Gucci Guilty Pour Homme Eau de Toilette Review

Last updated: juni 7, 2024

Voor mij is deze EDT wel goed, maar absoluut niet spectaculair. Het heeft een zeer aangename en aantrekkelijke geur, waardoor het uitermate geschikt is voor diegenen die gewoon iets willen dat casual te dragen en niet storend is. Deze versie heeft niet de beste prestaties, maar zal je toch een 5-tal uur vergezellen.

Het is een geur die je moeiteloos dagelijks kan gebruiken, maar die wel het beste tot zijn recht komt tijdens de lente en zomer.

Citroen, lavendel en roze peper zijn hier de belangrijkste sterren, aangevuld door een heerlijk zachte, doch mannelijke ondertoon… je weet met andere woorden exact wat je kan verwachten.

Het is gewoon een goed product dat eventueel ook als geschenk kan dienen, aangezien iedereen er wel van zal houden net omdat het zo veelzijdig en makkelijk te dragen is. Het is een topper op gebied van prijs-kwaliteit, dus dat speelt ook in het voordeel.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Gucci Guilty Pour Homme EDT?

Topnoten: Lavendel en Amalfi citroen
Hartnoot: Afrikaanse Oranjebloem
Basisnoten: Patchouli, Ceder uit Virginia en Vanille.

De opening van Gucci Guilty eau de toilette start met een mooie citrusnoot van citroen, warme licht kruidige roze peper en een kalmerende lavendel. Eigenlijk doet de combinatie van citroen en roze peper me een beetje denken aan Guess Seductive Homme, waar de roze peper wordt gecombineerd met sinaasappel.

De geur is licht en warm met een zachte basisnoot van cederhout en patchouli die de compositie een substantiëler aroma geeft dan anders het geval zou zijn. Toch is Guilty in veel opzichten een vrij minimalistische geur.

De combinatie van oranjebloesem en neroli zorgt natuurlijk voor een bloemig tintje, maar hun citrusgeuren hebben de neiging om op te gaan in de citroennoot. Bovendien is de lavendel de dominante bloem en geeft hij niet veel ruimte aan de anderen.

Er is een zoetheid in Guilty, dat kan vanille zijn, of gewoon de bloemige noten in wisselwerking met de roze peper en citroen. Hoe dan ook, er is een onderstroom van zoetheid, die meer opvalt na een uur of zo dragen.

Gucci Guilty Pour Homme is eigenlijk een vrij lineaire geur, er is hier niet veel diepte, en wat je vanaf het begin krijgt, komt heel dicht in de buurt van hoe het opdroogt. Toch heeft het aardig wat inhoud, wat ik op prijs stel.

Eindelijk komen we bij het laatste stukje van deze eau de toilette, waar je een cederaroma krijgt onder de combinatie van lavendel en citrus.

Uiteindelijk is het een combinatie van lavendel en citrus, met wat lichte kruiden, bloemige noten en een basis van cederhout.

Sillage, Levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is het een paar uur matig, en dan is het vrij licht en luchtig. De sillage is niet veel verder dan de directe omgeving om je heen, dus verwacht geen beest dat iemands neus vanaf de andere kant van de kamer zal raken.

De levensduur is ongeveer 5-6 uur, op mijn huid. Dat is niet al te indrukwekkend, maar redelijk in veel situaties. Voor mij is dat de grootste zwakte van deze geur.

Seizoensgebonden kan het het hele jaar door gedragen worden, maar het lijkt me ideaal voor de lente of vroege zomer. Het is geen typisch aquatisch parfum, maar het heeft een vrolijke energie en is licht genoeg om niet plakkerig te zijn.

Guilty Pour Homme is een geur voor alle doeleinden, omdat het casual kan worden gedragen, veilig genoeg is voor op het werk en aantrekkelijk genoeg voor een date.

Eerlijk gezegd, als een man gewoon iets eenvoudigs wil dat voldoende complementen zal opleveren, is Gucci Guilty een blinde koop. De prestaties zijn ehhh, maar de veelzijdigheid is verdomd goed.