Bapteme Du Feu – Serge Lutens Review

Last updated: juni 8, 2024

Ik bestelde een stel geuren van Serge Lutens, bijna twee jaar geleden, en dacht dat ik ze allemaal had besproken. Blijkbaar heb ik er twee gemist en moet ik dat onoplettendheidje rechtzetten. Een daarvan is het onderwerp van de inzending van vandaag, Bapteme du Feu. Waar ruikt deze naar? Hoe presteert het? Is het het proberen waard?

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Hoe ruikt Bapteme du Feu?

Noten zijn onder andere: mandarijn, hout, peperkoek, kaneel, kruidnagel

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken hoe Serge Lutens deze geur beschrijft: Stel je een dorpskermis voor waar de geur van geweervuur ​​van de schietbaan zich vermengt met de zoetere geur van peperkoek, kaneel, kruidnagel en gekonfijte sinaasappel en je hebt Bapteme du Feu!

Vanaf het begin merk je dat dit een eigenaardige geur gaat zijn. Gewoon de beschrijving lezen geeft je al een idee. En zodra je het eenmaal hebt gespoten, verliest het zijn eigenzinnigheid niet plotseling.

Bapteme du Feu opent met een sappige en vrij zoete explosie van sinaasappel of mandarijn. Ja, het heeft echt een gekonfijt aroma en ruikt behoorlijk intens. Niet ongebruikelijk, aangezien veel geuren sterke citrusnoten hebben.

Maar dan komt het buskruit naar voren. Het heeft een warme geur van gebruikte kogelhulzen. Een beetje rokerig, een beetje poederig door de vermenging met andere ingrediënten, en het hangt in de lucht met een metaalachtige geur.

In het begin wordt deze noot gemengd met wat kruidigheid. Kaneel en peperkoek komen later tijdens het dragen meer naar voren. In het begin krijg ik echter vooral veel kruidnagel. Het is een mix van superzoete sinaasappel, kruidnagel en buskruit. Persoonlijk ben ik niet echt fan van deze geuren in combinatie.

Wordt Bapteme du Feu beter naarmate het opdroogt? Ja, zodra de kruidnagel wat afzwakt, kan ik het meer waarderen. Het wordt steeds meer peperkoek-dominant, met accenten van sinaasappel en een algemene waas van rokerigheid. Dat is in wezen wat het gedurende de rest van zijn levensduur blijft.

Verwacht dus een warme, zoete, kruidige geur met een hint van buskruit.

Prijs

Serge Lutens Bapteme du Feu Eau De Parfum 50 ML
bol.com
Laatste update:: juni 16, 2024 - 4:08 pm

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Op mijn huid heeft dit een zeer goede projectie, zonder verstikkend te zijn. De sillage is precies goed en zou geen problemen moeten opleveren, tenzij je overdreven sprayt en het te opdringerig wordt.

De levensduur is eigenlijk behoorlijk goed. Het blijft ongeveer 9 uur of zo aanwezig. Het is geen absolute krachtpatser, maar het presteert prima.

Is dit een veelzijdige geur? Niet echt, helemaal niet. Het is absoluut een geur voor koud weer. Het is zo eigenaardig dat ik niet weet wanneer je het zou moeten dragen. Het is niet echt formeel, professioneel of sexy. Ik denk dat je Bapteme du Feu kunt dragen als een casual geur, gewoon voor jezelf.

Algemene indruk van Bapteme du Feu

Vind ik dit Serge Lutens-parfum leuk ? Persoonlijk, niet nee. Ik geef het punten omdat het uniek is, maar ik hou echt niet van de geur.

Soms voelt het alsof je omringd bent door snoep. Het brengt me terug naar mijn kindertijd, wanneer ik in een kunst- en handwerkwinkel zat. Er was altijd een gangpad met kaarsen en allerlei andere producten, doordrenkt met kruidige geuren zoals kruidnagel en hout. Ik had altijd een hekel aan die geur.

En dan is er de wapenrook. Het is eigenlijk best vreemd om die geur in een parfum te hebben. Het spreekt me niet echt aan.

Bapteme du Feu is duidelijk een nicheparfum. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen er dol op zullen zijn, maar ik behoor niet tot die groep. Maar hey, als het jou aanspreekt, dan kun je in ieder geval rekenen op goede prestaties.