Parfums De Marly Akaster Review

Last updated: juni 3, 2024

Akaster is een simpele geur van Parfums de Marly, maar zo goed samengesteld dat het gewoon werkt. Het heeft wel wat beperkingen wat betreft zijn levensduur en veelzijdigheid, maar het ruikt ook best lekker.

Is dat goed genoeg voor het bijbehorende prijskaartje? Dat hangt denk ik van je budget af. Ik zou er persoonlijk geen honderden euro’s voor neertellen, maar ik draag hem graag. Het is een ver bovengemiddelde geur, maar ik zou het niet tot de beste van dit designhuis willen noemen.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

In de aanbieding bij

Hoe ruikt Akaster ?

Noten zijn onder meer: citroen, Bulgaarse roos, agarhout, sandelhout, cipres en meer

Hoewel Akaster een citroenachtige topnoot heeft, is het heel subtiel en slechts een vleugje citrus voor wat anders een zeer houtachtige en rozengeur is. Er is een fris boselement en een beetje pit, gewoon om de zaken enigszins te veranderen.

De twee belangrijkste attracties hier zijn echter de roos en de oudh-noten.

Ik ben meestal nogal terughoudend met rozengeur, omdat het niet mijn favoriete noot is, en het kan absoluut te veel zijn. Ik denk echter dat Parfums de Marly echt geweldig werk heeft geleverd in Akaster.

De oudh is niet te krachtig en de roos is niet te overheersend, er is een stevige balans tussen beide, en het maakt deze geur beter dan het anders zou zijn geweest.

Akaster is een zeer rechttoe rechtaan, lineair, parfum. Je krijgt een oudh-basis die wordt geflankeerd door een frisse en scherpe reeks andere boomnoten. Behalve de oudh, krijg ik veel van de cipres. Heel groen.

Dit alles wordt omgeven door een lucht van rozen die in een tuin groeien en een scheutje citroen. Simpel, maar eigenlijk best effectief.

Sillage, levensduur, wanneer te dragen?

Op gebied van projectie is Akaster behoorlijk sterk. Eén spray was voldoende detecteerbaar en meer dan 2-3 zou overdreven zijn. Geweldige sillage .

De levensduur is goed, maar niet geweldig, het leek niet langer dan zes uur te willen duren, beide keren dat ik het droeg. Eigenlijk is het een beetje teleurstellend, voor deze prijs.

Seizoensgebonden is Akaster er een voor de koudere maanden. Denk aan een frisse herfstdag en in de winter. Het heeft een luchtige frisheid, maar is niet echt ‘warm’ en omhullend. Het is enigszins veelzijdig, maar niet een geur voor elke gelegenheid.

Ik vind het leuk in een gekleed casual tot formeel scenario. Geen nachtclubgeur, maar zou waarschijnlijk op kantoor kunnen worden gedragen. Aangenaam, maar niet bijzonder sexy.