Nautica Voyage Eau de Toilette Review

Nautica Voyage Eau de Toilette doosje en fles
Last updated: juni 2, 2024

Nautica Voyage is een fantastische en goedkope keuze voor mannen. Het is beter dan vele andere geuren die duurder zijn. Het ruikt heerlijk en presteert zeer goed tijdens de warmere maanden van het jaar.

Ik zou aanraden om het eens te proberen. De belangrijkste factor hier is de prijs versus wat je krijgt voor het geld.

Voor mij is het niet de beste geur ter wereld, maar het is gewoon zo’n goede prijs. Het presteert goed, is aangenaam om te dragen en zal niemand in de kamer verstikken.

Het past echt in een casual sfeer en zal nog lang een bestseller blijven. Ik draag het graag voor de sportschool of als ik gewoon rondhang, op een zomerse dag. Daar past het perfect.

Ik heb er niet altijd zin in, maar wanneer ik Nautica Voyage gebruik, geniet ik er wel heel hard van.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Nautica Voyage Eau De Toilette 100 ml
bol.com (€28,69)
Laatste update:: juni 16, 2024 - 8:44 pm

Hoe ruikt Nautica Voyage?

Topnoten: Appel, Groene bladeren
Hartnoten: Lotus, Mimosa
Basisnoten: Muskus, Ceder, Eikenmos, Amber

Het opent met een appelnoot, waterige noten, mimosa en wat prominente musk. Voyage heeft die koude waterige geur, die je typisch associeert met komkommer of dauw. Het is een licht aquatisch aroma.

Daaronder heeft de geur een groen/bloemige ondertoon met nat mos (de dauwgeur) plus lotus/mimosa.

Ik hou van de appelnoot hier, het is niet zoals een gekonfijte appelaroma. In plaats daarvan is het veel natuurlijker en lichter.

Naarmate de compositie vordert, pik ik meer van de ceder en het eikenmos op, ondersteund door die appel. Het behoudt nog steeds die dauwigheid, maar de musk is minder uitgesproken en Voyage wordt schoner en zachter.

De basis geeft het een droger profiel, met het gevoel van de frisse buitenlucht, waardoor het tegen het einde van het dragen minder aquatisch aanvoelt.

Het is ook dan tijdens deze fase dat er een lichte zoutheid ontstaat. Voor mijn neus is het eigenlijk slechts een snuifje onder het groen. Het is de ambernoot die zijn werk doet, het is alleen niet sterk aanwezig in deze mélange.

Gedurende de hele tijd blijft de appel goed in balans met de houtachtige en aquatische noten en geeft het een lichte en fijne geur die alleen als verfrissend kan worden omschreven.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Qua projectie is het best goed. Het is een gematigde en frisse eau de toilette die helder is en schittert bij warm weer.

Bij het begin is het redelijk merkbaar vanop 1 tot 2 meter (ik heb dit op kleding getest en het is ongeveer hetzelfde), het droogt dan op om veel dichter bij de huid te hangen.

Wat de levensduur betreft, zou ik zeggen dat het erg goed is voor de prijs. Dit zal uiteraard variëren, afhankelijk van de dag of de huidchemie van de persoon. Een 6-tal uurtjes is wat ik er gemiddeld uit haal.

Ik heb andere reviews gezien, waar mensen het hadden over meer dan 7 uur. Alleszins waar voor je geld!

Nautica Voyage is volgens mij iets om in de lente en zomer dragen. Hoewel het prima stand houdt in de koudere maanden, lijkt het er voor mij gewoon niet op zijn plaats. Er zijn betere alternatieven voor die koude dagen, maar als je van frisse geuren houdt, kom je er wel perfect mee weg.

Dit is een casual geur voor overdag om op school of op het werk te dragen. Geen nachtlevengeur, maar een zeer goede en betaalbare optie voor dagelijks gebruik.

Dit is een goedkope optie, dus het is op geen enkele manier een gekke formele geur.

Nautica Voyage kan even goed gedragen worden door zowel tieners als “iets oudere” mannen.