Creed Aventus Review

Creed is een legendarisch luxe geurhuis dat dateert uit Engeland in 1760. Een van Creed’s meest populaire en best ruikende geuren voor mannen heet Aventus.

Het is uniek, mannelijk en verfrissend. Zelfs de fles waarin het wordt geleverd, ziet er cool uit. Het doet esthetisch bijna denken aan een piratenvlag.

Aventus is niet zomaar een geur die je gedachteloos draagt. Het vraagt om de juiste gelegenheid, een moment waarop je je zelfverzekerd, avontuurlijk en krachtig voelt. Het is perfect voor formele gelegenheden, maar kan net zo goed gedragen worden om je dagelijkse leven een vleugje luxe te geven. Het is een geur die aandacht trekt, complimenten uitlokt en een blijvende indruk achterlaat.

Dus, is Aventus het proberen waard? Absoluut. Het is een geur die zich onderscheidt van de rest, die je het gevoel geeft dat je een eigen verhaal vertelt met elke sprankelende noot. Laat je betoveren door de onmiskenbare charme van Aventus en ontdek waarom het de harten van mannen over de hele wereld heeft veroverd.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Creed Aventus?

Topnoten: Zwarte bes, Italiaanse bergamot, Franse appels en ananas

Hartnoten: Roos, droge berk, Marokkaanse jasmijn en patchouli

Basisnoten: musk, eikenmos, ambergrijs en vanille.

Wanneer ik Aventus rechtstreeks uit de fles ruik, valt me meteen de intense ananasgeur op, samen met de bijbehorende houtachtige geur.

Geuren veranderen na verloop van tijd, sommige meer dan andere, en Aventus is zeker een geur die je niet direct kunt beoordelen wanneer het net uit de fles komt. Het is een zeer gelaagde en complexe geur.

Ik heb de eerste paar minuten van deze Creed-geur nooit echt leuk gevonden. Het komt nogal onbezonnen over en doet me denken aan een dennenachtige reiniger. Dat is altijd het precieze aroma geweest dat ik waarneem, maar het wordt absoluut beter dan dat. Misschien ben ik in de minderheid als het gaat om de opening, maar het maakt me niet echt uit.

Wat me vooral niet bevalt aan de opening, is hoe scherp en droog het voor mijn neus is. De belangrijkste boosdoeners lijken de noten van ananas en zwarte bes te zijn. Er is ook een vleugje citrus van bergamot en frisse appel, maar ze spelen meer op de achtergrond ten opzichte van de andere twee vruchten.

Gedurende de eerste paar minuten dat ik Aventus draag, voelen de zwarte bes en ananas te intens aan, en dan zijn er de aanwezigheid van berken en een kurkdroog eikenmos, maar nog niet volledig ontwikkeld. Dus ja, de opening heeft veel weg van een zeepachtige vloerreiniger (maar niet gedurende de hele draagtijd).

Na verloop van tijd neemt de kracht van de ananasnoot af en ontwikkelt het zich tot een mooie, zoete geur die minder fruitig is en meer houtachtig. De berken- en muskustonen komen echt naar voren en Aventus krijgt een nieuw, en naar mijn mening veel beter, karakter dan daarvoor.

Het eerder genoemde eikenmos komt af en toe tot leven met een vleugje en doet me denken aan iets als Drakkar Noir (vooral die ene noot). Dit deel van de geur doet me denken aan een frisse oktoberdag, buiten doorgebracht, wandelend langs een bos van berkenbomen. Lage luchtvochtigheid en koel weer zijn overvloedig aanwezig.

Aventus blijft merkbaar scherp, maar wordt zachter naarmate de tijd verstrijkt. Ik zou zeggen dat de noot van zwarte bes hier een ondergewaardeerde bijdrage levert, want het is een vrij unieke fruitgeur die naar mijn mening Aventus de meeste scherpte geeft.

Hoewel ik de combinatie met ananas in het begin niet prettig vind (omdat het gewoon te overweldigend is), denk ik dat het behoorlijk bijdraagt wanneer de geur van Creed zich verder ontwikkelt.

De houtachtige aspecten hebben ook een lichte rokerigheid. De droge berk en de noot van eikenmos geven het een profiel dat voorkomt dat het een minder “sappige” fruitgeur wordt.

Het ruikt merkbaar droog, maar die rokerigheid komt pas echt naar voren tijdens de droogfase. Dit is het moment waarop Aventus echt interessant begint te worden. Terwijl de warme en vertrouwde ambernoot van Creed tot leven komt, wordt deze vergezeld door de alomtegenwoordige zoetheid van vanille.

Gedurende de rest van de dag domineert een hoofdtrio van ananas, berken en eikenmos mijn zintuigen. Ze worden ondersteund door bijrollen van ambergris, vanille en zwarte bes. Aventus is een sappige, diepe, rijke en bosachtige geur met veel karakter. Het vormt een harmonieus samenspel tussen fruitige en houtachtige elementen, en geeft een gevoel van complexiteit en diepte.

Het is fascinerend om te zien hoe deze geur evolueert van een intense opening naar een meer gebalanceerd en verfijnd geheel. Hoewel het aanvankelijk misschien niet mijn favoriete geur is, ben ik altijd verrast door de transformatie die Aventus ondergaat naarmate de tijd verstrijkt. Het vraagt geduld en waardering voor de ontwikkeling van de geur om de ware schoonheid ervan te ontdekken.

Al met al is Aventus een geur die zich niet laat beoordelen op zijn directe uitbarsting uit de fles. Het nodigt uit tot een ontdekkingsreis en beloont degenen die de tijd nemen om zijn veelzijdigheid te waarderen. Of het nu de verfrissende opening is, de houtachtige en rokerige nuances in het hart, of de warme en zoete ondertoon in de droogfase, Aventus biedt een olfactorische ervaring die blijft boeien en intrigeren.

Hoe lang gaat Aventus mee? Hoe is de Sillage?

Creed Aventus heeft een redelijk lange levensduur, maar het is geen complete krachtpatser. Wanneer ik het de afgelopen dagen heb gedragen, bleef het gedurende de hele dag en avond bij me hangen.

Over het algemeen zou ik zeggen dat het meestal rond de 8 of 9 uur aanhoudt. Op warmere dagen merk ik echter dat het meestal maar ongeveer 6 uur op mijn huid blijft hangen.

Ik heb veel mensen horen beweren dat ze met Aventus een levensduur van meer dan 10 uur hebben bereikt, maar persoonlijk heb ik dat nog nooit ervaren. Ieders lichaamschemie en huid zijn verschillend, maar ik krijg met veel andere geuren wel meer dan 10 uur, alleen niet met Aventus.

Het is geen overweldigende geur, maar het heeft ook niet veel nodig om krachtig te zijn. Overmatig spuiten is echt niet nodig bij deze parfum. De sillage is echter erg goed en je weet altijd dat je het draagt.

Nogmaals, de eerste paar minuten zijn wanneer het het meest opvallend is, maar zelfs dan is het niet zo krachtig als sommige van de zogenaamde “clubbeesten”. Het is sterk, maar niet overdreven. Andere mensen zullen het zeker aan je kunnen ruiken.

Wanneer moet Aventus worden gedragen?

Hoewel het nu nazomer is, vind ik dit geen geweldige geur voor de zomer in het algemeen. Een andere Creed-optie voor de zomer is Imperial Millesime.

Ik draag het eigenlijk graag in de vroege lente of herfst, ik heb het gevoel dat de luchttemperatuur en luchtvochtigheid dan het beste zijn voor deze geur. Zoals ik al eerder zei, roept die periode tijdens het drogen echt die gedachten op van buiten zijn op een herfstdag, in frisse en droge bossen.

De veelzijdigheid van Aventus kan zowel casual als gekleed worden gedragen. Het is een volwassen geur, maar niet verouderd. Ik heb het eerder op kantoor gedragen, overdag, op een date of een avond in de stad.

Ik zal zeggen dat het waarschijnlijk niet voor een tiener is om naar school te dragen. Ik bedoel, de meeste tieners zullen dit hoe dan ook niet kunnen betalen, maar het heeft nog steeds een mannelijker aroma.

Is Aventus een complimentenmagneet?

Hoewel het erg lekker en aangenaam is, heeft Baccarat Rouge 540 Extrait niet die intense aantrekkingskracht van een “sexy” eau de parfum. Ik heb complimenten van vrouwen gekregen, maar het lijkt hen niet helemaal te betoveren zoals sommige andere geuren dat doen.

Interessant genoeg heb ik elders gelezen dat Creed Aventus een van de meest geprezen geuren is door anderen, maar dat geldt niet voor mij persoonlijk.

Natuurlijk is het niet essentieel dat een geweldige geur complimenten van anderen krijgt. Je moet een geur dragen omdat je er zelf van geniet. Als het de aandacht van anderen trekt, is dat mooi meegenomen.

Eerlijk gezegd ontvang ik meer complimenten wanneer ik Dior Intense draag, en soms zelfs bij Bvlgari’s Man in Black. Die laatste is misschien wat wisselvallig, maar sommige vrouwen houden echt van die donkere, drankachtige en kruidige geur.

Conclusie en is het een aankoop waard?

Over het algemeen zou ik Creed Aventus aanbevelen. Als je het geld hebt om aan een fles te besteden, is het zeker het proberen waard. Het lijkt erop dat de prijs per fles is gestegen met de populariteit. Is het dat waard?

Persoonlijk zou ik honderden euros uitgeven aan een verscheidenheid aan geuren in plaats van enkel deze.

Ik ben er de afgelopen jaren eigenlijk een beetje moe van geworden, dus ik ben er niet zo euforisch mee als ik ooit was. Ik kan echter niet ontkennen dat het een geweldige geur is, en ook een die zijn reputatie eer aan doet.

Het is nog steeds een van de beste geuren die Creed heeft uitgebracht en een belangrijke mijlpaal binnen de geurindustrie.

Is het overschat? Misschien, maar dat betekent niet dat het niet goed is. Het is eigenlijk verdomd goed, maar zoals al het andere dat populair is, zal het zijn fanatici en tegenstanders hebben. Tegenwoordig kan ik het leuk vinden om het af en toe te dragen, maar niet echt iets waar ik helemaal verliefd op ben.