Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo Review

Last updated: mei 31, 2024

Als je van de originele Acqua di Gio hield en een nieuwe fles wilt, is dit een geweldige geur. Er is echter de kwestie van de prijs, omdat je het origineel meestal goedkoper kunt krijgen. Profumo is niet zo veel beter dat je meer geld moet uitgeven, tenzij je dat wilt natuurlijk.

Tussen de twee? Ik draag deze versie persoonlijk liever, maar sommigen zullen misschien niet genieten van de toevoeging van wierook. AdG Profumo is echter een zeer goede release en een zomerse geur die het doel raakt.

Ik geniet van de frisheid, pittige elementen, de donkere oceaanvibe en metaalachtige hints. Profumo is een prachtige mix van aromatisch, aquatisch en fris.

De prestaties en veelzijdigheid zijn een extra troef die er ook voor zorgen dat Profumo een handig geschenk kan worden.

Dit artikel bevat partnerlinks, wij ontvangen een kleine vergoeding wanneer jij via onze link een product aankoopt, zonder extra kosten voor jou.

Prijs

Hoe ruikt Acqua di Gio Profumo?

Noten zijn onder meer: bergamot, salie, patchouli, wierook, geranium, rozemarijn en mariene noten

Voordat we ingaan op mijn eigen recensie, laten we eens kijken hoe Armani het beschrijft: Acqua Di Giò Profumo is een verfijnde geur geboren uit vulkanisch gesteente en diep oceaanwater. Acqua di Giò Profumo is diep verfijnd en intens mannelijk en roept de diepte en intensiteit van de Middellandse Zee op.

Wow, Armani heeft ons met verstomming geslagen met deze Profumo-releases, in ieder geval de twee die ik tot nu toe heb geprobeerd. Acqua di Gio Profumo is zeer nauw verwant aan de originele release, maar voelt toch wat volwassener en sensueel aan. Deze geur wordt gedomineerd door de zoute zeenoten en bergamot, wat het een geheel zomerse uitstraling geeft.

Denk aan diep oceaanwater, donker en mysterieus. De wierook en andere meer aardse noten voegen een rokerige/pittige toets toe, wat behoorlijk mannelijk is. Nu, dit is niet helemaal anders dan de originele Acqua di Gio, alleen meer ‘volwassen’ en ik denk dat het nog interessanter is dan de vorige incarnatie.

AdG Profumo opent met de heldere en ietwat scherpe bergamotnoot, een mooie kruidige salie en de mariene noten die weer donkerder aanvoelen dan in de originele Acqua di Gio. Ik hou echt van het verfrissende waterige zomeraroma van de topnoten en hoe het sterk begint, op mijn huid.

De salie en wierook zijn al vroeg duidelijk kenbaar, samen met de kenmerkende zee-noten van de AdG- reeks.

De volgende laag is afkomstig van dezelfde rozemarijnnoot van het origineel, plus de wierook die voor die rokerige noot zorgt, waarbij het een zee-akkoord speelt. De wierook komt meer uit in de basisnoten dan de patchouli, die een grotere rol speelt in de dry-down.

Profumo is een zilte citrus met rozemarijn en de heerlijke Oosterse kwaliteit van de wierooknoot. Het heeft niet dezelfde houtachtige basis als het origineel en vervangt in plaats daarvan patchouli en geranium.

Tijdens het drogen neemt het meer een warme en licht metaalachtige lucht aan. Wanneer gemengd met de bergamot, doet het beetje metaalachtige gevoel van de geranium me enigszins denken aan Hugo Red. Verschillende geuren, maar hebben enkele overeenkomsten. Veel minder citrus in de Armani.

Wat ik uiteindelijk krijg van Acqua di Gio Profumo is een oceanische bergamot met kruidenkruiden, rokerige elementen en een afwisseling tussen warmte/aquatische aroma’s.

Het kostte me wat tijd om deze echt te waarderen, maar toen ik eenmaal klaar was met mijn sample, was ik volledig verkocht.

Sillage

Qua projectie hapert het niet. Profumo is geen zware geur, maar je weet dat het er is. Het opent ongeveer gedurende een uur sterk op mijn huid en wordt daarna veel gematigder. Het straalt tijdens het drogen uit, ongeveer 2-3 meter, maar nog steeds niet zwaar.

Hoelang duurt het?

Het heeft ook een zeer goede levensduur en gaat de hele dag mee. Op mijn huid heb ik 8+ uur consistent kunnen krijgen, en bij sommige gelegenheden langer.

Met meer testen heb ik Acqua di Gio Profumo in het bereik van 9 uur gevonden.

Update: mijn nieuwste fles lijkt niet hetzelfde totale aantal uren te halen. Nu is het meer 6,5-7 uur.

Veelzijdigheid en wanneer te dragen?

Voor mij is dit vooral een zomerse geur, omdat hij goed blijft hangen en presteert in de hitte. Het kan echter zonder problemen in de winter worden gebruikt, wat een behoorlijke veelzijdigheid is.

Het heeft wel dat oceanische aroma, dat enigszins misplaatst kan zijn. Profumo is echter een behoorlijk kenmerkende geur waardig en is niet overdreven raar als het kouder wordt. Ik droeg het vandaag toen het fris was, en ik genoot er nog steeds van.

Profumo is volwassener dan de originele Acqua di Gio, dus als die meer geschikt was voor tieners tot aan de universiteit… dit is voor midden twintig en ouder.

Dat is natuurlijk geen harde regel of zo, maar de sfeer die deze uitstraalt. Goed voor casual gelegenheden of tijdens het nachtleven. Je zou dit naar een bar of club kunnen dragen, en ik heb complimenten gekregen van vrouwen, terwijl ik dit droeg.

Kan dit een kantoorgeur zijn? Ja, het kan er mooi in passen, als het niet te veel wordt gespoten.

Ik droeg deze vrij vaak in de zomer. Voor mij is dat nog steeds wanneer AdG Profumo op zijn absolute hoogtepunt is. De citrus en kruiden passen gewoon prachtig in dat klimaat.