Dolce & Gabanna The One Grey Eau de Toilette Intense Review

Dolce & Gabanna The One Grey
Last updated: juni 10, 2024

Ondanks het gebrek aan aandacht blijft The One Grey een van de beste flankers, voor mij.

De originelen, Luminous Night en EDP Intense zijn allemaal beter dan dit. Maar ik vind het leuker dan Gentleman en Royal Night. Het geeft je een andere weging van de noten van het origineel, meer geschikt voor dagelijks gebruik in de warmere maanden.

Grapefruit en vetiver geven het een lekker fris schoon gevoel. Er zit nog wat tabak in en de kruidige noten zorgen voor een dynamisch aroma.

The One Grey is gewoon goed en handig voor dagelijks gebruik. Ik heb gelezen dat anderen zeggen dat deze zwak is, dat is niet mijn ervaring. Met een levensduur van om en bij de 6 à 7 uur krijg je er ook mooie prestaties bovenop.

Als je van de originelen houdt, is deze het proberen waard. De noten zijn hetzelfde, maar de stijl is anders. Een geremixte versie van het origineel, waarbij de achtergrondspelers meer liefde krijgen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt The One Grey?

Topnoten: Kardemom, Grapefruit, Basilicum
Hartnoten: Salie, Lavendel, Geranium
Basisnoten : Patchouli, Ladan Hars, Cederhout , Tabak

Het verschil tussen Grey en The One EDP is dat de sterkte van elk van de noten is veranderd om een lichtere geur te maken die meer geschikt is voor warmere temperaturen.

Grapefruit loopt voorop, net als de originele versies. Behalve dat het in deze formulering wordt versterkt. Kruidiger, frisser, met minder tabak en amber.

Het wordt vergezeld door kardemom, salie, basilicum en koriander als de belangrijkste kruiden. Basilicum is eigenlijk sterk voor mijn neus en al vroeg gelijk aan de kardemom. Dat zal veranderen en kardemom zal degene zijn die het langst blijft hangen.

De basilicum vervaagt en salie, neemt zijn plaats in, maar spiert die kardemom niet uit. Koriander is een verre vierde, met een kleine invloed. Patchouli geeft Grey heel kort een aardsheid, dat gaat ook weer over.

Na ongeveer 20 minuten is dit minder intens kruid en meer een licht gekruide schone frisheid. Vetiver, lavendel, geranium en die tabak helpen echt om deze te matigen.

Heldere citrus met een fris aromatisch aroma.

De laatste dry down is een uitgebalanceerde mix van vetiver, lavendel, tabak en kardemom. Nog steeds een beetje een kruid, maar niet veel, en er komt een rokerigheid naar voren.

Sillage, Levensduur en Veelzijdigheid

The One Grey heeft eigenlijk een behoorlijke kracht, althans voor een tijdje. Het is geen opdringerige geur, maar de eerste paar uur krijg je een mooie projectie van de huid.

Deze Dolce & Gabbana laat geen lang geurspoor achter. Ik krijg echter voor het grootste deel van de duur een mooie intieme bubbel van de geur. Het is vrij gemiddeld, richting bovengemiddeld.

Deze blijft op mijn huid zitten gedurende een 6-7 uur. Aardige prestaties toch!

Seizoensgebonden neemt deze de formule van The One en maakt het geschikt voor de lente- en zomermaanden. Ik hou van The One EDP, maar die kan je moeilijk dragen in de hitte.

Het is ook prima bij meer gematigd vroeg herfstweer. Ik zou voor de winter eerder voor The One EDP gaan.

Dit heeft niet hetzelfde niveau van sexiness of date night-sfeer als de EDP. Dit is meer geschikt voor overdag, geschikt voor op kantoor, casual of zelfs semi-formele gelegenheden.

Het ruikt lekker. Is aantrekkelijk en gemakkelijk leuk te vinden. Je kunt het probleemloos in veel verschillende scenario’s dragen. Zeer mooie veelzijdigheid hier.