Black XS Damesparfum – Paco Rabanne Review

Paco Rabanne Black XS
Last updated: mei 29, 2024

Terwijl ik door nog meer dozen met geurmonsters loop, heb ik er nog een voor de dames, ook al is deze al lang uit: Black XS for Her EDT van Paco Rabanne.

Dit is een redelijk populaire geur sinds de release in het midden van de jaren 2000, maar maakt het zijn reputatie ook waar? In dit bericht ga ik onderzoeken hoe het ruikt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of deze eau de toilette het kopen waard is.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Black Xs for Her EDT?

Noten zijn onder meer: ​​cacao, cranberry, roos, musk, vanille, patchouli, roze peper, hout, violet

Bij de eerste snuif deed de opening van Black XS for Her me echt denken aan de herenversie: fruitig en patchouli. Het verschil? De damesversie is zo veel beter en heeft de patchouli afgezwakt tot een draaglijker niveau.

Ook gebruiken ze cranberry in plaats van citroen. Ik vond het moeilijk om de cranberry-noot te onderscheiden, totdat het me opviel dat de opening elementen bevatte van een andere mannengeur, Polo Red.

Vergis je echter niet, Black XS for her is een volledig vrouwelijk parfum en het begint sterk. Die cranberry-noot is scherp en heerlijk. Het wordt vergezeld door de eerder genoemde patchouli, roos en die halfzoete cacao.

Dit zijn de noten die deze eau de toilette de eerste 30 minuten of zo domineerden. Het is grappig, ik ruik de roos daarna helemaal niet meer, en dat is er meestal een die voor de lange termijn blijft hangen.

Ik hou zeker van de roze pepernoot hier, die later in de slijtage naar voren komt. Het doet echt geweldig werk bij het spelen met de cranberry-noot en het toevoegen van een laag warme kruiden met de musk. Naarmate het opdroogt, krijg ik meer van dat rauwe cacao-aroma, muskus en patchouli.

De cranberry wordt minder prominent en Black XS krijgt een ander soort sfeer. Het is zoeter en minder scherp, cacao en vanille doen dat met een parfum.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

In de vroege fase heeft Black XS een behoorlijk sterke projectie. Het kan in eerste instantie zo aanvoelen, vanwege de aanwezigheid van de cranberry-noot. Echter, naarmate de tijd verstrijkt, wordt het veel subtieler en gematigder voor mijn neus. Dus hoewel het in het begin misschien lijkt alsof er te veel is gespoten, zal dit parfum tot rust komen, tenzij je er echt overdreven veel van hebt gebruikt.

Wat betreft de levensduur, presteerde Black XS eigenlijk goed op mijn huid. Ik haalde er minstens zeven uur uit, misschien zelfs iets langer. Dat is zeker niet slecht. Aangezien dit geen geur is die je dagelijks gebruikt, zul je waarschijnlijk niet langer dan 10 uur nodig hebben in bijna elke situatie.

Het is vooral geschikt voor koud weer en geen geschikte geur voor op kantoor. Black XS is geweldig voor het nachtleven. Het heeft een jeugdige uitstraling (niet volledig tienerachtig, maar eerder voor twintigers) en ruikt eigenlijk heel sexy en aantrekkelijk.

Als man zou ik dit graag bij een vrouw ruiken. Het is zoet en heeft die heerlijke eetbare kwaliteit. Dit parfum van Paco Rabanne is misschien geen ingewikkeld meesterwerk, maar het raakt zeker de juiste snaar.

Algemene impressies van Black Xs for Her

Zou ik in het algemeen aanraden om Black XS te proberen? Ja. Dat is natuurlijk op voorwaarde dat je houdt van met bessen beladen, warme, zoete en chocoladegeuren. Het wordt niet echt een alledaagse geur, omdat het niet in alle situaties past.

Maar voor een avondje uit? Ja! Dit spul werkt prachtig in de winter en heeft zeker sex-appeal. Geef het een kans.

De prestatie is bovengemiddeld en het aroma is echt verdomd aantrekkelijk. Een fles is meestal ook niet te duur, dus hij kan een plekje vinden in je rotatie, zonder dat je veel geld hoeft te betalen.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.