De populairste luchtjes van 2023

Last updated: juni 10, 2024

Eigenlijk zit je nooit mis met het geven van een geurtje. Alleen moet je natuurlijk wel een beetje weten welke luchtjes er in zijn op dit moment. Daarom hebben de we populairste luchtjes van 2023 op een rij gezet!

Een verjaardag, Moederdag, Vaderdag, Kerstmis, of gewoon zomaar: met een geurtje als cadeau kan je eigenlijk nooit mis gaan. We kennen allemaal dat gevoel wanneer iemand een ruimte binnenloopt en je denkt: ‘dat ruikt lekker!’ – een testament van hoeveel een luchtje kan doen. Een luchtje is feitelijk deel van iemands garderobe, en draagt bij aan een eerste impressie. Daarnaast zullen er altijd mensen zijn die je associeert met het luchtje wat zij dragen. Het moge duidelijk zijn: parfum doet meer dan je denkt. En als je door de bomen even het bos niet meer ziet, zijn dit onze favorieten van dit jaar.

Voor de dames

Er zijn van die luchtjes die, ondanks al jaren oud te zijn, tóch elke keer weer in de top 10 damesgeuren terug te vinden zijn. Om Coco Mademoiselle van Chanel kunnen we bijvoorbeeld al jaren niet heen. Deze klassieker is met gemak tijdloos te voelen, want terwijl Chanel-parfum het voornamelijk goed doet onder wat oudere vrouwen, is Coco Mademoiselle enorm populair onder jongeren. Ongetwijfeld ken jij iemand die dit oriëntaalse en bloemige luchtje draagt – en wij snappen het, aangezien je er nauwelijks op uitgekeken raakt.

Vergelijkbaar is La Vie est Belle van Lancôme. Wist je dat deze geur zelfs de meest verkochte vrouwengeur is? Het fruitige luchtje werd tien jaar geleden gelanceerd, en doet het nog steeds hartstikke goed als daggeur. Ben je op zoek naar iets mysterieuzers of zwaarders? Dan zijn Black Opium van YSL, Alien van Mugler en La Nuit Trésor van Lancôme sterke keuzes. Deze meer uitgesproken geuren bestaan uit bijzondere combinaties, welke je zeker bij zullen blijven.

Mannenparfums

Een groot deel van de top 10 mannengeuren is ook geen verrassing. Over het algemeen worden dezelfde luchtjes namelijk al jaren het best verkocht. Mannengeuren zijn, net als damesgeuren, enorm persoonlijk maar bepalend. Merken als Jean-Paul Gaultier en Hugo Boss doen het al jaren goed en staan bij veel mannen in het badkamerkastje. The Scent for Him is een opvallende mix die wat wegheeft van 1 Million van Paco Rabanne – een andere topper in de lijst. Het houtachtige Gucci Guilty wordt vaak geroemd om zijn retro maar sensuele feel. Bleu de Chanel is daarentegen door vrouwen uitgeroepen tot een van de beste mannengeuren.

Voor hem, haar, of genderneutraal

Hoewel we sommige geuren toch echt classificeren als typisch mannelijk of vrouwelijk, zijn er ook parfums die het bij beide gewoon goed doen. Genderneutrale geuren worden op de markt gebracht voor mannen, vrouwen en alles daartussenin: met een genderneutraal geurtje kan je dus niet mis gaan! Aqua Celestia, Kiehl’s Original Musk en Black Orchid van Tom Ford worden al jaren geroemd om hun krachtige, maar niet al te uitgesproken geur. Maar probeer ook eens Prive Rose van Armani, Santal 33 van Labo of Velvet Haze van Byredo. Deze geuren zijn misschien niet zo bekend als die van Chanel of YSL, maar ruiken minsten zo lekker. Calvin Klein is topper onder de unisex geuren: de toon van CK2 is met mandarijn, wasabi en violet ronduit verslavend te noemen!