Bergamotto di Calabria – Acqua di Parma Blu Mediterraneo Review

Last updated: juni 1, 2024

In deze recensie ga ik een kijkje nemen naar de unisex geur, Bergamotto di Calabria. Dit is een van de geuren uit de Blu Mediterraneo-lijn van Acqua di Parma. Levert deze citrusgeur een zomerwinnaar op? Hoe presteert het? Is het een aankoop waard?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Bergamotto di Calabria?

Noten zijn onder meer: ​​bergamot, citroen, gember, musk, ceder, vetiver

De opening van Bergamotto di Calabria heeft een uitstekend citrusaroma. Ik denk dat het een van de meest verse en minst chemisch ruikende citrustonen is die ik ben tegengekomen. Het is gedurfd en heeft absoluut een uitgesproken citroenzuur.

Hoewel ik een beetje ceder en vetiver eronder bespeur, pik ik de gembernoot helemaal niet op. Misschien is het gewoon mijn neus, maar ik kan het meestal wel uit andere geuren halen.

Ik ben helemaal weg van de combinatie van citroen en bergamot, in de openingsact. Het heeft een coole frisheid, wat helemaal geweldig zou zijn tijdens de zomermaanden. Deze Blu Mediterraneo-geur zou er een zijn die ik buitenshuis, op een zonnige dag zou kunnen dragen en volledig van zou genieten.

Prijs

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Oké, laten we verder gaan en de problemen van deze geur bespreken. Met name de slechte levensduur en sillage na het eerste halfuur. Bergamotto di Calabria laat niet lang van zich horen.

Je krijgt er misschien een paar uur uit. Het opent fantastisch en dat duurt ongeveer 30 minuten, maar daarna verandert het snel in een huidgeur en vervaagt het snel.

Als ik de sprays verdubbel, kan ik er iets meer uithalen, maar niet veel. Wanneer het opdroogt tot een huidgeur, heeft het meer een muskusachtige zeepkwaliteit, met een nu veel zwakkere citrusgeur. Teleurstellend.

Het begint krachtig, maar verdwijnt snel, alsof het bijna ongelooflijk is hoe snel het allemaal vervliegt. Het is echt jammer, want dit zou een geweldige zomergeur zijn voor zowel mannen als vrouwen. De opening is gewoonweg geweldig en vrolijk.

Het is meer geschikt voor informele gelegenheden en zoals ik al zei, ideaal om buitenshuis te dragen. Ik heb gewoon een hekel aan het gebrek aan sterke gember en de vreselijke prestaties.

Algemene indruk van Bergamotto di Calabria

Over het algemeen kan ik dit niet aanbevelen. De geur is echt goed, maar de prestaties zijn dat niet. Bovendien kan het behoorlijk duur zijn. Als ze de levensduurproblemen hadden opgelost, zou ik hier in de zomer helemaal voor zijn. Als dat niet het geval is, zou ik het laten.

Wanneer de lengte van de geur niet belangrijk is, kan je deze zeker in huis halen. Qua aroma is dit een van mijn favorieten van het merk, jammer.

De bergamot- en citroentonen zijn enkele van de beste geuren die ik ben tegengekomen. De basisnoten zijn, zolang ze aanhouden, ook leuk. Meer kracht en meer gember zouden van Bergamotto een juweeltje maken