Montblanc Explorer Eau de Parfum Review

Montblanc Explorer Eau de Parfum Review
Last updated: juni 1, 2024

Explorer van Mont Blanc werd al snel een van de meest populaire geuren van het merk, na de release in 2019. Het trok veel vergelijkingen met de legendarische Creed Aventus (review hier), wat de aantrekkingskracht alleen maar verhoogde.

Als je een goedkopere versie van Aventus wilt, is dit waarschijnlijk de beste keuze. Niet 100% hetzelfde, maar het komt dichtbij genoeg.

Ik vind de opening van Explorer beter. De ananas en berk werkten altijd op mijn zenuwen in de Creed-geur. Explorer is soepel, fris en heeft veel stijl.

Het is niet de meest unieke geur die er is, maar de veelzijdigheid en het aroma kunnen dit echter gemakkelijk een dagelijkse geur maken.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Montblanc Explorer?

Topnoten: Salie, Peper, Bergamot
Hartnoten: Leer, Vetiver
Basisnoten: Hout, Patchouli, Ambroxan, Cacao

In de openingsact van Explorer zal de overlap met Aventus het meest opvallen. Ruiken de twee hetzelfde? Ja, maar laten we de verschillen uit de weg ruimen en ons in dit bericht concentreren op Explorer.

Die ananasnoot van Aventus ontbreekt. Samen met het berkenhout. Explorer is lang niet zo scherp, diep of rokerig als de Creed-geur. Ook geen vanille ondertoon. Maar als een houtachtige citrusgeur? Vrij gelijkaardig qua aroma.

Explorer begint met zijn bergamot-citrusnoot en zijn verse kruiden. Ik krijg vooral de salie, maar er is ook een prominente roze peper.

Daaronder zit leer, ambroxan , hout en vetiver. Het komt helder en fris over met een niveau van zachtheid.

Voor mij geven de leer- en cacaonoten in de basis Explorer ook een gelijkenis met Dolce & Gabbana Pour Homme. De D&G heeft in plaats daarvan tonkaboon en tabak, maar deelt de citrus, salie en heeft ook een pepernoot.

Het is niet te ingewikkeld. De laatste dry down heeft minder citrus en peper en meer hout en een ietwat chocoladeachtige afdronk van de cacaonoot. Explorer heeft zeker niet dezelfde diepgang of ontwikkeling als Aventus.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

Ik zou zeggen dat Explorer bovengemiddeld projecteert en redelijk goed is gedurende de eerste paar uur, maar daarna redelijk wat rustiger. Het kan in het begin waarschijnlijk 1 tot 2 meter uitsteken, voordat het kalmeert en dichter bij je huid blijft.

De levensduur was ook solide tijdens het testen: 6-8 uur op mijn huid. Soms behaalde het 7-8 uur, maar het leek nooit verder dan dat te kunnen gaan. Niet slecht, gewoon geen elite prestatie.

Seizoensgebonden zou ik dit willen dragen bij gematigde tot warmere temperaturen. Niet te koud, boven het vriespunt, want als ik het in de winter buiten draag, kan het best scherp overkomen.

Het kan casual worden gedragen, op dates, op het werk of waar dan ook. Explorer is een zeer veelzijdige geur, die een massale aantrekkingskracht geniet.

Jongere jongens of volwassen mannen kunnen deze Montblanc zonder problemen dragen.