Artisan Blu – John Varvatos Review

Welkom bij onze review van Artisan Blu van John Varvatos. In deze beoordeling nemen we je mee op een ontdekkingsreis door deze unieke geur. Artisan Blu belooft een harmonieuze combinatie van frisheid en warmte, waarbij traditionele elementen samensmelten met moderne nuances. We zullen de ingrediënten verkennen, de evolutie van de geur volgen en de algehele prestaties beoordelen. Ben je klaar om meer te weten te komen over John Varvatos’ Artisan Blu? Blijf lezen voor een grondige evaluatie.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Artisan Blu?

Noten zijn onder meer: ​​lavendel, basilicum, bergamot, bittere sinaasappel, chayote, den, geranium, oranjebloesem, salie, ceder, patchouli en meer

Wat John Varvatos zegt over Artisan Blu: het is de ultieme belichaming van kristalhelder water onder de warmte van de mediterrane zon.

Oké, dus we weten uit de naam en de beschrijving dat we zin hebben in een zonnige, aquatische geur. De opening zit vol met citrus, van bergamot en bittere sinaasappel.

De bergamot is de sterkere van de twee, en het heeft die beachy vibe. Scherpe citrus met pittige basilicum en salie, er echt doorheen, aan de top.

Dus bijna meteen merkte ik de overeenkomsten tussen dit en Mandarino di Amalfi. Ik pakte mijn sample van die geur, gebruikte het op mijn andere arm en vergeleek de twee. De Tom Ford is veel verfijnder en de citrus is anders (citroen en grapefruit).

De belangrijkste overeenkomsten zijn de salie en groene kruiden die de citrus flankeren. Ze zijn niet precies hetzelfde, maar hebben wel een aantal overeenkomsten.

De kruidigheid van Artisan Blu zorgt ervoor dat het niet het pure citrus-land betreedt. Zeer kruidig, met sterke basilicum, wat patchouli en salie die zwakker wordt naarmate de tijd vordert.

Nu, de chayote-noot, geeft deze veel van zijn frisse waterige sfeer. Het water lijkt niet helemaal op zout water of zo, maar het geeft wel een licht zee-achtig aroma.

Als het opdroogt, komt de lavendel naar boven, en ook een zeer droge houtachtige combinatie van dennen en ceder. Hoe verder ik in de slijtage kom, hoe zeepachtiger de blend wordt. Veel groener dan de aanvankelijke tropische blauwe citrus-indruk. Uiteindelijk krijg ik veel bergamot, lavendel, dennen, basilicum, chayote. Alles bij elkaar verpakt is het een pittige frisheid met zeepachtige eigenschappen. De citrus is nog steeds het hoogtepunt voor de hele levensduur.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

Qua projectie is de sillage eerlijk gezegd niet geweldig. Het is best goed voor ongeveer een uur of zo, en dan valt het vrijwel van de kaart. Artisan Blu beweegt vrij snel en consequent naar het gebied van huidgeur.

Die huidgeur lijkt ongeveer 4-5 uur aan te houden, voordat hij verdampt. Ja, de prestaties zijn niet geweldig. Dat is een vrij algemeen thema bij veel Varvatos-geuren.

Seizoensgebonden is dit helemaal de late lente en de zomer. Zeer semi-casual of casual geur, om te dragen op een warme dag buiten of naar kantoor als het lekker weer is. Waarschijnlijk het best gedragen door mannen van midden twintig en ouder, in tegenstelling tot iets dat een tiener zou gebruiken.

Algemene impressies van Artisan Blu

Over het algemeen geniet ik van de geur, omdat deze aangenaam is. De aanwezigheid van citrus in het begin is bijzonder aantrekkelijk en het latere contrast met de dennennoot bevalt me. Het is een interessante compositie die een extra dimensie toevoegt aan de typische zomerse citrusgeuren.

Is het echter uitmuntend? Nee. De prestaties van de geur zijn teleurstellend, zowel op het gebied van projectie als op het vlak van duurzaamheid. Indien deze aspecten verbeterd zouden worden, zou het een uitstekende optie zijn voor zomerse dagelijkse gelegenheden. Op dit moment is het wellicht raadzaam om te wachten op een prijsverlaging alvorens tot aanschaf over te gaan.