Artisan – John Varvatos Review

Er zijn veel geuren die aanstootgevend en zwaar kunnen zijn, maar wij jongens (en onze meisjes) zouden liever iets lichters en meer uitnodigends hebben. Artisan van John Varvatos is zo’n geur. Het werd geïntroduceerd in 2009 en heeft een unieke sfeer, die volgens mij bijna perfect is voor de zomermaanden.

Aan de andere kant ben ik niet helemaal verkocht aan deze geur, omdat de prestaties wat te wensen over laten.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Varvatos Artisan?

Noten zijn onder meer: ​​Tangelo, Marjolein, Tijm, Murraya, Lavandin, Kephalis, Ginger Absolute, Serenolide, Belambre, Orange Blossom, Clementine, Purple Ginger, Ginger root, Mandarin Orange, Georgywood

Mijn eerste indruk van deze eau de toilette is de lichtheid en luchtigheid ervan. Het straalt warmte en uitnodiging uit en heeft zeker een vleugje sensualiteit. Het is het type geur dat vrouwen dichterbij willen komen om ervan te genieten.

De aangename citrustonen benadrukken de eenvoud en zorgen voor een zeer verfrissende opening.

Deze geur bevat tangelo en mandarijn, net zoals in Artisan Acqua. Echter, in tegenstelling tot een aquatische citrusgeur, is deze voornamelijk citrusachtig. Naast de topnoten zijn er ook kruidige ingrediënten en bloemige noten aanwezig.

Ik herken vooral oranjebloesem, neroli en gember. De aanvankelijke citrusexplosie wordt geleidelijk getemperd door de onderliggende bloemige noten en de subtiele kruidigheid.

Ik had graag meer geschreven over de verandering in geurnoten en de evolutie van de geur na verloop van tijd, maar eerlijk gezegd kreeg ik daar niet de kans toe. Na ongeveer twee uur verandert de geur in een mix van sinaasappel en neroli, die ik alleen dicht bij de huid kan waarnemen.

Hoewel deze geur heerlijk ruikt, heeft hij twee duidelijke nadelen. Ten eerste is het, ondanks zijn lichtheid en luchtigheid, behoorlijk zwak en moeten mensen dicht bij je zijn om het waar te nemen (tenzij je er veel van aanbrengt).

Ten tweede verliest de geur snel zijn kracht. Deze eau de toilette blijft niet lang hangen… wat buitengewoon teleurstellend is, gezien hoe lekker ik hem vind.

Sillage, levensduur en veelzijdigheid

In het begin heeft deze geur een lichte tot gematigde sillage, maar in ieder geval merk je dat het aanwezig is. Na een korte tijd is het vermogen om zich te verspreiden echter vrijwel afwezig. Het verdwijnt als het ware van de huid. Dat is jammer, want ik hou echt van de geur.

Op mijn huid blijft deze geur misschien zo’n 4 uur aanwezig. Onvoldoende.

Waarom is dit een veelvoorkomend probleem bij de Varvatos-geuren die ik heb geprobeerd? Normaal gesproken blijft een geur vrij lang op mijn huid hangen, maar de eau de toilette van dit merk lijkt gewoon te vervliegen.

Deze geur heeft zoveel potentieel. Als hij maar langer zou blijven en beter zou kunnen projecteren, zou ik hem waarschijnlijk regelmatig dragen. Net zoals bij The One van Dolce & Gabbana wordt de schoonheid van de geur overschaduwd door prestatieproblemen.

Algemene indrukken van Artisan

Ik wil het kunnen dragen en aanbevelen, maar ik kan het gewoon niet. Misschien als je een echt goedkope fles kunt vinden, maar betaal je hiervoor de volle prijs? Nee.

De geur zelf is echt geweldig. Ik hou van de citrustonen en de zomerse sfeer. Super vers met een geweldige gembertoets.