Baccarat Rouge 540 Extrait – Maison Francis Kurkdjian Review

Last updated: juni 7, 2024

Vind ik Baccarat Rouge 540 Extrait in het algemeen goed? Ja, hoewel het erg duur is, is dit een geweldig parfum en ik vind het een beetje beter dan het origineel.

Ik geniet van de openingsact met de amandel en saffraan. Vooral de saffraan omdat het een van mijn persoonlijke favorieten is. Je krijgt volop van het DNA van de BR 540, maar met zijn eigen touch en persoonlijkheid. Het is wat verfijnder en soepeler.

Qua prestaties krijg je waar voor je geld. Het gaat maar door en lijkt niet te willen stoppen. Het is een van de langst blijvende parfums op de markt. Dat is cool, want het ruikt ook geweldig en er zijn geen vreemde noten nodig om die lange levensduur te bereiken.

Is het de prijs waard? Als je van de geur houdt, absoluut. Als je het nog nooit eerder hebt geroken, moet je waarschijnlijk een sample nemen voordat je een volle fles koopt. Voor de meeste mensen denk ik niet dat het een miskoop zou zijn. Maar als je er niet van houdt, kan het behoorlijk duur worden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Baccarat Rouge 540 Extrait?

Noten zijn onder meer: ​​amandel, saffraan, ambergrijs, jasmijn, ceder, musk

De opening van Extrait is zoet en krachtig met de amandelnoot en saffraan. Nou, noem het bitterzoet. Het doet me eigenlijk een beetje denken aan een beter samengestelde (en unisex) versie van 1 Million Lucky .

Die geur heeft een hazelnoot in plaats van de amandel. Ze hebben echter gedeelde noten van jasmijn, ceder, musk en amber. Hier is het ambergrijs versus een veel meer synthetisch ruikend amberhout. Absoluut niet zo scherp of hard als de Paco Rabanne, maar ze hebben al vroeg een soortgelijk profiel.

Zoals Maison Kurkdjian de saffraannoot beschrijft: “Het zeer krachtige parfum is bitter en licht metaalachtig, warm en koud blazend op de rest van de compositie met ook een leerachtig, geteerd facet.

Saffraan geeft het een beetje kruidigheid en toch is het allemaal erg soepel. Ik ruik een snufje zout in deze mix. De indruk van zachte suikerspin, alsof je over een promenade loopt waar ze dat pluizige roze spul verkopen. Alsof het eerder op de dag gemaakt was, alleen de restanten blijven over in de lucht.

De volgende fase komt wateriger en zoeter over. Zeer zuiver met jasmijn die de overhand neemt en dichter bij de originele Baccarat Rouge voelt. De openingsamandel vervaagt grotendeels op mijn huid.

De muskus, houtsoorten en ambergrijs spelen de rest van de rit de ondersteunende rol voor de jasmijnnoot. Het gaat vooral om de bloemen met een zeer frisse en muskusachtige ceder die op de tweede plaats komt. Dit is meer een unisex-geur dan wat ik van het origineel krijg.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

De sillage is in het begin behoorlijk krachtig, maar het nestelt zich echt dichter op de huid. Het projecteert zichzelf initieel behoorlijk ver van de huid of een kledingstuk. Maar als het eenmaal wat gekalmeerd is, vind ik het niet te sterk.

Ik bedoel, ik merk het zeker gedurende de dag en het is minder luchtig dan de EDP, maar ik voel me nooit helemaal overweldigd door deze extrait. Toch hoef je niet veel toe te passen om het te laten werken. Mooie balans.

Qua levensduur is Extrait een absoluut werkpaard. Dit parfum blijft nog goed na 10 uur doorgaan. Ik weet niet precies wanneer het eindigt, maar ik heb het 13 uur gedragen en het hield niet op. Dus je zou waarschijnlijk nog een paar uur aan dat totaal kunnen toevoegen.

Seizoensgebonden vind ik dit vooral leuk bij het koudere herfst- en winterweer. Geen superzware geur, maar ook geen geur waar ik in de late lente of de zomer naar zou grijpen.

Het heeft een grote veelzijdigheid. Het kan door alle leeftijden worden gedragen, is unisex en past bij verschillende gelegenheden. Ik beschouw het niet echt als een parfum voor het nachtleven of een geur die helemaal ‘sexy’ is. Buiten dat heeft het een algemeen aantrekkelijke kwaliteit.