Calvin Klein Obsession For Men Review

Cavin Klein Obsession beste parfum mannen
Cavin Klein Obsession beste parfum mannen
Last updated: juni 8, 2024

Ik vind nog steeds dat dit een van de beste geuren is van Calvin Klein en gewoon een klassieker. Tuurlijk zijn er in de loop der jaren wat veranderingen geweest, maar de nieuwere batches lijken de juiste kant op te gaan.

Is het precies hetzelfde als in 1986? Ik betwijfel het. Ik was er niet bij voor de originele versie, maar de nieuwere edities kunnen zeker goed meekomen.

Het is een volwassen geur die je elke dag kunt dragen en ook nog eens betaalbaar, dus dat zijn zeker pluspunten van Obsession. De complexiteit is er nog steeds en het heeft een interessante ontwikkeling.

Ja, het is anders dan de meeste moderne releases, maar dat maakt voor mij niets uit. Sterker nog, ik ben er juist gek op. Het is echt heerlijk en een plezier om te dragen. Dus haal een fles in huis want Obsession is nog steeds een geweldige geur.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Calvin Klein Obsession?

Obsession staat bekend om zijn warme en kruidige eigenschappen, waardoor het zich onderscheidt van geuren zoals Opium Pour Homme. Zijn kruidenprofiel neigt meer naar geurige kaneel dan naar Oosterse specerijen.

Deze intrigerende geur combineert fruitige topnoten, zoals mandarijn, met subtiele bloemige ondertonen, wat resulteert in een aardse en houtachtige kwaliteit.

Vanaf het begin staat kaneel centraal als de belangrijkste specerij, vergezeld door citrusnoten zoals limoen, mandarijn en tangerine, die een indruk van gedroogd fruit geven, samen met hints van lavendel.

Naarmate de fruitige noten vervagen, komt er een bloemig hart naar voren, vergezeld van een warm gevoel. De houtachtige noten worden steeds duidelijker, wat resulteert in een harmonieuze mix van kruiden, zoetheid en een basis van sandelhout.

Rosewood, nootmuskaat, jasmijn en sandelhout vullen de dominante kaneel en lavendel aan, waardoor een boeiende en knusse geur ontstaat die zijn stijlvolle aantrekkingskracht behoudt, zelfs na tientallen jaren van bestaan.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Obsession is perfect voor de wintermaanden, met zijn warme en harmonieuze mix van kruidige specerijen en bloemige tonen. Naar mijn mening komt het echt tot zijn recht in koude en frisse lucht, en degenen die beweren dat het niet goed projecteert, dragen het misschien in het verkeerde klimaat.

Hoewel de geur zelf misschien niet meteen een hele kamer vult, projecteert het wel goed gedurende de eerste paar uur en behoudt het daarna een respectabele aanwezigheid. In vergelijking met andere CK-geuren doet Obsession het op dit gebied uitstekend.

Wat betreft de duurzaamheid is het gemiddeld, maar wees voorzichtig om niet te veel aan te brengen, want dan kan het overweldigend worden en een sterke geur achterlaten op kleding en huid. Op mijn huid blijft het zo’n 5 tot 7 uur aanwezig, gebaseerd op mijn ervaring met de nieuwste versie.

Bewaar deze geur voor de koudere seizoenen, zoals eerder vermeld: het presteert minder goed in hete en vochtige omstandigheden. Desondanks is het veelzijdig en geschikt voor alle leeftijdsgroepen.

Obsession for Men past bij een breed scala aan situaties, zowel overdag als ‘s avonds. De populariteit als bestseller spreekt voor zich, aangezien zowel mannen als vrouwen de aantrekkingskracht ervan waarderen.