Jardin Sur Le Toit Eau de Toilette Review

Hermès Un Jardin Sur Le Toit Eau de Toilette Review

Hoewel Un Jardin Sur Le Toit waarschijnlijk een van mijn minst favoriete parfums (ik hou van de specialere dingen) in de Hermes-serie is, kan ik het toch nog steeds aanbevelen.

Ik vind het een ongelooflijk aangename dagelijkse en vooral frisse geur voor tijdens de lente en zomer.

Het is in het begin behoorlijk scherp, maar ik hou van de zoetheid en waterige frisheid die volgt. Het gras is een leuke touch: met dauw, maar niet zwaar of vervelend. un Jardin Sur Le Toit is geen super gecompliceerd parfum en heeft bijna een niche-achtig gevoel.

De prestaties zijn vrij basic, niets bijzonders op dat vlak. Maar dat is geen probleem, omdat het een veelzijdige, unisex casual geur is voor de lente en zomer. Dit kan makkelijk je dagelijkse geur worden.

Is het het proberen waard? Zeker, maar ik raad je aan om eerst onderstaande review te lezen. Wanneer je je aangesproken voelt door de noten en prestaties, is dit een uitermate veilige aankoop.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Un Jardin Sur Le Toit?

Topnoten: appel, gras
Hartnoten: magnolia, roos, peer
Basisnoten: eikenmos, rozemarijn, vochtige aarde

Un Jardin Sur Le Toit opent met een frisse mix van verschillende bomen en fruit. Peren- en appelbomen samen met magnolia. Het is een zeer scherpe start van de mix. De appel is veel intenser dan die peernoot en de onderliggende houtnoten knallen er echt uit.

Afgezien van de fruitbomen, zijn de andere twee opvallende kenmerken: wat bedauwd groen gras en de magnolia. Dit is geen volledig bloemige geur, maar al vroeg krijg je wel veel magnolia. Dan vervaagt dat en krijg je daarna wat roos in beperkte mate.

De appel en peer met het frisse en waterige aspect, komt een beetje over als shampoo-achtig, nadat die eerste explosie vervaagt.

Ook beginnen de ‘fruitboom’-noten meer houtachtig dan fruitig te worden, naarmate het opdroogt.

Het krijgt een portret van bedauwd gras met fruit en wat roos.

Sillage , Levensduur en Veelzijdigheid

Qua sillage is deze vrij matig. Waarschijnlijk iets boven het gemiddelde, maar niet veel meer. Je krijgt een mooi geurspoor voor een uur of zo. Maar voor het grootste deel van de duur zal het binnen anderhalve meter van de huid zitten.

Hoe langer het duur, hoe meer Un Jardin Sur Le Toit een huidgeur wordt.

Op mijn huid kom ik maximaal ergens in het bereik van 6-7 uur. Soms duurde het slechts iets meer dan 5 uur, maar meestal kwam het tijdens het testen boven de zes uur uit.

Seizoensgebonden is dit er vooral eentje voor de lente en zomer. De grasachtige noten, appel en dergelijke geven je echt dat soort buitengevoel op een warme dag.

Dit is er een voor overdag om nonchalant te dragen of gewoon voor je dagelijkse leven. Het is geen sexy nachtlevengeur of iets dat super verfijnd is.

Sur Le Toit is aangenaam en brengt je in een positieve stemming.

Plaats een reactie