Killian Gold Knight Review

Killian Gold Knight Review
Killian Gold Knight Review
Last updated: juni 6, 2024

Ik ben behoorlijk positief over Gold Knight. Hoewel ik geen volle fles ervan zou willen, vind ik het toch leuk. De overeenkomsten met Opium, een geur die ik vaak droeg, spreken me aan, maar ik ben van mening dat de geur van YSL beter is. Het tweede deel van Gold Knight mist ook wat spannends.

Hoewel het niet een enorme indruk op me maakt, is het zeker het proberen waard als je fan bent van een combinatie van vanille en amber (honing). Het presteert goed en kan goed gebruikt worden als een veelzijdig uniseks parfum.

Als ik aan Gold Knight denk, komt bij mij de gedachte ‘het is prima’ naar voren. Sommige mensen zullen absoluut dol zijn op deze geur en het wordt over het algemeen zeer gewaardeerd. Voor mij is het een iets minder geslaagde versie van Opium, met een stevig prijskaartje.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Gold Knight?

De geur van Gold Knight doet me meteen denken aan Opium Pour Homme, met die heerlijke anijsnoot als hoofdrolspeler. In plaats van de zwarte bes, vind je hier vanille, anijs en bergamot, samen met een warme, rijke ambergeur.

Toch is het zeker niet hetzelfde als de geur van YSL. Hier vormt zich eigenlijk een zoetere combinatie van honing en amber. De kruidigheid van de anijs is minder opvallend in Gold Knight en het mist de balsamico- en rokerige noten die kenmerkend zijn voor die andere geur.

Voor mij lijkt deze Kilian geur op een perfecte mix van Opium en Grand Soir. Vooral tijdens het drogen van de geur komen de amber- en vanillenoten sterk naar voren, precies zoals bij dat prachtige Kurkdjian parfum.

Bij het openen van de geur ervaar je een harmonieuze samensmelting van kruidigheid en zoetheid, waarbij de dikke amberkwaliteit alles mooi in balans houdt. De anijs is aangenaam en wordt aanvankelijk prachtig gecombineerd met een heerlijke honinggeur. Een vleugje citrus voegt nog wat extra aantrekkelijkheid toe aan het openingsakkoord.

In de beginfase is de geur zoet met een verrukkelijke kruidige kick van de anijs. De bergamot blijft een tijdje aanwezig, maar vervaagt geleidelijk.

Ook de anijs vervaagt, zij het pas later volledig. Op dat moment begint Gold Knight echt te lijken op Grand Soir, waar ik persoonlijk geen enorme fan van ben. Maar het onderscheidt zich door de honingachtige amber en vanille, met een vleugje patchouli om het wat spannender te maken.

Dat is eigenlijk wat ik gedurende de rest van de draagtijd ervaar: een heerlijke geur die me doet denken aan deze mix van ingrediënten.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

De sillage van Gold Knight is goed, maar niet overweldigend op mijn huid. Het blijft redelijk consistent gedurende het grootste deel van de draagtijd en ik zou het als gematigd intens beschouwen.

Wat betreft de duurzaamheid is Gold Knight zeer goed, zelfs als het niet volledig als een ‘beast mode’ parfum kan worden beschouwd. Tijdens mijn tests bleef de geur ten minste 9 uur aanwezig en soms zelfs langer. Hoewel het in de laatste uren subtieler wordt, blijft het nog steeds goed waarneembaar.

Dit parfum is ideaal voor de herfst- en wintermaanden. De warmte, kruidigheid en volle structuur komen minder goed tot hun recht bij warm weer en hoge luchtvochtigheid.

Hoewel Gold Knight wordt geclassificeerd als een geur voor mannen, is het eigenlijk zeer geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Het heeft een zachtere uitstraling dan bijvoorbeeld Opium Pour Homme, dat intenser en kruidiger is en daardoor meer als een mannengeur wordt gezien. Gold Knight daarentegen is gemakkelijk draagbaar voor iedereen.

Je kunt dit parfum vrijwel overal dragen gedurende die periode. Hoewel het misschien niet geschikt is voor de meeste middelbare scholieren, is het wel geschikt voor kantooromgevingen. Het kan ook in het nachtleven gedragen worden en complimenten opleveren zonder negatieve aandacht te trekken.

Plaats een reactie