Black XS Mannenparfum- Paco Rabanne Review

Last updated: mei 30, 2024

Ik kreeg onlangs nog een bestelling van geuren, waaronder de zeer goede 212 VIP. In de doos zat ook een fles Black XS van Paco Rabanne voor heren. Ik heb al andere geuren van dit merk beoordeeld, 1 Million en Invictus, dus vond ik dat het tijd was om Black XS aan te pakken.

In dit bericht wil ik mijn mening geven over hoe het ruikt, presteert, wanneer het moet worden gedragen en of ik het waard ben om te kopen of niet.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Black XS?

Noten zijn onder andere: Kalamanzi, Calabrese citroen, patchouli, praliné, kaneel, zwarte amber

De opening van Black XS doet nauwelijks denken aan iets ‘zwarts’ of duisters. Ik veronderstel dat het de naam krijgt vanwege de zwarte ambernoot, hoewel dit niet een van de meest opvallende ingrediënten is.

In het begin ervaar je een behoorlijk scherpe explosie van citroen, zoetheid van praliné en een kruidig/leerachtig aroma van kaneel en patchouli.

De kaneelnoot doet me eigenlijk denken aan 1 Million. Net als bij die andere geur van Paco Rabanne, krijgen de noten van Black XS een andere fruitige geur dan je zou verwachten op basis van de ingrediënten.

In 1 Million krijg je het gevoel van warme, leerachtige druivenkauwgom, terwijl Black XS ruikt naar een aardbeiensnoepje vermengd met praline.

Toen ik deze eau de toilette laatst droeg, vond ik de opening helemaal niet prettig. Het was te zoet en te intens naar mijn smaak, en ik had het gevoel dat het me hoofdpijn bezorgde. Ik besloot echter dat dit waarschijnlijk kwam door een gebrek aan slaap en mijn algehele niet zo goede gevoel.

Vandaag vind ik het veel aangenamer, hoewel het me nog steeds niet wegblaast bij de opening. In feite kan ik nu de scheiding tussen de noten veel beter waarnemen.

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt Black XS inderdaad ‘donkerder’. Het is nog steeds geen donkere geur in mijn mening, maar het is zeker minder helder dan in het begin. De zoetheid blijft behouden en het ontwikkelt zich tot iets dat warmer en meer houtachtig is. Tijdens de droge fase van deze geur merk ik meer van de kaneel en patchouli op.

Prijs en online bestellen

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie begint Black XS redelijk sterk, maar lang niet zo intens als 1 Million. Na verloop van tijd vermindert het echter en verwacht geen geur die de hele dag aanhoudt.

De levensduur is redelijk goed, maar ook niet spectaculair. Tot nu toe heb ik ongeveer 6 uur goede prestaties gekregen, en misschien iets langer als een geur die dicht op de huid blijft hangen.

Black XS is een leuke geur voor koud weer. Ik denk dat het ook geschikt kan zijn voor de lente, maar zeker niet voor de hitte van de zomer.

Het heeft een jeugdige uitstraling, ideaal voor mensen in hun vroege jaren ’20 en jonger. Het is speels en niet al te serieus, in tegenstelling tot sommige andere geuren.

Het lijkt ook meer geschikt voor het nachtleven, maar het zou niet misstaan in een informele situatie.

Voor kleine kantoorruimtes of vergelijkbare omgevingen is het echter niet de beste keuze. Het kan te scherp en aanwezig zijn, wat andere mensen kan storen.

Algemene indruk van Black XS

Is het de moeite waard om Black XS in het algemeen te kopen? Misschien. Deze geur is niet voor iedereen en ik weet zelfs niet zeker of het iets voor mij zal zijn (tenminste niet regelmatig).

Het is absoluut een interessante geur en heeft op veel manieren aantrekkingskracht. Je moet echter wel van zoete geuren houden. Daarnaast moet je ook dol zijn op citroen en patchouli, anders kun je er beter van wegblijven.

Black XS is zeker een solide geur, maar het is niet iets wat extreem indrukwekkend is. Het verdient een plekje in je collectie, maar ik denk niet dat het een geur zal zijn die je altijd zult herkennen.

Op zoek naar meer Paco? Lees hier ons artikel over de beste geuren uit de Pacollection.