Gucci Bloom Nettare di Fiori Review

Last updated: juni 6, 2024

De Bloom-serie van Gucci is nog steeds bestaande en lijkt niet te vertragen met zijn flanker-releases. In 2018 bracht het Italiaanse merk Nettare di Fiori uit, onder de vlag van Bloom. Ik heb hier samen met de rest van de Bloom-parfums een sample van gepakt om ze allemaal volledige recensies te geven. Hoe ruikt Nettare? Hoe lang duurt het? Is het het proberen waard?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Bloom Nettare di Fiori?

Noten zijn onder meer: ​​roos, tuberoos, jasmijn, gember, musk en meer

Bij mijn eerste spray van Nettare di Fiori komt tuberoos en gember direct naar voren. Er is ook een vleugje roze roos aanwezig. Als je op zoek bent naar een tuberoos-georiënteerde flanker van Gucci Bloom, dan moet deze meteen op je lijstje staan.

Deze ervaring beleef je bij de opening. Naarmate Nettare di Fiori zich verder ontwikkelt, beginnen de geuren van jasmijn en kamperfoelie (Rangoon-klimplant) naar voren te komen. Helaas lijkt de roze noot op mijn huid volledig te vervagen.

De tuberoos geeft een groenachtig aroma, terwijl de ondersteunende jasmijn een vleugje witte bloemen toevoegt. De hele compositie heeft een koele frisheid en een subtiele romigheid, maar niets dat te overheersend wordt (hoewel dit zich in de loop van de tijd verder kan ontwikkelen).

Je kunt duidelijk zien dat dit een Bloom-parfum is, dat op veel manieren sterk lijkt op het origineel, maar toch voldoende onderscheidend vermogen heeft.

De oorspronkelijke frisse gemberkruiden vervagen geleidelijk en de tuberoos en jasmijn nemen het volledig over. Onderliggend is er de mooie zoetheid van Rangoon-klimplant en patchouli. Dat is zo’n beetje de essentie van de rest van de geur. Zeer bloemig, vooral witte bloemen, een vleugje zoetheid en een hint van patchouli.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de sillage is Nettare di Fiori een lichter, gematigd parfum op mijn huid. Het werd nooit overweldigend, eerder gematigd tot intenser gedurende de eerste paar uur. Daarna wordt het meer een subtiele huidgeur.

De levensduur is redelijk, maar niet geweldig. Ik kon het ongeveer 6,5-7 uur dragen en mogelijk iets langer. Het is geen totale verspilling van tijd, maar ook geen superpresteerder.

Qua seizoensgebondenheid is dit een geur voor de lente en zomer. Wat fijn is aan de lichte sillage, is dat als je van witte bloemengeuren houdt, deze subtiel genoeg is om dagelijks te dragen op kantoor of op school. Het kan casual tot meer formeel gedragen worden.

Nettare di Fiori is geen parfum voor het nachtleven of een date night, dus ik zou het niet beschouwen als een geur die altijd en overal gedragen kan worden. Maar het is wel een veelzijdige geur.

Algemene indrukken van Nettare di Fiori

Over het algemeen ben ik wel tevreden met Bloom Nettare di Fiori. Het is prima, maar het heeft niet echt een wow-factor. Het is een bovengemiddelde geur, qua geurprofiel, en heeft een aangename tuberoos-sillage. Maar het is niet echt opvallend en ook niet de beste release van Bloom.

Er is geen enkel aspect van de geur dat ik niet lekker vind. Ik geniet van het begin met gember/roos/tuberoos, hoewel ik zou willen dat het langer zou blijven hangen. De combinatie van jasmijn en tuberoos is bekend, niet slecht, gewoon goed, zoals veel andere parfums.

De prestaties zijn redelijk gemiddeld en je zou eigenlijk iets beters mogen verwachten voor de prijs van een fles van dit spul. Al met al is het een aangename geur van Gucci, die aantrekkelijk zal zijn voor liefhebbers van tuberoos, maar misschien niet veel meer dan dat.