Alfred Dunhill Desire Review

Alfred Dunhill Desire Review
Alfred Dunhill Desire Review

Desire van Alfred Dunhill genoot aanzienlijke populariteit na de release in 1997. Hoewel de populariteit sindsdien iets is afgenomen, betekent dit niet automatisch dat het een slechte geur is geworden. Deze geur voor mannen is juist vrij uniek en kan een specifieke niche vullen in de parfumcollectie van een man, of zelfs uitgroeien tot een dagelijkse favoriet voor bepaalde types.

Alles overwegende zou ik zeggen dat het de moeite waard is om Desire uit te proberen. Het past misschien niet bij de stijl van elke man, maar ik denk dat het door velen gewaardeerd zal worden en voldoende aantrekkelijk is om de aandacht van vrouwen te trekken.

Het fruitige rozenaspect heeft een zoetheid en stijl die uniseks zijn, zij het niet op het niveau van een geur voor vrouwen. Maar de muskus- en vanillenoten in de droge fase zijn beter geschikt voor de meeste mannen. Naarmate het houtachtiger wordt, wordt het minder zoet en over het algemeen meer gebalanceerd.

Deze geur heeft aan populariteit gewonnen, omdat je tegenwoordig al een flesje kunt bemachtigen voor slechts €30, wat het een waardevolle aankoop maakt. Zelfs nu, in 2023, blijft de prijs hetzelfde.

Het ruikt heerlijk en presteert goed. Hoewel het nooit mijn persoonlijke favoriet zou worden, omdat ik niet zo’n fan ben van de rozennoot in deze geur, zou ik het toch graag vaker dragen. Desire is een goede geur met het potentieel om geweldig te zijn voor de juiste man.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Alfred Dunhill Desire Eau de Toilette 50 ml
bol.com (€58,95)
Laatste update:: mei 15, 2024 - 12:33 pm

Hoe ruikt Desire?

Bij de opening van Desire krijg ik meteen het gevoel dat het een uniseks geur is die zich op het randje van een damesparfum bevindt. De fruit- en rozennoten zijn direct herkenbaar en hebben een heerlijke kwaliteit. Het is levendig en dynamisch bij het aanbrengen, met een basis van muskus en houtachtige noten die voor diepte zorgen.

Naast de roos is er ook een vleugje sinaasappelbloesem te bespeuren als aanvullende bloemige noot. De bloemige aanwezigheid is niet overweldigend, maar wel merkbaar. In het begin domineert de geur van appel, samen met een mix van citrusaroma’s die naar voren komen. Het geheel heeft duidelijk een uniseks karakter.

Zoals de naam al suggereert, is Desire bedoeld om verleidelijk te zijn en vrouwen dichterbij te brengen. En ik moet zeggen, het lukt behoorlijk goed. Deze geur heeft een uniek en aantrekkelijk profiel dat perfect is voor avondjes uit.

Na enkele minuten ontwikkelt zich een exotische en oriëntaalse kruidigheid. Ik denk dat de combinatie van vanille en muskus verantwoordelijk is voor deze lichte kruidige toets.

Na ongeveer een uur nemen de fruitige noten wat af en transformeert Desire in een meer houtachtige en oriëntaalse geur. Het blijft zoet, maar met meer nadruk op teakhout en een muskusachtige basis.

Uiteindelijk blijven de noten van roos, vanille, muskus, hout en een vleugje zoetheid van de fruitnoten over. Het resultaat is een prachtige geur met een warme, zoete en kruidige mix die over het algemeen zeer aantrekkelijk is.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

De projectie lijkt na verloop van tijd iets af te nemen, maar de geur blijft nog steeds subtiel aanwezig. Hoewel de openingssillage sterk is, wordt deze later wat gematigder.

Hoewel deze geur niet extreem langhoudend is, presteert hij gedurende de dag redelijk goed. Je kunt ongeveer 7 uur van deze geur genieten, zoals ik heb ervaren. Hoewel het misschien niet bovenaan de lijst van langhoudendheid staat, heeft het zeker een bevredigende duurzaamheid.

Voor deze prijsklasse biedt Desire echt meer dan vergelijkbare geuren. Er zijn geen echte klachten, omdat Desire nog steeds bovengemiddeld scoort op het gebied van sillage en langhoudendheid.

Desire for Men is een bijzonder veelzijdige geur. Het heeft een aangename geur die bij veel mensen in de smaak valt, en tegelijkertijd is het uniek genoeg om op te vallen in de menigte. Het is geschikt voor bijna elk seizoen, hoewel ik het op de warmste zomerdagen zou beperken.

De citrusnoten maken het geschikt voor warmer weer, maar het bereikt niet zijn hoogtepunt bij extreme hitte.

Deze geur is geschikt voor dagelijks kantoorgebruik, indien gewenst. Het is ook geschikt voor avondjes uit. Ik zou het waarschijnlijk bewaren voor informele gelegenheden of andere sociale evenementen, maar het heeft ook potentieel voor andere situaties.

Een ander punt om te benadrukken is dat deze geur een unieke uitstraling heeft. Zelfs in de late jaren 90 was het al een opvallende geur. Nu is het nog steeds mijlenver verwijderd van de meeste ontwerpergeuren. Er zijn niet veel mannen die Dunhill Desire dragen en de formule is gewoonweg onderscheidend.

Plaats een reactie