Bond No. 9 Chinatown Review

Bond No. 9 Chinatown
Last updated: juni 11, 2024

Chinatown is een uitzonderlijk aangename geur, die behoort tot mijn topkeuzes van vrouwelijke parfums bij Bond No. 9. Hoewel ik af en toe gemengde gevoelens heb over dit merk en sommige van hun parfums ronduit afschuwelijk vind, geldt dit zeker niet voor Chinatown.

Integendeel, Chinatown onderscheidt zich als een harmonieus samengestelde schat, een unieke interpretatie van bloemige parfums.

Dit parfum is een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar een geur die rijkelijk is voorzien van tuberoos of gardenia, maar die tegelijkertijd voldoende zoetheid biedt om te voorkomen dat het volledig ‘tuinachtig’ wordt. Chinatown is een van de meest uitmuntende vrouwelijke creaties van Bond, wat duidelijk naar voren komt in de populariteit en de hoge verkoopcijfers sinds de lancering ervan.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Verkrijgbaar bij

Bond No. 9 Chinatown Eau de Parfum 50 ml
bol.com
Laatste update:: mei 23, 2024 - 3:55 pm

Hoe ruikt Bond No. 9 Chinatown?

Topnoten: Perzik bloesem, Bergamot
Hartnoten: Tuberoos (Nachthyacint), Gardenia, Pioenroos, Oranjebloesem
Basisnoten: Kardemom, Vanille, Sandelhout, Guaiac hout, Patchouli, Ceder uit Virginia

De opening van Chinatown betovert je met een weelderig boeket van witte bloemengeuren, waarbij de tuberoos en gardenia samen een explosie van aroma creëren. Wat dit parfum onderscheidt van andere bloemige creaties van Bond No. 9 is dat het niet volledig vertrouwt op groene plantaardige geuren.

In plaats daarvan presenteert Chinatown een prachtige harmonie tussen fruitige en bloemige tonen. De aanwezigheid van perzikbloesem en een vleugje bergamot in de topnoot zorgen voor een zoetheid en lichte sappigheid die opmerkelijk aangenaam en goed samengesteld zijn.

Het fruitige en zoete aspect neemt voornamelijk in het begin de overhand en vervaagt geleidelijk naar de achtergrond. De perzikbloesem biedt een boeiende mix van bloemige en fruitige aroma’s.

Wat naar mijn mening dit parfum onderscheidt van vele andere bloemige geuren, is de toevoeging van kardemom. Deze specerij geeft Chinatown een subtiel kruidig karakter en een zoetheid die prachtig samengaat met de lichte densiteit van honing. Ik ben altijd dol op een vleugje kardemom in een geur, en Chinatown biedt precies dat.

De volgende fase van deze geur brengt ons naar een romige en warme bloemige periode, waarin veel tuberoos en gardenia met enkele zachte vanilleaccenten samenkomen. Deze worden prachtig gemengd met perzikbloesem en kardemom. Het hart van dit parfum is werkelijk aangenaam en straalt een ontspannen natuurlijkheid uit.

Terwijl het parfum verder evolueert, ontvouwt zich een opmerkelijke houtachtige en rokerige kwaliteit die de geur een extra diepte geeft. Een belangrijk onderdeel hiervan is zeker de bijdrage van kardemom. Ik wil niet beweren dat dit parfum buitengewoon complex is, dat is het naar mijn mening niet echt. Maar ik ben er wel van overtuigd dat het een zeer goed uitgebalanceerde geur is, met een gestaag verlopende ontwikkeling.

Sillage, levensduur een veelzijdigheid

Wat betreft de projectie zou ik het als een gematigd niveau beschouwen, maar wel een niveau dat daadwerkelijk opvalt. Het zal niemand overweldigen of een kamer volledig overheersen, maar het heeft wel een goede langdurige kracht.

De levensduur is uitstekend, zoals je zou verwachten gezien de prijs, maar we weten allemaal dat dit niet altijd het geval is. Het is geschikt om de hele dag te dragen en het voelde nooit zwak aan tijdens het testen.

Chinatown is een geweldige keuze voor informele of dagelijkse gelegenheden. Het is absoluut een prachtig parfum, maar het lijkt niet zozeer ‘sexy’ te zijn, hoewel het zeker aantrekkelijk is.

Tijdens het testen was het behoorlijk koud buiten en het leek goed te presteren in die omgeving. Ik denk dat het ook geschikt is voor het voorjaar. Het is echter waarschijnlijk niet zo geschikt voor de warmte van de zomer.