Wat is bodymist + wat zijn de voordelen en hoe gebruik je het?

Last updated: mei 28, 2024

Bodymist-achtige parfum wordt direct op de huid aangebracht. Een Body Mist helpt de huid echter ook gehydrateerd en verfrist te houden. Body mist kan ook gedurende de dag opnieuw worden aangebracht om die all-over geur te behouden, die een subtiele geur- en energieboost biedt, afhankelijk van de body mist.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Wat is een bodymist?

In vergelijking met parfum (eau de parfum of eau de toilette) is een bodymist lichter, zachter en minder geconcentreerd. Ze bieden een aangename all-over geur zonder overweldigend te zijn.

Het gaat tot 4 uur mee dus de levensduur van een body mist is korter dan die van parfum. Daarom moet je body mist vaker opnieuw aanbrengen om de heerlijke geur langer aan te houden. Maar het is het zeker waard voor een subtiele geurstoot tijdens je werkdag of een uitje.

Lees ook: De beste parfums voor op kantoor voor vrouwen

Door de kortere levensduur van body mists zijn ze vaak verkrijgbaar in grotere maten en voor een fractie van de prijs van parfum, waardoor je nog meer reden hebt om de hele dag door te spritzen.

Een voorbeeld:

Wat zijn de voordelen van een bodymist?

Geurlaagjes

Als het idee van geurlagen nieuw voor je is, dan zijn bodymists de perfecte plek om te beginnen (hier is een artikel over hoe je geurlagen kan opbouwen). Geurlagen verwijzen naar het gebruik van meerdere producten in dezelfde of complementaire lijn om de geur te intensiveren. De kunst van het aanbrengen van geurlagen zorgt ervoor dat de door jou gekozen geur langer meegaat door te voorkomen dat je huid de geuroliën zo snel opneemt.

Gebruik voor een klassieke geurcombinatie een geparfumeerde body wash voor je ochtenddouche, breng daarna een body butter in dezelfde geur aan na het douchen en eindig met een bijpassende bodymist erop.

Als je op zoek bent naar iets complexers, experimenteer dan door verschillende (maar complementaire) geuren te combineren om een nieuwe, unieke mix te creëren. Je kunt dit doen door verschillende body washes en body butters te combineren met de door jou gekozen body mist, of door enkele body mists te mengen om de gewenste geur te creëren.

Je garderobe (en huis) opfrissen

Dankzij hun lichte en sneldrogende karakter zijn bodymists ideaal voor het snel opfrissen van die outfit die al langer in je kledingkast hangt dan je zou willen toegeven. Houd de kleding op armlengte, besprenkel het met de door jou gekozen bodymist en laat het buiten de kledingkast hangen voor een snelle verfrissing voordat je je aankleedt.

De op water gebaseerde formule van body mists betekent dat ze net zo perfect zijn om je huis op te fleuren voordat gasten langskomen. Breng sfeer in huis door zachtjes body mist doorheen je huis en op bekleding en kussens te sproeien (let op dat je geen delicate stoffen sprayt!) voor een subtiele maar zoete huisgeur.

Lees ook: Maakt parfum vlekken op kleding? (Met tips om vlekken te voorkomen!)

Goedkoper!

Lichaamsnevels zijn lager geprijsd dan parfums vanwege hun lagere concentratie aan geuroliën. Door hun budgetvriendelijke prijs en grotere omvang zijn bodymist perfect als geurverfrisser voor onderweg.

Door geurlagen aan te brengen, kan je de levensduur van je geur verlengen, zodat je er langer van kunt genieten. Body mists zijn de perfecte manier om voor minder geld langer van je favoriete geuren te genieten.

Lees ook: Dit zijn de beste goedkope parfums voor dames

Voor een goede slaap

Een lichte spritz van je favoriete bodymist kan het antwoord zijn op je slapeloze nachten.

Voordat je ‘s avonds naar bed gaat, spray je zachtjes wat bodymist op je beddengoed en kussens. Kies een kalmerende geur om jezelf te helpen in slaap te vallen in heerlijk geurende gelukzaligheid.

Combineer bodymist met een bijpassende geurkaars (vergeet niet om hem uit te blazen voordat je naar bed gaat!) voor een echt ontspannen nachtje.

Hier zijn 5 manieren waarop je een Body Mist kunt gebruiken:

  1. Bodymist is een uitstekende hydrator voor de huid en wordt direct op de huid aangebracht. Bij voorkeur op een schone en droge huid. Je kunt de nevel direct na het douchen of baden of voordat je naar buiten gaat, aanbrengen. Het lichte aangename aroma is een geweldige manier om er doorheen te dwalen terwijl je je verfrist voelt.
  1. Een complementaire geur voor je parfum door een nevel en body moisturizer aan te brengen. Lichaamsnevels zijn minder duur dan parfums en kunnen worden gebruikt in combinatie met of als aanvullende geur voor een favoriet eau de toilette of parfum. Mists zorgen voor een lichte en luchtige touch die kan samenwerken met je bestaande kenmerkende geur.
  1. Thuis en bed. Een beetje van de meeste mist aanbrengen voor het naar bed gaan en kussenslopen om een ontspannen gevoel te geven. Mist kan ook op meer delicate stoffen worden gespoten omdat ze een lage concentratie essentiële oliën bevatten, en afhankelijk van de formuleringen.
  1. Gebruik het als een dubbele deodorant, om effectiever te zijn, gebruik de spray op je lichaam in plaats van op je kleding. Door de oksels, borst en nek een paar keer te sproayen, blijft de etherische olie hangen en blijft er een subtiele, blijvende geur achter.
  1. Afhankelijk van de lichaamsmist kun je deze op het gezicht aanbrengen, waardoor je een stralende, bedauwde en gehydrateerde look en feel krijgt.

Tip: Plaats op warme zomerdagen de bodymist in de koelkast voor een verkoelend effect op de huid.

Als algemene regel geldt dat wanneer je 2 tot 3 keer opnieuw aanbrengt, dat voldoende is om je geur de hele dag fris en gelijkmatig gelaagd te houden.