Lacoste Essential For Men Review

Lacoste Essential For Men Review
Lacoste Essential For Men Review
Last updated: juni 6, 2024

Wanneer ik aan Lacoste denk, associeer ik het met frisse en schone geuren, evenals de kleding die ze produceren. Het merk met het bekende kleine krokodillenlogo bevindt zich qua prijsklasse aan de hogere kant, maar niet op het niveau van merken als Creed en andere modehuizen. Lacoste valt in zekere zin in het hogere middensegment op dat gebied.

Is het dus de moeite waard om Essential te kopen? Dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Essential is zeker geen slechte geur en kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een casual en alledaagse geur voor de warmere maanden.

Echter, als je al genoeg van dit soort geuren hebt, zou je Essential kunnen overslaan, omdat het niets buitengewoons biedt. Dat gezegd hebbende, laat me duidelijk zijn dat het nog steeds een zeer aangename geur is, maar het zal waarschijnlijk geen verpletterende indruk maken.

Ik ben persoonlijk wel gecharmeerd door de tomatenblad- en citrusnoten in Essential. Het heeft een redelijk uniek karakter, maar het is nog steeds niet iets buitengewoons. Desondanks draag ik Essential graag en zou ik geen bezwaar hebben tegen het bezitten van een flesje, vooral als de prijs juist is.

Essential heeft een verfrissend karakter met een combinatie van hout- en kruidige noten in de droge fase. De kruidigheid is mooi in balans en de geur is zeer veelzijdig. Hoewel het beter is dan veel andere geuren, behoort het niet tot de absolute topklasse.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Lacoste Essential For Men Eau de Toilette 75 ml
bol.com
Laatste update:: juni 16, 2024 - 4:05 pm

Hoe ruikt Essential For Men?

Lacoste Essential opent met een aangename zoete, groene en licht synthetische geur. Het is lastig om precies te bepalen welke noot het meest naar voren komt, omdat ze allemaal samensmelten tot een frisse en unieke mannengeur.

De citrusnoten van bergamot en mandarijn maken indruk, maar niets overheerst echt in deze mix.

Wat Essential uniek maakt in vergelijking met andere veelvoorkomende mannengeuren, is de toevoeging van cassia en tomatenblad, wat zorgt voor een zoetgroene mix. Ik ben vooral enthousiast over het gebruik van tomatenblad, omdat dit ingrediënt niet vaak genoeg wordt gebruikt en een aangename en onderscheidende touch geeft.

Doordat de citrusnoten niet overheersend zijn, krijgen de andere noten, samen met de kruidige peper, de kans om zich te laten zien wanneer de geur opdroogt.

Essential is geen rijke, zware of bijzonder complexe geur. Het is juist een frisse, schone en zeepachtige mannengeur, vergelijkbaar met andere geuren zoals Eternity. Dit is in veel opzichten positief, omdat de eenvoud ervoor zorgt dat de geur goed standhoudt tijdens de warmere maanden van het jaar.

Het is een lichte en perfecte dagelijkse mannengeur voor de lente/zomer. Het heeft een frisheid en kruidige kwaliteit die het een mannelijke touch geeft. Alles komt samen in een schone geur die niet overweldigend is qua kracht.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Op het gebied van projectie blinkt Essential niet uit, maar het is zeker ook niet zwak. Het bevindt zich eigenlijk in het midden wat betreft kracht. In de eerste paar uur is de geur redelijk goed waarneembaar, voordat deze geleidelijk verandert in een lichtere geur.

Lacoste Essential is ook geen geur die langdurig blijft hangen. Over het algemeen kan ik er zo’n 6 uur solide draagtijd uit halen, en misschien iets langer, afhankelijk van de omstandigheden.

Het maximum ligt meestal rond de 7,5-8 uur, onder bepaalde omstandigheden met lagere luchtvochtigheid. Ik merk dat wanneer de luchtvochtigheid hoog is, ik ongeveer 6 uur draagtijd uit deze geur haal.

Wat betreft seizoensgebondenheid, zoals ik al eerder zei, is het geschikt voor de lente en zomer. Als je in een warmer of tropisch klimaat woont, kun je het het hele jaar door dragen. Nogmaals, ik draag het graag als een casual geur of voor semi-formele of kantoorsituaties.

Is het een geur voor een romantische avond? Niet echt. Ik zou het geen ‘sexy’ geur noemen, maar het zal wel wat complimenten opleveren, dus het zou zeker niet misstaan. Essential is geen geur die je draagt naar een club of wanneer je echt wilt opvallen in de menigte.

Plaats een reactie