Dior Poison Girl Review

Dior Poison Girl Eau de Parfum 50 ml

Ik raad zeker aan om Poison Girl (zowel de EDP als de EDT) eens te proberen. Als je een liefhebber bent van zoete gourmandgeuren, is dit opnieuw een uitstekende keuze. Hoewel er enige gelijkenis is met andere geuren op de markt, heeft Poison Girl genoeg unieke eigenschappen om zich te onderscheiden.

Voor mij zijn de hoogtepunten van deze geur de tonkaboon- en amandelnoten. Ik vind de toevoeging van citrus en hoe het zich vermengt met de andere noten zeer aangenaam, bijna als een heerlijk ijsje. Het is een prachtige geur die gemakkelijk te dragen is en aantrekkelijk, zonder overweldigend te zijn.

Bovendien ruikt het geweldig en presteert het uitstekend. Voor de juiste vrouw kan dit zelfs een kenmerkende geur worden. Sinds ik deze review schreef, heb ik ook Poison Girl Unexpected geprobeerd en die bevalt me nog iets beter. Desondanks blijft Poison Girl een geweldige optie om te overwegen. Je vindt hier mijn lijstje van de beste Dior Poison geuren.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Poison Girl EDP?

De opening van Poison Girl is een herkenbare ervaring na het sprayen. Het doet me denken aan parfums zoals La Petite Robe Noire Couture en zelfs Black Opium, zij het in zekere mate. Hoewel het geen exacte kopie is van die geuren, zijn er wel overeenkomsten en een gedeeltelijke overlapping in de noten.

Vanaf het begin komt er een golf van Damascusroos, een mengeling van tonkaboon/vanille en de citrus van bittere sinaasappel naar voren. Het resultaat is een zoete, gourmand geur met een duidelijke romigheid (vooral in latere fasen).

Poison Girl is een citrusachtig vanille-, rozen- en tonkaboonparfum, met subtiele bloemige ondertonen. Het is behoorlijk zoet en romig in het begin, met een lichte poederachtige geur van de roos die niet overweldigend is. Het evolueert niet naar een babypoederachtige geur.

Na enkele minuten begint de kenmerkende amandelnoot echt op te vallen. Dit geeft het parfum een omhullende en warme nootachtigheid. Het is deze noot die het onderscheidt van de eerder genoemde geuren en waar ik persoonlijk altijd door aangetrokken word.

Naarmate de geur zich ontwikkelt, behoudt Poison Girl zijn zoete karakter, zij het met een zachtere benadering. Het droogstadium van het parfum is zeer aangenaam en glad. Er zijn ook subtiele bloemige noten aanwezig, die een mooie gelaagdheid toevoegen aan de compositie van deze Dior. De sprankelende citrusgeur wordt minder dominant en de geur wordt droger, met een vleugje sandelhout en een algehele warmte.

Het geheel voelt omhullend aan, maar niet zwaar. Het is eerder een glad en geruststellend aroma. Uiteindelijk blijft er een romige combinatie van vanille/tonkaboon en amandel over, met een vleugje bittere sinaasappel en een subtiel aanwezige rozengeur.

Sillage, levensduur een veelzijdigheid

De projectie is goed. Poison Girl begint krachtig en blijft merkbaar tijdens het dragen, hoewel het zachter wordt. Het heeft aanvankelijk een redelijk sterke sillage, die later overgaat in een licht tot gematigd niveau.

Wat betreft de levensduur blinkt dit parfum echt uit. Het blijft de hele dag aanwezig en je hoeft je geen zorgen te maken dat het snel vervliegt. Afhankelijk van de dag en het klimaat blijft het 8-11 uur op de huid aanwezig. Voor de prijs van een designerparfum biedt het een langdurige kwaliteitservaring.

Poison Girl is een veelzijdige geur. Het is geschikt voor zowel kantoor als informele gelegenheden en heeft een aangename en zelfs sexy geur. Telkens weer wil je het opnieuw ruiken.

Het heeft een aantrekkingskracht, maar is ook licht genoeg om dagelijks te dragen, vooral in de herfst en winter. Hoewel het een geur is die perfect past bij koud weer, kan het ook goed gedragen worden in gematigde temperaturen.

In de hitte is Poison Girl EDP geen aanrader. Het zal smelten en een minder aantrekkelijk aroma krijgen. Dus als je dit in de zomer wil dragen, is het enkel geschikt voor gekoelde binnenruimtes.