Giorgio Armani Sì Review

Giorgio Armani Sì Review
Last updated: mei 29, 2024

Dit is echt een geweldig parfum van Armani. Het heeft een heerlijke zoete en bloemige geur, met de perfecte toevoeging van patchouli. Het is een echte aanrader!

Si is geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar een volwassen geur, zonder dat het te jong of ouderwets is. Het heeft een elegante uitstraling die bij iedereen in de smaak zal vallen. Dit is een intrigerend en uitgebalanceerd parfum dat je zeker zal aanspreken.

Wacht niet langer! Haal een flesje Si van Armani in huis en geef jezelf die heerlijke geurervaring. Je zult er geen spijt van krijgen!

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Giorgio Armani Sì?

Bij het openen van Si komen de geurnoten van roos, zwarte bes en vanille samen. Dit zorgt voor een zoete en fruitige geur die eerder doet denken aan een synthetische of snoepachtige perzikgeur. De scherpte van de zwarte bes wordt echter grotendeels verzacht door de andere noten.

Voor mijn neus is de roos het meest opvallend, en ik kan ook de subtiele aanwezigheid van patchouli op de achtergrond waarnemen, die sterker wordt naarmate de geur zich ontwikkelt.

De fruitige/patchouli-combinatie doet me denken aan de herengeur Black XS, maar dan met een vleugje perzik in plaats van citroen. En dat is geweldig, want die cologne is behoorlijk scherp in het begin.

Na enkele minuten neemt de zwarte bes de hoofdrol over in mijn beleving. De sappige bessengeur is zoet en tegelijkertijd prachtig en uitnodigend. Ik wilde steeds weer genieten van deze heerlijke geur.

Si heeft een zachte geursensatie, dus zelfs met drie sprays had ik nooit het gevoel dat het me zou overweldigen. Maar het is ook niet zo zwak dat je een hele fles moet gebruiken om het effect te ervaren.

Na ongeveer één à twee uur transformeert Si in een geur die meer bloemig, houtachtig en poederachtig is. Het verliest wat van zijn zoetheid, maar behoudt de warme en subtiel kruidige geur van patchouli en amber.

Op dit punt is Si een groen bloemige geur, verrijkt door vanille en zwarte bes. De geur van de bes vervaagt grotendeels, wat positief of negatief kan worden ervaren. Persoonlijk vind ik de geur erg lekker, dus ik had graag gewild dat het langer aanwezig bleef.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Si onderscheidt zich door zijn subtiele projectie. Het is niet overweldigend, maar dat maakt het juist ideaal voor een casual geurervaring.

De levensduur van Si ligt rond de 6 tot 7 uur, een solide prestatie zonder extreem lang te blijven hangen. Na meerdere keren te hebben getest, blijkt dit consistent te zijn. Al met al is het een gemiddelde duurzaamheid.

Si is een veelzijdige geur. Geschikt voor dagelijks gebruik, zoals werk of school, maar ook aantrekkelijk genoeg voor een romantische date. Ik geniet echt van de geur van Si bij vrouwen. Het is een parfum dat als een ‘one size fits all’ kan worden beschouwd en geschikt is voor verschillende gelegenheden en klimaten.

Het komt echter het beste tot zijn recht in koud tot gematigd weer. In de hitte is het minder geschikt. Bijna elk ander moment van het jaar, behalve tijdens het hoogtepunt van de zomer, is perfect om Si te dragen. Ik merk dat de geurnoten van roos en vanille in warme en vochtige omstandigheden iets vervagen.

Kortom, Si is niet ideaal voor een tropisch klimaat, tenzij onder beperkte weersomstandigheden.