Guess Night Review

Guess Night Review
Guess Night Review
Last updated: juni 6, 2024

Is Guess Night de moeite waard om te kopen? Hoewel het erg goedkoop is en niet slecht ruikt, ontbreekt het aan een unieke of opvallende geur. Het feit dat deze geur deels is ontworpen door Francis Kurkdjian is interessant, maar het behoort niet tot zijn beste geuren.

Op bepaalde manieren lijkt Guess Night op latere releases, zoals The One Gentleman. Peper en vanille spelen ook in die geur een grote rol.

Persoonlijk vind ik de combinatie van elemi en peper aan de bovenkant wel aardig, met de invloed van vanille die onder die twee noten op de loer ligt. Voor mij is dat het hoogtepunt.

Als je een Guess geur wilt die beter ruikt maar die ook mindere prestaties heeft, kies dan voor Seductive Homme Blue.

Als je daarentegen een Guess geur wilt die echt goed presteert, ga dan voor de originele Guess Seductive of 1981.

Night is geen verborgen parel, wat teleurstellend is. Ik waardeer het idee dat ze probeerden te bereiken, maar de uitvoering laat simpelweg te wensen over.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Guess Guess Night Eau de Toilette 100Ml
bol.com (€24,99)
Laatste update:: juni 16, 2024 - 4:05 pm

Hoe ruikt Guess Night?

Bij de opening van Guess Night valt meteen de pepernoot op. Het heeft zeker een kruidig karakter, maar het is niet overdreven en wordt enigszins verzacht door de houtachtige cedernoot en de zachte vanille.

Het is een warme mannengeur en persoonlijk ruik ik niet veel van de grapefruitnoot op mijn huid. Maar ik merk wel de elemi op, die een aangenaam amberachtig aroma heeft dat ik erg waardeer in een parfum.

Guess Night is eigenlijk vrij aangenaam vanaf het begin, maar het is redelijk generiek en trekt niet zozeer de aandacht zoals de twee geuren uit de Guess Seductive-lijn dat doen.

Na de pittige opening ontwikkelt Guess Night zich tot een geur die meer naar vanille en hout neigt. De cederhoutnoot zorgt voor een droog aroma, maar plaatst deze geur niet in de categorie van uitgesproken ‘mannelijke’ geuren.

Hoewel het zeker bedoeld is als een mannengeur, kan ik me voorstellen dat Guess Night ook geschikt is als een unisex parfum. Bovendien is dit geen geur voor een volwassen publiek, maar eerder een parfum voor jonge mannen die op zoek zijn naar iets warm en onschuldigs.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de projectie, is Guess Night een erg subtiele geur. Het heeft niet veel kracht in het begin en wordt al snel een geur die dicht op de huid blijft hangen. Als iemand die niet van opvallende parfums houdt, zou ik toch aanraden om wat extra sprays te gebruiken.

Ik twijfel zelfs of ik de kracht van de opening wel als gemiddeld zou bestempelen.

De levensduur, net als bij Guess Seductive Homme Blue, is behoorlijk slecht. Je kunt er misschien zo’n 4 uur uit halen als het goed met je huid werkt en je wat extra sprayt. Ik had geluk dat ik er ongeveer 2 uur uit kon halen.

Dat kan een nadeel zijn bij sommige van deze goedkope geuren, zelfs als de rest van de presentatie geweldig is. Guess heeft gelukkig wel geuren uitgebracht die langer blijven hangen.

Guess Night kan een behoorlijk veelzijdige geur zijn als hij goed op je huid blijft hangen. Het is vooral geschikt voor jongere mannen, maar het heeft een goed uitgebalanceerde en niet overdreven zoete uitstraling, in tegenstelling tot veel tienerparfums.

Het is waarschijnlijk het beste voor casual of dagelijks gebruik op school en dergelijke.

Plaats een reactie