Azzaro Pour Homme Review

Last updated: juni 3, 2024

In mijn voortdurende reeks van herengeurbeoordelingen, werp ik vandaag een nauwkeurige blik op Azzaro Pour Homme. Na eerder al Chrome van Azzaro te hebben beoordeeld, een geur die zich duidelijk onderscheidt van deze, richt ik me nu op deze tijdloos populaire eau de toilette – een geur die velen als legendarisch beschouwen.

Voldoet Azzaro Pour Homme aan die status? Welke noten vormen de basis van deze geur? Wat zijn de kenmerkende geurtonen? Hoe presteert het op verschillende vlakken? En, niet onbelangrijk, is het de moeite waard om aan te schaffen? Deze vragen worden in dit artikel beantwoord, terwijl we dieper ingaan op de fascinerende wereld van Azzaro Pour Homme.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Azzaro Pour Homme?

Noten zijn onder meer: ​​eikenmos, amber, musk, ceder, jeneverbessen, lavendel, citroen, anijs en meer

Azzaro Pour Homme heeft een lange geschiedenis en heeft in feite een klassieke status bereikt in de wereld van geuren. Dat gezegd hebbende, is het zeker geen geur die voor iedereen geschikt is en het past wellicht niet bij de stijl van sommige mensen, vooral als ze meer houden van “moderne” releases.

De opening van Azzaro is een frisse en bosachtige knaller. Ik merk vooral de noten van eikenmos, ceder en anijs op. Citroen is aanwezig, maar het is subtiel, naar mijn mening. Er lijkt een verfrissende kruidigheid te zijn die vrij goed blijft hangen, maar het heeft een koele kruidige kwaliteit (vergelijkbaar met hoe munt zich presenteert), en dit wordt allemaal samengebracht door de zachtheid van lavendel.

Koud, kruidig en bosachtig. Desondanks heeft Pour Homme in de topnoot een schone uitstraling, met een zeer soepel leer en een lichte kruidigheid in het aroma.

Azzaro is best een interessante geur. Het straalt een verfijnde en mannelijke sfeer uit die geheel uniek is, vooral in vergelijking met modernere geuren voor mannen.

Het is soms zo gelaagd dat het moeilijk kan zijn om bepaalde noten te onderscheiden, maar de lavendel en eikenmos zijn het meest prominent, wat een fris en zeepachtig/romig aroma geeft.

De ontwikkeling van Azzaro begint met het frisse, kruidige aroma, dat geleidelijk overgaat in een klassieke, zeepachtige geur zoals bij een barbershop. Het eikenmos en de lavendel zijn vooral merkbaar in de laatste stadia van het dragen.

Sillage, veelzijdigheid en hoelang gaat het mee?

Azzaro doet zijn werk goed als het gaat om projectie. Het is geen zware geur, maar je hoeft er ook niet veel van te gebruiken. Naar mijn mening is 2-3 sprays ongeveer de maximale hoeveelheid die ik zou aanbrengen.

Zelfs met die hoeveelheid vind ik de sillage van Azzaro nog steeds niet extreem sterk. Het zal gedurende ongeveer 30-45 minuten vrij ver van de huid af reiken en daarna matig tot semi-krachtig zijn gedurende de rest van de draagtijd.

Het is ook een geur die niet na een paar uur vervliegt, maar gedurende de hele dag blijft hangen. Ik heb het onlangs meerdere keren getest en het bleef ongeveer 7-9 uur op mijn huid aanwezig. Dat is niet extreem lang, maar voor de meeste mannen is het voldoende voor een volledige werkdag.

Dit zou naar mijn mening het beste gedragen kunnen worden in de herfstmaanden, omdat het houtachtige aroma goed past bij die tijd van het jaar. Het zal echter ook goed werken in andere seizoenen, behalve bij extreme hitte en vochtigheid.

Het lijkt ook een veelzijdige geur te zijn die geschikt is voor dagelijks gebruik, maar het is niet overdreven casual. Azzaro Pour Homme is echt een geur die altijd gedragen kan worden, binnen de grenzen van het weer.

Voor oudere mannen kan het een geur zijn voor dagelijks gebruik of voor de avonden. Jongere parfumdragers zullen waarschijnlijk niet zo enthousiast zijn over Azzaro, maar het zou een plek kunnen vinden in hun geurcollectie.

Algemene indrukken van Azzaro Pour Homme

Is Azzaro over het algemeen een koop waard? Het is een goedkope, betrouwbare en goed presterende geur. Als je van droge, frisse, houtachtige, klassieke geuren houdt, is Azzaro iets voor jou. Als je echter van echt zoete of aquatische geuren houdt, is deze echt niet voor jou.

Azzaro kan een goede afwisseling zijn om af en toe te dragen, gewoon om wat variatie aan je stijl toe te voegen. Ik vind het tot op zekere hoogte leuk, maar het past echt niet bij mijn persoonlijke smaak. De klassieke houtachtige/barbershop-geur is er niet een waar ik naartoe neig.

Dat gezegd hebbende, Azzaro Pour Homme is een voorbeeld van hoe stijl en prestatie goed gedaan worden. Geweldig? Nee, maar wel een geur die alles goed genoeg doet.