I Want Choo Jimmy Choo review

Jimmy Choo I want Choo

Al met al vind ik I Want Choo best wel tof. Het is niet super spannend of mega origineel, maar het heeft zo’n lekkere zoete en aantrekkelijke geur waar je blij van wordt. Dit parfum is gewoon lekker makkelijk te dragen en doet het prima.

Als je fan bent van geurtjes zoals Good Girl of Coach Dreams Sunset, dan zit je met I Want Choo wel goed. Het is niet precies hetzelfde, maar het hoort zeker bij dezelfde categorie. De geur blijft best wel lang hangen, net zoals bij Good Girl, en het begin heeft iets weg van Dreams Sunset, maar dan met een paar kleine verschillen.

Die mix van lelie, jasmijn en vanille zorgt voor zo’n lekkere combinatie van bloemige en zoete geuren. Maar let op, dit parfum heeft vooral een zoete vanillebasis met bloemige accenten. Dus als je niet zo’n fan bent van zo’n zoete vanillegeur, kun je beter ergens anders kijken. Maar over het algemeen is I Want Choo een toffe geur die ook nog eens betaalbaar is.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt I Want Choo?

I Want Choo begint met zijn fruitige noten, waarbij de perzik het meest opvalt, maar je krijgt ook een vleugje mandarijnsap.

Maar die fruitige noten krijgen eigenlijk niet echt de kans om hun sappige karakter volledig te laten zien, omdat de bloemige noten uit het midden en de harsachtige vanilletonen uit de basis ook al vroeg meedoen. Het geeft eerder een sprankelende fruitigheid.

De rode lelie en jasmijn sambac worden sterker na die fruitige start. Ik vind persoonlijk dat de jasmijn sterker is dan de andere bloemige noten, maar Choo zegt dat het parfum juist gebouwd is rondom de lelie.

Het is zoet, een beetje zeepachtig, met een fijne mix van vanille en benzoë. Ik ben blij dat ze benzoë en hars hebben toegevoegd aan de mix, want dat geeft I Want Choo echt een unieker karakter.

De fruitige noten vervagen geleidelijk en worden eigenlijk een zoetige ondertoon onder de bloemige noten, waarbij de jasmijn nog steeds op de voorgrond staat.

Uiteindelijk blijven vooral de jasmijn, vanille en benzoënoten hangen in de afdronk. De andere noten zijn vaag aanwezig, maar deze drie zijn duidelijk de sterren in deze Jimmy Choo-geur.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de sillage, begint I Want Choo op een redelijk niveau, maar wordt al snel wat lichter. Je kunt het nog wel ruiken, vooral later in de dag.

Wat betreft de levensduur, blijft de geur zo’n zeven uur op je huid hangen. Op kleding blijft het nog langer ruiken, net als de meeste andere parfums. Het presteert prima, maar het is geen geur die extreem lang blijft hangen.

Qua veelzijdigheid is I Want Choo het hele jaar door geschikt. Het is niet per se een zomergeur, maar het verdwijnt ook niet volledig in warmere seizoenen. Op de allerheetste en meest zweterige dagen zou ik het misschien vermijden. Verder kun je het eigenlijk altijd wel dragen.

Het komt het beste tot zijn recht in de lente en herfst, wanneer het niet te warm of te koud is.

Iedereen kan deze geur dragen, maakt niet uit hoe oud je bent, maar het is niet echt geschikt voor formele gelegenheden. Het is perfect voor dagelijks gebruik, casual outfits of zelfs een avondje uit. Het zoete karakter is aantrekkelijk en knus, maar ik zou het niet per se sexy noemen. Maar het heeft zeker wel zijn eigen charme.