Kenneth Cole Mankind Ultimate Review

Kenneth Cole Mankind Ultimate Review
Kenneth Cole Mankind Ultimate Review
Last updated: juni 10, 2024

Ik wil graag mijn gedachten delen over Kenneth Cole Mankind, een geur waar ik echt dol op ben. Het eerste wat me opvalt, is hoe heerlijk het ruikt. De geur heeft een aangename en aantrekkelijke uitstraling die me meteen aanspreekt. Het heeft een verfijnde mix van noten die samen een harmonieuze en aantrekkelijke geur creëren.

Hoewel ik erg onder de indruk ben van deze geur, moet ik eerlijk zijn en zeggen dat het niet per se uniek is. Er zijn talloze andere mannengeuren op de markt die een vergelijkbare aantrekkingskracht hebben. Dus, als je op zoek bent naar iets dat echt opvalt en je een kenmerkende geur geeft, dan is Kenneth Cole Mankind misschien niet de beste keuze. Het is eerder een geur die geschikt is voor diegenen die op zoek zijn naar een verfijnde en veelzijdige dagelijkse geur zonder al te veel op te vallen.

Het heeft een brede toepasbaarheid en kan gedragen worden bij verschillende gelegenheden, zowel formeel als informeel. Het zal zeker complimenten opleveren, omdat de geur aantrekkelijk is en een positieve indruk achterlaat.

Persoonlijk vind ik het eigenlijk beter dan Mont Blanc Legend, voornamelijk vanwege het indrukwekkende openingsakkoord dat meteen mijn aandacht trekt.

Het biedt een aangename geurervaring en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Mankind?

Bij mijn eerste snuif gaf Mankind me direct een zeer frisse en schone geurervaring. Het is meteen aangenaam en lijkt gewoon een geur te zijn waar je bijna nooit de mist mee ingaat, ongeacht de situatie.

Ik was ook getroffen door de herkenbaarheid. Hoewel het een zeer aangename geur was, leek het op een bekend thema of een nauwe verwant van sommige andere mannengeuren die op de markt zijn.

Mankind heeft een vergelijkbare geur als zowel Mont Blanc Legend als Abercrombie Fierce. Is het exact hetzelfde? Nee, maar als je bekend bent met een van die geuren, kun je ongeveer dezelfde stijl verwachten. Het zijn als het ware nauwe verwanten van elkaar.

Overeenkomsten zijn op zichzelf niet per se slecht. Als je echter een van de geuren goedkoper kunt krijgen dan de andere, en de prestaties en ervaring behoorlijk vergelijkbaar zijn…

Mankind Ultimate opent met een aquatische citrusmix met een vleugje komkommer. De topnoten doen me een beetje denken aan een mildere versie van Eternity Aqua, omdat ze helder, fris en waterig zijn. Ik vind het heerlijk, Ultimate is koel en verfrissend om te dragen, vooral op een warme dag met hoge luchtvochtigheid.

Een ander verschil tussen Mankind en de vergelijkbare geuren is dat Ultimate over het algemeen iets zoeter is. Dit komt met name naar voren in het begin- en middendeel van de draagtijd, waar ik wat tonkaboon waarneem.

Naarmate de geur opdroogt, ontwikkelt Mankind Ultimate een frissere houtachtige geur. Het blijft grotendeels aquatisch, waarbij de citrusnoten naar de achtergrond verdwijnen en sandelhout en vetiver steeds sterker naar voren komen. Deze noten voegen een droge, mannelijke basis toe om een evenwicht te creëren met de sappige aquatische noten in de top.

Dit is eigenlijk wat je gedurende de rest van de draagtijd kunt verwachten: een aquatische geur met sandelhout en vetiver als basis, omringd door citrusnoten.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de sillage, levensduur en prestaties is Mankind Ultimate buitengewoon solide. De sillage is aanvankelijk behoorlijk sterk, maar neemt na enkele uren wel wat af. Het is geen geur die een marathon loopt, maar verdwijnt ook niet na vijftien minuten. Op mijn huid lijkt het ongeveer 6 uur of langer te blijven hangen.

Ik ben echt dol op deze geur en ik waardeerde ten volle het frisse en energieke gevoel dat het me gaf tijdens het dragen. Ik denk dat het een uitstekende keuze is voor de lente- of zomermaanden, hoewel het niet briljant standhoudt in verzengende hitte (bijna niets doet dat), maar het past goed bij de sfeer van die seizoenen.

Het is een gemakkelijk draagbare, vrij aquatische geur die goed past bij verschillende situaties. Het is geschikt voor op het werk, casual gelegenheden en is aantrekkelijk genoeg om ‘s avonds te dragen. Hoewel het geen “clubbeest” is of extreem sexy, is Mankind Ultimate zeer aangenaam.

Plaats een reactie