Bleecker Street – Bond No. 9 Review

Dit is een recensie waar ik al een hele tijd mee bezig ben. Ik heb zelfs speciaal voor dit doel een ander monsterflesje gepakt en het prompt maandenlang vergeten. Maar Bleecker Street, is een geur die op deze site moet worden besproken. 

Dus in dit bericht ga ik de gebruikelijke ingrediënten bespreken, hoe het ruikt, zich ontwikkelt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of het echt de aankoop waard is.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Bleecker Street?

Noten zijn onder meer: ​​viooltjesblad, vanille, karamel, kaneel, jasmijn, cassis, patchouli, eikenmos

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken hoe Bond No. 9 Bleecker Street beschrijft: kunst, mode, verleiding en dessert in vloeibare vorm. Een warm en sensueel afrodisiacum dat van de dag naar de avond glijdt.

De opening van Bleecker Street brengt je meteen die explosie van viooltjesblad. Viooltjesblad doet me altijd denken aan Fahrenheit van Christian Dior, en ja, dat ervaar ik ook bij deze geur van Bond No. 9. Het buitenluchtachtige, bijna benzineachtige aroma is echter minder intens aanwezig in Bleecker Street.

Desondanks verandert het snel van karakter en wordt het vergezeld door andere noten zoals kaneel, patchouli en eikenmos. Het is een groene en ‘natuurlijke’ geur, een beetje sportief, maar altijd schoon en fris. Gezien de aanwezige noten, waaronder vanille en karamel, zou je verwachten dat het zoeter is dan het in werkelijkheid is.

Bleecker Street bereikt echter nooit die verwachte zoetheid, omdat het in toom wordt gehouden door de sterkere noten zoals cassis, die, hoewel afkomstig van zwarte bes, niet die suikerachtige kwaliteit heeft. Dit is vergelijkbaar met wat je ook in Aventus tegenkomt. Het is dus niet zoet en het fruit is niet ‘sappig’, omdat het omringd is door drogere ingrediënten.

Het algehele profiel en de ervaring van het dragen van Bleecker Street brengen me in de buitenlucht, waar ik het landschap in me opneem. Soms is het volledig houtachtig, met de onderliggende natuurlijke scherpte van de cassis, en dan volgt er een vleugje vage zoetheid van karamel.

Het viooltjesblad blijft altijd aanwezig, samen met een vleugje warme kruidigheid van kaneel en patchouli. Naarmate het opdroogt, wordt het wat zoeter en verandert het van de houtachtige tonen.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Wat betreft de projectie heeft Bleecker Street een vrij gematigde sillage. Mensen zullen het opmerken, maar het is niet nodig om royaal te sprayen, en het zal ook niet overdreven intens zijn bij normaal gebruik. Je hoeft jezelf er niet mee te omhullen.

De prestaties op het gebied van levensduur zijn erg goed. Hoewel ongeveer 8 uur de norm is, kan het soms zelfs langer meegaan. Het is niet iets dat halverwege de dag vervaagt en het zal perfect zijn voor bijna elke gelegenheid waarin je het draagt.

Bond No. 9 labelt dit als een uniseks geur, en over het algemeen ben ik het daarmee eens. Het neigt echter meer naar de mannelijke kant. Ik heb gezegd dat het elementen bevat die doen denken aan zowel Fahrenheit als Aventus for Men, maar deze geur van Bond heeft nooit dezelfde intensiteit of uitgesproken mannelijkheid. Dus ja, het is ook geschikt voor vrouwen, maar het heeft meer van wat normaal gesproken als mannelijke elementen worden beschouwd.

Qua seizoensgebondenheid draag ik dit het liefst in de herfst of lente. Het past gewoon goed bij mildere temperaturen en wanneer de natuurlijke veranderingen plaatsvinden. Het hele buitenprofiel past bij deze seizoenen.

Bleecker Street is een veelzijdige geur die zowel casual als bij meer formele gelegenheden gedragen kan worden. Het ruikt echt lekker, maar ik zou het niet als ‘sexy’ omschrijven, en het is ook geen geur voor een nachtclubsetting.

Algemene impressies van Bleecker Street

Vind ik Bleecker Street over het algemeen leuk? Ja, absoluut. Het behoort tot de beste geuren van Bond No. 9. Het heeft een unieke stijl en aroma dat echt interessant is. De gebruikte noten zijn niet alledaags en onderscheiden zich van veel van de gangbare geuren op de markt. Bovendien zijn de prestaties uitstekend.

Is dit een geur voor iedereen? Waarschijnlijk niet. Sommige vrouwen zullen het te mannelijk vinden, terwijl sommige mannen het misschien niet gedurfd genoeg vinden. Desondanks is het een kwaliteitsparfum dat een speciaal plekje heeft veroverd in de harten van velen.

Persoonlijk behoort het absoluut tot mijn favoriete geuren van dit prestigieuze merk, dat eerlijk gezegd nogal wisselend kan zijn. Bleecker Street is een van hun beste releases ooit.