Athalia – Parfums de Marly Review

Laat je betoveren door de betoverende geur van Athalia. Deze heerlijke geur heeft mijn hart veroverd en ik kan het ten zeerste aanbevelen. Van de verleidelijke opening tot de boeiende reis van geurnoten, het is een genot voor de zintuigen.

De leidende rol van de irisnoot maakt de opening van Athalia onweerstaanbaar. Maar er is zoveel meer om van te genieten. Van de sprankelende sinaasappelbitter tot de warme amber en de diepe vetiver, elke noot voegt een prachtige dimensie toe aan deze geur.

De uitvoering van Athalia is simpelweg solide. Het is een geur die je graag in zijn geheel draagt, omdat het een harmonieus geheel vormt. Het brengt je in een wereld van genot en elegantie.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Athalia?

Noten zijn onder meer: ​​wierook, roos, sinaasappelbitter, iris , oranjebloesem, amber, vanille en vetiver

Voordat we ingaan op mijn recensie, laten we eens kijken wat Parfums de Marly zegt over Athalia: “Athalia is zeer sensueel met een opening van encens, roos en sinaasappelbitter gevolgd door een boeket van iris en oranjebloesem op een basis van amber, vanille, en vetiver, waardoor de geur een bloemig amberakkoord krijgt. Verleidelijk en aantrekkelijk, dit vrouwelijke parfum is er een die een perfecte dag is, ongeacht de gelegenheid.”

De opening van Athalia is best mooi. Er is een lichte wierooknoot aan de top, die een beetje rokeriger wordt naarmate de slijtage vordert (maar nooit te veel). Wat ik echter vooral oppik aan het begin hiervan is oranjebloesem, sinaasappel en wat roos. De irispoederachtige kwaliteit hangt op de achtergrond, met een schoon aroma, maar is op dit moment secundair.

Na ongeveer 10 minuten begint Athalia meer te veranderen in een door irissen geleid bloemenparfum. De roos is niet echt krachtig voor mijn neus, ik krijg vooral de iris en oranjebloesem, met wat van de rokerige kwaliteit van de wierook.

Athalia wordt warmer naarmate het verder beweegt, maar ik zou willen dat die oranje bittere noot nog steeds rondhing. Ik heb daar echt van genoten, in de openingsact van deze geur. Desalniettemin gaat dit parfum vooruit, met een verrassend mooie mix van iris, amber en vetiver.

Er is nog steeds wat oranjebloesem en vanille, maar die twee tonen flankeren, deze drie belangrijkste. Dat is ongeveer wat je krijgt voor de rest van de levensduur.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie heeft Athalia een vrij matige sillage. Het is niet te krachtig, zelfs niet in het begin, maar je zult weten dat het er tijdens het dragen is. De levensduur is ook echt heel goed. Het lijkt ergens in het bereik van 8-10 uur op mijn huid te zitten.

Seizoensgebonden is dit een warmere geur, dus het is het beste voor koelere dagen. Zou ook niet slecht zijn voor de lente, maar helemaal geen zomerse geur. Veel irisgeuren kunnen te poederig worden en hebben niet die aantrekkelijke kant.

Athalia levert echter een verleidelijk aroma, zoals beloofd, en het is iets dat ik graag grondig ruik.